REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
30.1° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Locuitorii blocului ars, de pe Grindeanu, au nevoie de ajutor: Am rămas fără fonduri pentru reparații! Video

Locuitorii blocului ars, de pe Grindeanu, au nevoie de ajutor: Am rămas fără fonduri pentru reparații! Video

Replica API 24 iunie 2022 | 21:26 3307

Locuitorii blocului ars de pe Grindeanu au nevoie, din nou, de sprijinul nostru. Donațiile s-au epuizat și mai sunt câteva apartamente care nu au fost renovate. La 6 luni de la incendiu, reparațiile sunt aproape terminate, 80% dintre locatari au revenit la casele lor, însă terminarea renovării este încetinită din lipsa de resurse. Administratorul blocului, Daniel Calangiu, a făcut un apel în acest sens la toți operatorii economici care vor să ajute prin virarea a 3% din impozitul pe venit, pentru a putea termina renovarea blocului.

Un incendiu devastator a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, 15 spre 16 decembrie 2021, în jurul orei 1.00. Panica s-a instalat imediat, oamenii au ieșit desculți în stradă, disperați și speriați, în timp focul devenea tot mai amenințător și pompierii se luptau pentru stingerea flăcărilor. În urma incendiului, 8 persoane - adulți și copii - au fost transportate la spital, intoxicate cu fum sau cu arsuri. Peste 200 de persoane au fost evacuate, 37 de autoturisme avariate din care 25 de aflau în parcarea imobilului. La fața locului au fost peste 200 de forțe de ordine: pompieri, medici, jandarmi, polițiști. Au fost forțe alocate și de la ISU Ialomița și ISU Călărași. Cu toate că blocul părea afectat aproape iremediabil, cu ajutorul oamenilor de bine și al donațiilor, blocul este renovat aproape complet.

Majoritatea familiilor au revenit la casele lor

Majoritatea locatarilor s-au mutat înapoi în bloc, în afară de cei care nu au fost asigurați și nu au reușit să-și reface apartamentele din fonduri proprii.

Majoritatea familiilor s-au mutat înapoi. Până în 10 familii nu s-au mutat înapoi, din cauza că nu au fost asigurați și a trebuit să își repare apartamentele cu fonduri proprii. Din păcate am cam rămas fără bani, fondurile s-au cam dus. Balanța este cam egală, din donații, și am pus și noi partea noastră și sperăm să îi recuperăm de la asiguratori. S-au folosit materiale mai bune la cablurile de curent, la instalația de gaze am pus și niște automatizări, dar ce este la fațadă a trebuit să folosim aceleași materiale, pentru că așa spune legea. .” a declarat Daniel Calangiu, administratorul blocului, pentru Replica.

Calangiu face un apel către agenții economici să vină, din nou, în sprijinul lor pentru a finaliza reparațiile.

Am dori dacă se poate să facem un apel către operatorii economici dacă pot dona 3 la suta din impozitul pe venit, pentru a putea termina reparațiile”, a completat Calangiu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba prostalaule nici polistirenul ignifugat nu arde, dar v ati gasit toti analfabetii sa comentati
0
0
Eu am asigurare facultativa ptr doua proprietati si nu ma dau banii afara din casa, dar am considetat ca este munca mea.
1
0
Astia nu erau obligati sa fie asigurati ?
1
0
Astia chiar is prosti, tot cu polistiren refac fatada. Vata de sticla, minerala nu arde
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513