REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
22° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Locuitorii din TOMIS PLUS vor UNITĂȚI de învățământ

Locuitorii din TOMIS PLUS vor UNITĂȚI de învățământ

Replica API 30 martie 2021 | 00:24 3590

Constănțenii din cartierul Tomis Plus ridică din nou pretenții și vor ca totul să se întâmple repede, repede. După asfaltarea străzilor, atribuirea unei linii de autobuz speciale, cetățenii vor acum o creșă, o grădiniță și o școală. Cerințele sunt unele normale însă, nu totul se face „peste noapte”. În rândurile de mai jos puteți citi poziția Primăriei Constanța în legătură cu acest subiect.

Locuitorii din Tomis Plus își spun iarăși of-ul și de această dată cer o creșă, o grădiniță și o școală, motivând faptul că nu au unde să-i ducă pe cei mici și trebuie să facă naveta dintr-un cartier în altul. Un constănțean ne-a declarat că zona beneficiază de o biserică, iar învățământul ar fi printre ultimele planuri ale celor ce construiesc în zonă. „Când ne-am luat casă aici, tot auzeam că o să avem de la creșă până la liceu, în zonă. Și noi ca fraierii i-am și crezut. Nu că ne dorim liceu, să nu exagerăm… Când mai cresc copiii pot face merge cu autobuzul sau maxi taxi în oraș, la un liceu bun. Ce ne dorim noi este o creșă, o grădiniță și măcar o școală gimnazială. O fi pandemie acum dar o să și treacă… și, dacă până acum i-am dus noi, sau au stat mai mult pe acasă, o să vină și vremea în care vor merge iar zilnic, la grădiniță, respectiv la școală. Ce ne vom face atunci? Bine că avem biserică, aia era importantă…”, ne-a declarat un locuitor al cartierului Tomis Plus.

Care este poziția Primăriei Constanța în acest subiect

Întrebați fiind, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat faptul că cel puțin în următoarea perioadă, municipalitatea nu poate amenaja astfel de instituții. „La acest moment, orașul Constanța nu deține nicio proprietate în Tomis Plus, așadar municipalitatea nu poate amenaja o școală sau o grădiniță. Investitorii privați pot, însă, amenaja astfel de instituții. În anumite zone din Tomis Plus, este posibilă edificarea unor grădinițe, cu elaborarea, în prealabil, a unui PUD (plan urbanistic detaliu), conform Regulamentului de Urbanism în vigoare”, ne-a declarat Luminița Lare, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Investiții masive în educație

Primăria municipiului Constanța investește permanent în educație, ne-a mai spus reprezentantul instituției. Anul acesta se desfășoară lucrări ample la mai multe unități de învățământ din municipiu precum: reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv ""Nicolae Rotaru"; consolidare structură de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire sală de tenis de masă în cadrul Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru”; creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic ”Ovidius”; reabilitare Școala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu; reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „Amicii”; creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 38, Dimitrie Cantemir; creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 17, Ion Minulescu; reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida; creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 8; reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații; reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Mugurel.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce scoala era scoala 14, ce copii destepti erau in acea scoala, si culmea, erau o familie de tigani, imi pare rau sa le spun tigani, care invatau de rupeau., dar acum, bate vantul in acea scoala. Ceausu te trimitea la scoala, iti crea conditii, astia, vai mama lor, te doare pwla, vrem limbi straime, vrem pula in bot cu compot de ananas
0
0
Sa te muti din blocurile si cartierele comuniste care chipurile nu mai corespund , si sa te muti intr-un cartier nou construit care....este de zece ori mai jalnic decat orice cartier facut acum 30-40 de ani , este o inghesuiala si o tiganie de nedescris acolo !
4
2
Prostia se plateste , chiar daca suna cinic , cumparatorii sunt mai vinovati decat dezvoltatorii . Era evident faptul ca preturile mai mici ale apartamentelor din acea zona vin si cu unele dezavantaje . Problemele semnalate sunt unele generale pentru intregul oras si nu este corect sa ne victimizam pe motiv ca locuim in Tomis Plus . Constanta inseamna mult mai mult decat un cartier construit pe un teren privat, mergeti in toate cartierele acestui oras sa vedeti problemele reale.
5
5
Eu nu vad ce atata tevatura. Cand au cumparat apartamente si vile acolo stiau unde se muta. De ce n-au spus atunci ca nu se muta acolo din cauza lipsei scolilor? In oras erau destule apartamente si case de vanzare, deci cererea si oferta existau. S-au mutat in cartier privat, trebuiau sa le ceara celor care au construit cartierul sa le asigure chiar si gara sau aeroport, nu numai scoli si gradinite.
4
0
Sa muncesti ca un sclav si sa te muti in camp sau sclavul bancilor asta da viata. .
10
1
Pai deja s-a hotarat, tot cartierul nu mai apartine de scoala 38 dimitrie cantemir ci de scoala din Palazu. Primaria impusca mai multi iepuri deodata, scoala exista chiar daca arata ca naiba dar baga bani in ea si o modernizeaza, nu se mai inghesuie toti la ora 7.20-7.50 ca sa blocheze intrarea in oras si strazile spre 38. Tot acolo este si gradinita care arata si mai dezastruos deci si mai multi bani de bagat in ea, dar exista firme de casa deci e bine. Drept sa spun absolut toti cei care s-au mutat acolo isi merita soarta
10
0
Pai primaria ce face? incaseaza impozite? Sa plateasc impozite la Ovidiu poate asa au mai multe sanse sa le construiasca cineva o scoala.
2
2
Sa faca makidonimea gradinite si scoli, ca ei si-au turnat betoane unul peste altul, fara loc de parcare, fara nimic si dupa mai ridica si pretentii. Mars, ba, la stana, acolo sa va educati copiii, asa cum v-ati educat si voi. Tot la stana!
10
4
ma amuza cetatenii de mai jos frustrati ca ei tot in blocurile ceausiste din anii 60 locuiesc. O sa faca ba si gradinita si cresa si parc si tot ce mai trebuie dar voi tot in ghetou o sa stati sa va luptati pentru un loc de parcare ca indienii...
5
11
duceti-i peste drum la Palazu Mare. Au acolo si gradinita si scoala generala. Dar voi cei ce locuiti in basinile de cartiere Tomis Plus si Boreal unde va rod sobolanii de pe camp parchetul in casa, nu va injosoti sa va duceti copiii acolo. Ca na, doar stati la vile si sunteti barosani !
17
2
Hai ca deschide Stelian Alexe gradinita mare acolo - pt cine nu stie, cumnatul celor de la Micul Regat, unde se abuzau copiii!
11
0
Adica te muti in fundu satului si dupa incepi cu pretentii ca vrei sosele scoli etc!? pai mars in plm si muta te in alta parte...
21
6
Sa va faca machidonii care construiesc blocurile pentru ca ei va vand apartamentele, dar bani nu ies din crese si gradinite.
20
2
Asa v-a convenit sa credeti!Astia cu imobiliare va promit marea cu sarea pana isi vad apartamentele vandute! Cunosc un batalion de oameni mutati in localitatile invecinate,pt.scoli si licee tot in Constanta vin!
26
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016