REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
25.4° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Locuitorii din Costinești ies astăzi, din nou, la vot!

Locuitorii din Costinești ies astăzi, din nou, la vot!

Mirela PASCAL 7 iulie 2024 | 00:00 1247

După o adevărată telenovelă, s-au anulat alegerile la Costinești. Chiar dacă Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti a emis un certificat prin care Gheorghe Mechenici a fost desemnat câştigătorul alegerilor din 9 iunie, locuitorii din comună ies, din nou, astăzi la vot pentru a-și alege primarul.

Locuitorii din Costinesti ies astazi, din nou, la vot!

În şedinţa din data de 28 iunie, Biroul Electoral Central a adoptat o hotărâre potrivit căreia modelul buletinului de vot utilizat la noul scrutin care va fi organizat pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 - Costineşti, în data de 7 iulie, va fi cel folosit la alegerile din 9 iunie, cu înscrierea candidaţilor în aceeaşi ordine, urmând ca pe prima pagină exterioară să fie specificată data noului proces electoral.

La noul scrutin, se vor utiliza aceleaşi liste electorale ca la alegerile din 9 iunie, care au fost actualizate.

Locuitorii din Costinesti ies astazi, din nou, la vot!

Totodată, persoanele care au dobândit dreptul de vot sau în cazul cărora interdicţia de a vota a expirat în perioada cuprinsă între 9 iunie şi data noului scrutin îşi pot exercita dreptul de vot, urmând a fi înscrise în listele electorale. Persoanele care şi-au pierdut dreptul de vot în perioada cuprinsă între 9 iunie şi data noului scrutin nu îşi pot exercita dreptul de vot, precizează BEC.

Vă reamintim că inițial, primele rezultate îl dădeau câștigător pe actualul primar, Jeanu Dumitru, dar la următoarea renumărare, ca prin minune, a mai apărut un vot, pentru liberalul Mechenici, deci rezultatul fiind egal în prima repriză. Urmare a descoperirii votului, meciul a ajuns în prelungirile prelungirilor, voturile fiind numărate de mai multe ori, rezultatul fiind mereu altul. Între timp, s-a descoperit că au votat și niște ucraineni, care de fapt nu prea aveau drept de vot. Rămâne de văzut cine va fi până la urmă primar în Costinești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iesim la vot iar, ca avem un primar incompetent 100%
5
2

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710