REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Liviu Popa zice că, dacă ne e frig, să mai îndulcim temperatura cu un aer condiționat

Liviu Popa zice că, dacă ne e frig, să mai îndulcim temperatura cu un aer condiționat

Replica API 14 aprilie 2022 | 00:41 2035

Constănțenii se plâng de faptul că s-a oprit căldura furnizată de Societatea de Termoficare Constanța, pe toată raza municipiului. Întrucât temperaturile din ultimele zile nu s-au arătat prea prietenoase, aceștia se plâng de faptul că este prea frig în case și în apartamente. Directorul General al Societății de Termoficare Constanța, Liviu Popa a declarat pentru reporterii Replica de Constanța, că nu există capacitate tehnică a sistemului municipal de termoficare pentru a fi oprită, pornită și iar oprită căldura, precum o centrală de apartament.

Vremea capricioasă dă bătăi de cap constănțenilor. Din cauza temperaturilor crescute înregistrate la finele lunii martie, reprezentanții Societății de Termoficare au întrerupt furnizarea agentului termic pentru abonații companiei. Constănțenii sunt revoltați din cauza faptului că temperaturile au scăzut și aceștia îngheață de frig în case.

Agentul termic provenit de la Societatea de Termoficare în municipiul Constanța a fost stopat vineri, 1 aprilie a.c., din cauza temperaturilor ridicate. În conformitate cu normativul, când se înregistrează temperaturi ridicate timp de trei zile, se oprește furnizarea căldurii.

Directorul Generat al Societății de Termoficare Constanța, Liviu Popa, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța că sezonul rece este cuprins între 1 noiembrie și 31 martie, iar în momentul în care se înregistrează timp de 3 zile consecutive temperaturi de peste 10 grade, căldura se oprește.

Sezonul rece, reglementat de legiuitori, este cuprins între 1 noiembrie și 31 martie. La începutul lunii aprilie, au început căldurile, temperaturi exterioare ridicate și, în conformitate cu normativul, se oprește furnizarea căldurii când avem trei nopți cu media temperaturilor nocturne peste 10 grade. Într-adevăr, după mai apar episoade mai reci până începe noul sezon, dar un sistem centralizat așa cum îl avem acum funcțional nu poate fi oprit și pornit, în funcție de evoluția zilnică a vremii. Toamna sunt trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade, începe furnizarea căldurii până în primăvară și se oprește atunci când media temperaturii crește peste 10 grade.”

Liviu Popa a specificat că nu au capacitatea tehnică municipală de termoficare pentru a folosi sistemul centralizat precum o centrală de apartament.

Liviu Popa, directorul general al Societății de Termoficare Constanța

Nu avem capacitatea tehnică a sistemului municipal de termoficare să-l pornim și să-l oprim cum s-ar porni o centrală de apartament. În afara sezonului rece, avem obligația să dăm căldură, dar în perioada ce excede acestui sezon de iarnă nu putem porni căldura când sunt secvențe și zile reci. Ne pare rău de situație, am fi vrut să fie mai cald.”

”Mai îndulcim temperatura cu un aer condiționat”

Directorul executiv al Societății de Termoficare Constanța, sfătuiește constănțenii să folosească aerul condiționat sau reșou pentru a depăși perioada răcoroasă.

Toți care suntem la casă, la birou, cu probleme de genul acesta, mai îndulcim temperatura cu un aer condiționat, este o perioadă tranzitorie”, potrivit Liviu Popa, directorul general al Societății de Termoficare Constanța.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu spuneti nimic in aceste comentarii, bateti campii, constanta are nevoie de de oameni competenti, de oameni tineri cu viziune in administratia publica, tineti toti pensionarii in functii de conducere de interes local
0
0
Solutia este centrala pe fiecare scara in container amplasat langa bloc, ca in capitala.acesta este urmatorul pas pe care il vor face constantenii.
0
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
0
0
fmm de jeg uman
1
0
popalaule poate faci diabet si te saturi de bani, da-ti-as numai in gura
0
0
de radetul nemtesc. In 30 de ani nu s-a oprit niciodata. Se scuza cand fac o revizie pe an de 8 ore.Dai drumul la calorifer, merge.Nu conteaza cum e afara.
1
0
Pai pe timp de zi trebuia oprita si noaptea puteau sa o mai tina. Pai daca ei scot apa din calorifere cum naibii sa o mai porneasca? Cand erau 25 de grade duduiau caloriferele.Niste inculti.
0
0
Asta merita dat afara ,dar chitacul l-a adoptat repede.Deh, fac parte din echipa acum.
0
0
Daca au gaze nu i intereseaza de cei bransati la RADET.
1
0
Sa va fie RUSINE!!!!! Va bateti joc de noi! Iarna asta 2 zile pe saptamana se oprea caldura, caloriferele erau doar caldute, apa calda cand e cand nu e!!!!Ati oprit caldura, de ce nu avem apa fierbinte??? Va bateti joc de noi!!!!!
2
0
deci e mai buna centrala de apartament.sezonul rece tine fix cat tine si subventia la culdura, sa nu faca scandal abonatii
0
1
Cine a rsmas la radet nu are conditoionat.In mare parte.
0
0
Ati lasat orasul in frig
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768