REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Locuitorii de pe Mircea cel Bătrân nu își mai pot parca mașinile în fața casei. Video

Locuitorii de pe Mircea cel Bătrân nu își mai pot parca mașinile în fața casei. Video

Valentina CAMARA 14 ianuarie 2023 | 00:00 3586

Pentru a fluidiza traficul rutier și pentru a diminua timpul de așteptare în trafic, Primăria Constanța a fost nevoită să ia anumite măsuri, mai exact instituirea unei noi reglementări pe strada Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între Bulevardul Ferdinand și bulevardul Mamaia, începând cu 12 ianuarie 2023. Teoretic, de la această dată, șoferii nu mai au voie să parcheze în zona menționată. Locuitorii de aici sunt supărați, mai ales că unii dintre ei nu-și mai pot băga mașinile în curți, din pricina faptului că trotuarele au fost înălțate.

Strada Mircea cel Bătrân

Oamenii sunt dezamăgiți constant de modul în care au fost implementate proiectele în oraș, fie ele de modernizare sau de infrastructură. Printre aceste proiecte se află și proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” care presupune extinderea și reabilitarea zonelor pietonale și shared-space, cu efect asupra creșterii cotelor modale ale deplasărilor nemotorizate (pietonale și cu bicicleta). Lucrările în cadrul acestui proiect au avansat, iar pentru bunul mers al lucrurile, Primăria a interzis parcarea pe acest tronson cuprins între bulevardul Ferdinand și Mamaia. Au omis, însă, un detaliu: cum își mai bagă locuitorii autoturismele în curți, pentru că nu au fost făcute anumite alveole pentru a permite accesul în locație.

În această situație este și un constănțean care stă cu mașina în fața curții, pentru că nu o poate băga în curte, din cauza lipsei unei alveole care să-i permită accesul în propria gospodărie. ” Unde vreți să parcăm, pe case? Am curte… cum să bag… să zbor? Unii au câte 3,4 mașini unde le pun… una peste alta?

Video:

Reporterii Replica au luat legătura cu Primăria Constanța care ne-au transmis că managerul de proiect va lua măsuri pentru asigurarea accesului în locație.

Acesta nu este un caz singular, de altfel, dezamăgiți de noile măsuri constănțenii au mai spus și că ” La cât de lat era trotuarul, acolo era loc și de parcare și de pistă de bicicletă dar și de spațiu verde”, ”Se anulează toate parcările pe tronsonul dintre Bulevard Ferdinand și Bulevardul Mamaia? Păi având mașină… renunț. Oricum dădeam 3 ture de centru să găsesc un loc de parcare aproape de casă. Acum chiar nu mai are rost.” ” E timpul să cumpărăm biciclete.

Strada Decebal(n.r. strada adiacentă)

Așa se face că, în continuare, oamenii parchează pe strada Mircea cel Bătrân, dar și pe străzile adiacente și în parcările blocurilor din zonă care, până în ora 17.00 sunt burdușite cu mașini.Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mos teaca si gasca lui stiu un singur lucru: fuga de raspundere. Ei fac prostiile, altii sa raspunda.
6
2
Chitac tu de ce mananci pensie la 60 de ani de 20000 de ron pe luna pe langa salariu. Esti veteran de razboi? Sa-ti stea in gat pensiile care nici nu ai ce face cu ele
7
1
Generatia de la pensie si generatia Trotineta sunt cei care conteaza la vot. Si sunt preocupati de cei 20-30 de motoristi de pe Mircea de nu mai pot.
5
1
Boul ala de la primarie nu pricepe ca Mircea e aglomerat deoarece a preluat traficul de pe Tomis, facut tot de el sens unic.
12
4
ce mweeeee iau hastagistii!!!!! poponarilor numa iesiti la proteste?!?!?!?! bwahahahahaahah
15
4
Foarte bine a facut. Locurile de parcare trebuie desfiintate si incurajat transportul alternativ.
9
21
Bagami-as pwla in mortii mamilor voastre de jigodii. Pai ba primarul pwlii, daca vrei sa fluidizezi traficul REPARA IN MORTII MA-TI STRADA!!! Faci slalom printre cratere nenoro citule! Cate mii de locuri de parcare vrei sa desfiintezi? Doar pe Lapusneanu sunt undeva la 3500!!! Pe Mircea de la liceu pana la crazy ai desfiinta ca un cretin ce esti. Unde mortii ma-ti vrei sa parcheze lumea? Sa imi bag pwla in ma-ta si in tot neamul tau de nenorocit ce esti!!! MULTA MWE CU KKT CHITAC SI PNL!!!!
23
7
Chitcanul si travestitul Feliciu ! Mai duceti-va si votati scursurile umane ca astia doi !
17
4
Acesta este proiect inceput de fagadau
7
10
pistele astea de biciclete ar fi fost utile daca makkedonii si-ar fi dat cururile din "bolizi de lucs" si s-ar fi urcat pe biciclete. Chestia e ca nu te poti fali pe bicicleta . Toata harababura din oras e gindita de papagalii din primarie ,neamuri si amante.Astept sa vad Ferdinad cusens unic si Cuza Voda cu 2 benzi pe invers .
22
4
Astăzi 14/01/2023 se lucrează pe str. Mircea Cel Bătrân. Rog ITM sa verifice dacă muncitorii vor fi plătiți conform normelor legale: dublu!!!! Refacerea erorilor ( imposibilitatea locuitorilor de a parca in propriile c*rți ) vor fi suportate de cetățenii constănțeni! Vin și întreb: - cum au trecut proiectelede execuție, de: Dna PUZ( Constantin), arhitect-șef, Ovanesian, primar? Este un bun motiv sa va facem sesizare penală pentru NEGLIJENȚA! După acești reprezentanți ,, extraordinari” ai PNL, sigur la alegeri vor avea un scor de 5-6%.
18
2
Nu conducatorii orasului sunt dobitoci incompetenti ci gloatele de idioti ce nu au putut sa-si puna creierul la lucru atunci cand au votat.
19
4
Asta este raspuns amirale: managerul de proiect va lua masuri pentru asigurarea accesului in locatie. Adica facem o lucrare, apoi o stricam pentru ca nu e facuta bine si o refacem cum trebuie? Orasul arata in ultimul hal pentru ca tu si clica ta de ovanesieni nici macar nu va dati seama de deficientele lucrarilor. Ar trebui sa ti se impute atat lucrarile defectuoase cat si cele intarziate la care nu lucreaza nimeni.
27
2
Intreb, pe banii cui se vor remedia? Pe banii contribuabililor, este? Propun, sa luam vreo 15 rable, cu actele la zii, sa le parcam in fata casei lui kitzak, si pe strada lui, sa o aglomeram sa vedem daca ii place.
25
2
primarii ulii,in keora de ex Nu se dau autorizatii de constructie daca Nu aimloc Parcare,ptr Toate masinile,In curtea proprie!!!!
11
2
Auzi chitacule cam câți bicicliști ai văzut tu prin oraș ? Ce crezi ca o sa apăra spontan doar ca le ai facut tu piste? De abia aștept sa pleci de la primărie Aaaa și sa nu se pregătească Ionuț Rusu chipurile independent sau lingăul de rasauteanu ca nu i Votează nimeni ! Aduceți noutăți ca pe ăștia ii știm
24
4
Nu cred ca cetatenii mai suporta mult bataia de joc, huooo! Cand jumatate dintre soferi nu vor mai avea unde parca, va facem o vizita, puneti de cafea!
28
7
Exista acces auto in dreptul fiecarei porti. Replica, va rog sa va documentati, daca ai mai multe masini fa-ti loc in curte pentru toate.
17
10
Idiotii dracului ,au pus botu' la banii mUE si sint obligati da faca piste de biciclete.....bine VA dobitocilor,da' de ce plm trotuaru' plmele easa de lat? Cretinilor,cine mortii masii se plimba ,VA spun eu ,nimeni,sau poate citiva,in orice caz se putea cu success face Inca o banda pe sens cu ingustarea trotuarului.asa ca hai sictir de cretini! Se puteau muta stillii de iluminat si scosi copacii ,plantati altii dupa ingustare.asta e,nu sint de acord cu taierea copacilor dar daca e nevoie ,nu avem ce plm face!pe mamaia ati lasat in plm scuaru,' plmele,ce utilizare are ba handicapatilor?!se putea ingusta si mai ieseau cite o banda pe sens! Pe AV ati facut trotuaru'ala aiurea'n n tranvai...vedeti voi pe cineva pe acolo circulind,si acolo mai ieseau cite o banda pe sens,da' sinteti cretini!acum pe Ferdinand de ce plm nu ati ingustat dracului trotuarele ba imbecililor,nu vedeti cite masini sint?!unde plm vreti sa le bagel aia de pe mircea,in casa?in buzunar?!terminati dracului cu autobuze si biciclete!luati decizii normale nu imbecile,ptr cetatenii care v-au votat si si-au pus increderea in voi!nu-i orasu' vostru sa faceti ce vreti voi,faceti sondaje de ipinie,nu luati de capu' vostru ,ca s-ar putea sa fiti judecati sa justificati bataia de joc!citesti amirale??
20
16
Ce hachițe ma dacă noi nu putem parca mașina in curte ? Stai la bloc ? Ca vreau sa vin sa las mașina pe locul tău de parcare sa vedem cum faci!
28
9
Transportul in comun trebuie sa devina prioritar , avem prea multe masini personale care sufoca orasul. Daca ne dorim un oras civilizat trebuie sa incepem sa renuntam la unele hachite personale si sa ne gandim la interesul general .
18
40
Eu, nu inteleg ce rasa de dobitoci incompetenti conduc orasul asta!?
41
5
distrugeti trotuarele si parcarile ca sa faceti piste de biciclete cat mai multe, poate vin chinezii sa pedaleze pe ele. Grabnica implozie ii doresc lui Chitzac si jav relor de la UE.
42
8
Ovanesian și chitac ați scos PNL de pe liste sunteți inexistenți ma la următoarele alegeri va dați seama nu?
41
7

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436