REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
21.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Locuitorii de pe Badea Cârțan, terorizați de o gașcă de copiii care le sparge geamurile. Video

Locuitorii de pe Badea Cârțan, terorizați de o gașcă de copiii care le sparge geamurile. Video

Virgil STOIAN 4 septembrie 2024 | 00:00 385

Mai mulți locuitori din Tomis Nord, respectiv piațeta Badea Cârțan, reclamă faptul că de aproape un an sunt terorizați zilnic de copiii care vin și bat mingea, ascultă muzică foarte tare, ba chiar au spart și geamuri. Au fost strânse 30 de semnături de la locatarii din blocurile din jur pentru o sesizare însă, potrivit spuselor unei persoane care s-a ocupat de aceasta, nimeni nu a făcut nimic. Concret, locuitorii din zonă doresc să aibă parte de liniște acest lucru putându-se realiza prin montarea unui panou informativ care să interzică să se bată mingea și montarea de jardiniere care i-ar opri pe copii să mai facă gălăgie.

Locuitorii de pe Badea Cartan, terorizati de o gasca de copiii care le sparge geamurile. Videoașa arată peretele unde bat mingea copiii

Situația trenează de câteva luni bune, iar una dintre locatarele din bloc, sprijinită de alte 29 de persoane, încearcă să convingă autoritățile competente să facă ceva pentru care cei care locuiesc în jurul piațetei, să beneficieze de liniște: „S-au făcut o grămadă de sesizări, reclamații și petiții, scrise și verbale, către Primărie, pentru a lua măsuri ca în zona platoului Badea Cârțan, să nu mai fie probleme vizavi de copiii care bat mingea, fac gălăgie și nu respectă nici un fel de program de liniște sau ceva asemănător.

Locuitorii de pe Badea Cartan, terorizati de o gasca de copiii care le sparge geamurile. Videogeam spart de o minge

Zilnic, de dimineața până noaptea târziu, ei asta fac, indiferent că e școală sau vacanță. Cei care vin nici măcar nu sunt din blocurile alăturate ci vin din alte părți. Au existat geamuri sparte, tencuia de pe pereți e căzută și multe altele. Răspunsul Poliției Locale au fost că ei patrulează zilnic dar nu se poate face nimic. Poate dacă cineva de la Poliție sau altă autoritate le-ar atrage atenția, poate în timp s-ar potoli. Am sunat și la Secția 2 însă nu s-a prezentat nimeni.

Locuitorii de pe Badea Cartan, terorizati de o gasca de copiii care le sparge geamurile. VideoSemnăturile celor 30 de locatari

Dacă le atragi atenția, îți vorbesc urât

Dacă le atragi atenția copiilor, folosesc un limbaj urât și spun că au tot dreptul să facă asta pentru că sunt pe domeniul public. Noi am dori ca cineva să facă ceva, s-ar putea pune jardiniere cum s-au mai făcut, sau afișarea unui panou informativ prin care să interzică să se bată mingea. Și noi avem copii și toți din bloc, însă deja e exagerat. Poate Confort Urban sau Poliția să se sesizeze și să facă ceva. Aici nu e liniște niciodată, au spart geamuri, pereții nu mai au var pe ei, îi repară mereu“, a declarat una dintre persoanele nemulțumite de situație pentru Replica de Constanța.

Locuitorii de pe Badea Cartan, terorizati de o gasca de copiii care le sparge geamurile. Videorăspunsul la sesizări


Toți ne-am confruntat la un moment dat cu gălăgia produsă de joaca copiilor, cu hărmălaia sau cu muzica dată la maximum. Autoritățile ar trebui să plece urechea la cei nemulțumiți și să facă ceva pentru ca toată lumea să fie mulțumită.

Video 1:

 

Video 2:

 

Video 3:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516