REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
24° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Lovitura carierei pentru Anca Dragu: propusă guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Lovitura carierei pentru Anca Dragu: propusă guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Virgil STOIAN 22 decembrie 2023 | 11:28 1983

Fostul președinte al Senatului, Anca Dragu (USR), va fi propusă în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, după ce Octavian Armașu a fost demis de Parlament. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Economiei, Buget și Finanțe, Radu Marian, pe pagina sa de Facebook, conform stiripesurse.md.

Lovitura carierei pentru Anca Dragu: propusa guvernator al Bancii Nationale a Republicii MoldovaAnca Dragu

Potrivit deputatului PAS, Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE.

„Azi, în plenul Parlamentului, va fi propusă pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei candidatura doamnei Anca Dragu. Anca Dragu are o experiență importantă în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României. Avem toată încrederea că Anca Dragu va contribui la creșterea integrității și independenței Băncii Naționale a Moldovei”, a menționat el.

Anca Dragu are 51 de ani și este economist de profesie. În perioada 2015-2017 a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Dacian Cioloș, iar din 2020 este senator. În perioada 2020-2021 a deținut funcția de președinte al Senatului României.

Amintim că fostul guvernator Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Parlamentului din 22 decembrie, cu votul a 81 de deputați, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bwahahahahahaahhaahah
1
0
Cu oistea in gard. Scroafa pe acoperis
3
0
Bubuială la cașcaval La anul moldovenii ies in stradă iok parale iok mâncare foame de lovele mare
3
0
A primit cetatenie azi. Iar aceasta numire este doar practica pe care usrista Anca Dragu o face in Moldova pt a putea fi numita guvernator al BNR in 2025. Mugur Isarescu o sa fie tras pe linie moarta. Prea se pisa contra vantului iar dupa alegeri o sa iasa la pensie, a se citi cu ghilimele de rigoare. Femeia este antrenata la Banca Mondiala si FMI asa ca sanki se va merge pe expertiza pregatirea dar si vechimea ei in, hai sa numim CAMPUL MUNCI. Este doar o coada de topor a institutiilor fiscal monetare care au planuri mari cu tara asta. Aici ati citit prima oara acest lucru. 2025 o sa fie un an al schimbarilor. In bine sau rau ramane de vazut.
3
1
Atentie, reptilienii au invadat pamantul, fugiti!
8
0
Este cetățean al R. Moldova?
9
3
e cea mai saraca tara din europa la mare distanta de oricare alta si chiar printre cele mai sarace din lume; orice functie publica de acolo e o provocare foarte mare daca esti corect si vrei sa faci treaba buna
6
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212