REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Liviu Scarlat, pe lista ANAF cu datorii la stat de ordinul milioanelor

Liviu Scarlat, pe lista ANAF cu datorii la stat de ordinul milioanelor

Andreea VREJOIU 11 februarie 2023 | 00:00 2598

Societatea fostului lider al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și fost vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) figurează cu datorii de în valoare de peste 9,2 milioane de lei, aflându-se pe lista rușinii, publicată recent pe site-ul ANAF. Vorbim despre societatea Mangalia SA, una dintre cele mai cunoscute firme din sudul litoralului, deținută de familia afaceristului Livu Scarlat.

Liviu Scarlat, pe lista ANAF cu datorii la stat de ordinul milioanelor

E imposibil să nu fi auzit de Liviu Scarlat sau de societatea patronată de acesta, fiind vorba despre Mangalia SA. Dacă până în anii 2000 a fost unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri de pe litoral, astăzi, afacerile derulate de Scarlat par să fie la pământ, motiv pentru care figurează în continuare pe lista rușinii a ANAF-ului. În prezent, societatea Mangalia SA figurează cu obligații restante în valoare de 9.257.027 lei.

În 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 0 lei, pierderi în valoare de 445.665 lei, dar și datorii de 13.310.212 lei.

Liviu Scarlat, pe lista ANAF cu datorii la stat de ordinul milioanelor

Scarlat a fost trimis în judecată de DNA

Afacerile derulate de Liviu Scarlat au fost, însă, dintotdeauna controversate, la un moment dat fiind şi trimis în judecată de DNA, în 2007, pentru înşelăciune, într-un dosar în care a fost acuzat că a prejudiciat o firmă din Timişoara cu 1,3 milioane de euro. Dar, cum necum, în 2010, a ieșit basma curată. Căderea lui Scarlat a început când un raport al Garzii Financiare Constanța a dezvăluit felul în care fostul țărănist a vândut, in perioada 2004 - 2005, patru hoteluri și un restaurant "aproape gratuit sau fără bani", prejudiciul adus statului ridicându-se la peste doua milioane de euro. Toate imobilele au fost trecute de Scarlat prin "suveica" mai multor firme de familie, fiind încheiate în prealabil contracte de colaborare cu SC Mangalia SA a căror valoare se ridica exact la nivelul prețurilor cu care au fost vândute ulterior activele.

Liviu Scarlat, pe lista ANAF cu datorii la stat de ordinul milioanelor

Mangalia SA a dat faliment după ce afaceristul Scarlat a pierdut un hotel pentru că a luat bani cu camătă

Mangalia SA, odinioară una din cele mai mari firme de turism din sudul litoralului, a dat faliment, potrivit unei hotărâri a Tribunalului Constanţa de pe 19.02.2015, după ce adunarea generală a creditorilor a constatat, pe 30.01.2015, că nu mai există nici o şansă de revigorare a firmei. Societatea intrase în insolvenţă din ianuarie 2013, cu datorii de peste 13 milioane de lei, iar administratorul special desemnat, Liviu Scarlat, care este şi patronul Mangalia SA, a propus iniţial un plan de reorganizare, aprobat de creditori. În cele din urmă, Scarlat a ajuns la concluzia că nu-şi mai poate resuscita afacerea, motiv pentru care a cerut intrarea în faliment şi lichidarea întregii averi a firmei pentru acoperirea parţială a datoriilor.

Scarlat fiind nevoit în cele din urmă să renunţe la unul din hotelurile din patrimoniul Mangalia SA după ce ar fi împrumutat 300.000 de euro de la afaceristul ploieştean Viorel Răzvan Chivu, de 39 de ani, punând hotelul Zenit drept garanţie. După cum se întâmplă mereu în astfel de cazuri, Scarlat n-a mai făcut faţă pretenţiilor creditorului şi ar fi fost nevoit să-i cedeze acestuia hotelul, pe baza unui contract de vânzare- cumpărare autentificat la un notar din Ploieşti. Tranzacţia nu s-a făcut, evident, cu zâmbetul pe buze, Scarlat şi Chivu mai şicanându-se o perioadă prin instanţele constănţene, dar în cele din urmă ploieşteanul a avut câştig de cauză. Aşa se face că hotelul Zenit a dispărut brusc din patrimoniul Mangalia SA şi a fost trecut pe numele unei noi firme, Don Raz Turismo SRL, înfiinţată în 2012.

Liviu Scarlat a mai fost implicat în societățile Balneo Turism SA, Wild West Invest & CO SRL, Balneomed SRL DAL Scala 2004 SRL, Rotec SRL, toate fiind radiate.

Liviu Scarlat, pe lista ANAF cu datorii la stat de ordinul milioanelor

Scarlat, dator și la regretatul Ion Dichiseanu

Actorul Ion Dichiseanu s-a chinuit ani de zile să recupereze de la Liviu Scarlat suma de 35.000 de euro pe care i-a împrumutat-o în urmă cu mulți ani.
Anul trecut actorul a murit și, potrivit informațiilor noastre, Scarlat nu apucase să onoreze de obligații.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
schiopirlanul asta incompetent a fost promovat de borfasul notoriu iorgus vecinul.cine dreq sa.l angajeze pe incompetent,doar la bugetari putea suge!
3
0
Iorgus l.a adus in sapa de lemn. L.a pacalit si i a babardit si nevasta.
3
0
Ce tara avem , pt 10 lei te someaza si iti pun poprire oe salariu pensie, se vede ca a avut sustinere mare nu a platit 1 an dc l au lasat am avut o tara bogata si o mana de lichele a pus stapanire pe tot si au nenorocit o , inchisi pe viata sstia au fost rradatiri de tara nu aia dinainte care au construit tit ce au distrus astia
3
0
Vaaaaaaaai ce pacat asa om de afaceri ?? Sa calce in gropi, este inadmisibil El care era cel mai cel ,dintre cei mai cei ,nu se poate . Ce om ""nemaipomenit"" a falimentat Mangalia Sa cu multa usurinta .Cine mai putea falimenta si lasa in dezastru un hotel cu o reputatie internationala ? Trebuiau studii inalte si relatii mari sa aduci un hotel ca Simens la faliment intr o epoca in care turismul mergea fain ..Noroc ca s a gasit cineva care a salvat situatia .Eu il felicit pe acestr Domn care a salvat onoarea hotelului si onoarea Mangaliei .
4
0
Vorba patronului de la Paradiso ,,Șpaga a fost mai mare decât costul hotelului”. Tot cu bună știință l-a dat și pe Zenit lui cămătarul ăla care este din Mangalia nu din Ploiești o freca pe vremuri pe una blondă mi se pare ca a luat o si de nevasta dadeam si eu in ea cand nu era pe faza el avea si o sora nebuna am dat si in aia. Degeaba avea Opel Vectra si Maseratti dacă avea scula bună
6
0
Eu am avut proprire pe cont pentru 2000 lei, impozit pe anul trecut....asta cum scapa de atata timp???
10
0
hotelurile litoralului au fost privatizate/furate pe un colac cu luminare.
10
1
Ce moaca de fochist de centrală are!!! Auzisem de lake asta , dar nu atâtea lucruri. Asta s.a întâmplat peste tot in țară leprele au furat și mințit, mai mult și au făcut și școli de furat și mințit! Eheeei leprelor vine ea scadența!
9
0
Care afacerist? Asta? Pai asta ne a lăsat pe mâna cămătarului de la Solymar, a falimentat tot și nevasta sa mare doamna. Nici usturoi n a mâncat, nici gura nu I miroase. Mi ar fi rușine sa mai defileze în lume.
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436