REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

LIXANDRU a CUMPĂRAT 2.500 de metri de PLAJĂ, în MAMAIA!

LIXANDRU a CUMPĂRAT 2.500 de metri de PLAJĂ, în MAMAIA!

Replica API 10 ianuarie 2022 | 00:38 13035

Fostul consilier local PNL Virgil Lixandru a mai dat o lovitură, chiar la sfârșitul anului trecut, după ce a cumpărat 2.500 de metri pătrați de teren pe plaja din Mamaia. Fostul politician spune că va folosi terenul pentru extinderea facilităților complexului Sea ON, pe care l-a finalizat în vara lui 2021. Între timp, firma care a ridicat cele două blocuri cu aproape 400 de apartamente a acumulat datorii uriașe, de aproape 146 de milioane de lei.

Virgil Lixandru

Euro Vial Residence, firma lui Virgil Lixandru care a construit controversatul complex Sea ON de pe plaja din Mamaia, a anunțat achiziţionarea, la finalul anului trecut, a unui teren cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, amplasat în Mamaia Nord, într-o tranzacţie de peste 1,5 milioane de euro.

Fostul consilier local PNL pare că a depășit emoțiile penale, după ce, în 2016, miliardarul Josef Goschy, unul dintre cei mai mari hotelieri din România și proprietar, la aproape 90 de ani, al mai multor unități pe litoralul românesc, îl amenința cu DNA din cauza unui bloc pe care îl construia în Mamaia.

Miliardarul Goschy l-a amenințat pe Lixandru cu DNA-ul

Goschy îl acuza la Lixandru că a profitat de funcția de consilier local pentru a cumpăra un teren trecut abuziv din proprietatea publică în cea privată, pe plaja din fața hotelului Amiral, din lanțul Unita, deținut de miliardar.

”Probabil că, cu ajutorul funcției pe care o are, acest consilier a putut să obțină mai ușor aceste autorizații și acesta este un abuz. Dacă el ridică acolo un bloc, o să obtureze vederea turiștilor, deci va fi foarte dezavantajos pentru Unita”, declara în 2016 Daniela Szente Niculescu, avocatul Unita, care a adăugat că va face la DNA împotriva lui Virgil Lixandru.

Interesant este și faptul că firma prin care Lixandru a cumpărat cu 1,5 milioane de euro terenul de 2.500 mp din Mamaia avea la nivelul anului 2020 datorii uriașe. Euro Vial Residence a raportat pentru primul an al pandemiei afaceri de 45,5 milioane lei și un profit net de 13,7 milioane lei, cu 11 angajați, dar și o rată a datoriilor extrem de ridicată- nu mai puțin 145,8 milioane lei.

Lixandru spune că a vândut deja 90% din apartamentele din Sea ON

Revenind la ultima achiziție a Euro Vial Residence, terenul din Mamaia este amplasat în imediata apropiere a plajei complexului Sea ON şi va fi utilizat pentru extinderea facilităţilor proiectului rezidenţial-hotelier.

Proiectul Sea ON a fost finalizat în vara lui 2021 și presupune 392 de apartamente și 8 spații comerciale situate în două blocuri cu 10 etaje, cu acces la o plajă privată de 5.000 mp, totul în urma unei investiții de 30 de milioane de euro.

”Am vândut peste 90% din apartamentele disponibile şi vom utiliza suprafaţa de teren recent achiziţionată pentru extinderea proiectului cu o serie de noi facilităţi, care vor întregi conceptul Sea ON. Suntem în procesul de identificare a unui operator specializat de renume pentru zona HoReCa şi vom amenaja mai multe spaţii de petrecere a timpului, inclusiv dedicate celor mici. Cumpărătorii cât şi turiştii care închiriază unităţile achiziţionate în scop investiţional îşi doresc un concept integrat, la standarde occidentale, care să ofere o serie întreagă de facilităţi, servicii şi opţiuni de petrece a timpului. Litoralul românesc are nevoie de tot mai multe proiecte integrate pentru a creşte calitatea turismului autohton”, a declarat Virgil Lixandru, managing partner Euro Vial Residence.

Compania va începe amenajarea spaţiilor în perioada următoare, finalizarea acestora fiind planificată înaintea debutului sezonului estival 2022.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am cumparat podul de la Cernavoda , sa vedeti ce taxe pun
1
0
Dragi jurnalisti de la replica, invatati sa cititi o situatie financiara, datoriile nu inseamna neaparat pierdere in situatia in care are profit ...
8
3
da de cand plaja se vinde???
27
0
nu se aude
21
1
Rau am ajuns!
31
1
Frustratilor, sunteti distrusi de invidie si ura.
4
37
Un retardat cu un caracter mizerabil. Niciodata nu face ce spune, un om fara cuvsnt.
38
2
evazionist sau nu a dovedit ca stie sa faca afaceri.
8
32
Sa plateasca si datoriile la stat..Dna se aude ?
51
3

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303