REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
22.8° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Londra se declară consternată de legea împotriva homosexualităţii adoptată în Uganda

Londra se declară consternată de legea împotriva homosexualităţii adoptată în Uganda

A.F. 31 mai 2023 | 00:00 413

Marea Britanie şi-a exprimat luni consternarea în legătură cu promulgarea în Uganda a unei legi "profund discriminatorii" faţă de homosexualitate, avertizând asupra riscului de persecuţie şi a riscurilor pentru sănătate, informează AFP.

 Londra se declara consternata de legea impotriva homosexualitatii adoptata in UgandaAndrew Mitchell

"Guvernul Regatului Unit", o fostă putere colonială faţă de care Uganda şi-a declarat independenţa în 1962,"este consternat de faptul că guvernul ugandez a semnat legea profund discriminatorie împotriva homosexualităţii", a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat pentru afaceri externe Andrew Mitchell.

"Această lege subminează protecţia şi libertăţile garantate tuturor ugandezilor de către Constituţie", a continuat el, citează Agerpres.

Această lege "va creşte riscul de violenţă, discriminare şi persecuţie, va încetini lupta împotriva SIDA şi va deteriora imaginea Ugandei pe scena internaţională", a adăugat Andrew Mitchell.

Reamintind principiile Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, secretarul de stat britanic a subliniat că "cele mai puternice, mai sigure şi mai prospere societăţi sunt acelea în care toată lumea poate trăi liber, fără teama de violenţă şi discriminare şi în care toţi cetăţenii sunt trataţi corect şi pot juca un rol deplin şi activ în societate".

"Marea Britanie se opune pedepsei cu moartea în toate circumstanţele ", a continuat oficialul britanic, în contextul în care parlamentarii ugandezi au menţinut o prevedere care face din "homosexualitatea agravată" o infracţiune pasibilă de pedeapsa cu moartea. Pedeapsa capitală nu a fost aplicat de ani de zile în Uganda.

Anunţul intrării în vigoare a legii a stârnit un val de condamnări la nivel internaţional, de la preşedintele american Joe Biden la Uniunea Europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bv uganda
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699