REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Lovitura lui Costea de la ABC Val: contract de 17 milioane de euro cu Portul Constanța

Lovitura lui Costea de la ABC Val: contract de 17 milioane de euro cu Portul Constanța

Replica API 15 iulie 2022 | 00:00 9045

Milionarul Vasile Costea a reușit o lovitură de zile mari, după ce a primit contractul finanțat din fonduri europene pentru extinderea cheurilor danelor 10 și 12 din Portul Constanța. Afaceristul va încasa pentru lucrări aproape 17 milioane de euro.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a anunţat miercuri că vor fi extinse cheiurile danelor 10 şi 12 din zona Midia a Portului Constanţa, iar valoarea investiţiei este de aproape 17 milioane de euro.

Proiectul „Extinderea cheurilor danelor 10 şi 12 din zona Midia, inclusiv consolidări în spatele cheurilor” este finanţat prin Programul Infrastructura Mare 2014-2020.

Valoarea investiţiei este de 82.947.750,24 lei (16,93 milioane euro), din care fonduri nerambursabile 59.544.166,16 lei, diferenţa fiind suportată de la bugetul de stat.

În ce constă proiectul de 17 milioane de euro

Câștigătoare este o asociere de firme controlată de Vasile Costea- ABC Val SRL & Betoane şi Prefabricate SRL & Almma Contractors Group SRL, toate din Constanța.

”Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru „Extinderea cheurilor danelor 10 şi 12 din zona Midia, inclusiv consolidări în spatele cheurilor” are o valoare de 51.188.073,37 lei, fără TVA, durata acestuia fiind de 24 luni (3 luni proiectare + 21 luni execuţie), iar perioada de garanţie este de 36 luni. De asemenea, s-a semnat cu TPF Inginerie SRL şi contractul pentru consultanţă şi supervizare a execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii, în valoare de 1.414.376 lei (fără TVA)”, a transmis Administrația Porturilor Maritime.

APC a menţionat că în cadrul proiectului va fi realizată extinderea danei 10 cu un cheu din blocuri, pe o lungime de 53,90 m, perpendicular pe cheul existent şi se va completa până la digul danei 9 cu un taluz protejat cu blocuri de acelaşi tip ca protecţia digului danei 9, iar astfel, se vor crea noi teritorii pentru exploatarea zonei Midia.

Afacerile lui Vasile Costea s-au prăbușit în 2021

ABC Val SRL din Mamaia este cunoscută pentru contractele sale de zeci de milioane de euro cu statul. Firma patronată de Vasile Costea a raportat însă pentru 2021 afaceri în cădere liberă față de anul anterior. Astfel, compania a înregistrat anul trecut afaceri de 27,2 milioane lei, față de 58,3 milioane lei raportate în 2020, precum și pierderi de 3,8 milioane lei, în creștere față de cele 3,6 milioane lei din anul precedent. Și numărul angajaților a scăzut drastic, de la 148 în 2020 la 92 în 2021, în timp ce nivelul datoriilor se cifrează la 23,4 milioane lei.

Betoane și Prefabricate SRL din Agigea este deținută, de asemenea, de Vasile Costea, având ca administrator pe Cosmin Dima. Firma a raportat pentru 2021 afaceri de 9,8 milioane lei și pierderi de 1,2 milioane lei, cu 25 de angajați, precum și datorii de 7,6 milioane lei.

În fine, Almma Contractors Group SRL apare ca fiind controlată de Alexandru Stamate, dar face parte tot din grupul de interese al lui Vasile Costea. Societatea cu sediul în Mamaia a raportat pentru 2021 afaceri de 7,2 milioane lei și un profit net de 835.000 lei, cu 14 angajați, dar și datorii de 1,6 milioane lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine ! Păcat că nu își plătește angajații! Acum aproximativ trei luni au omis un salariu și nici în ziua de azi nu l-au dat. Asta in cel mai fericit caz! Alți saracii au și 2-3 salarii in urmă. Nu exista o dată fixă pentru primirea salariului. Când li se scoală! Ce bine că ei sunt șmecheri! Peste trei zile este Crăciunul și ei nu au dat banii! Nici asociații lor. Nu mai discutam de preme. Ferească sfântul ! Ce sunt alea?! Ce bine că dau ei tunuri! Replica firmei : ,,când nu este de muncă și va plătește oricum,vă convine?" Eu una sincer nu cred asta ,pentru că ei merg la muncă și nu își primesc salariul.
0
0
Ce nu fac eu pt. Dumitrache. Costea ii va termina danielei serban mai repede conacul boieresc a pus umarul si goidea ca ei conduc portul. Bucurestiul si procurorii nu abserva nimic. Baronii PSD sa traiasca.
0
0
o sa aiba bani iubi.de tocat, ca d asta l a luat pe pitic
1
0
Nea Stroe sa straiasca si sa mai dea. Cum plm a castigat asta ? Pote Nea Stroe sa raspunda ca doar el detine portul Midia
1
0
Daniela si Dorin Lazia au distrus cateva mega societati Argos SA,Dobroprt SA,Ecopref srl,Argos Industrial Constructii,Argos Consult toate insumand peste 1500 de salariati.Asa este cand nu muncesti sa construiesti ceva...de aram au fost de aram sau dus.Copii de beizadele...Pacat de meseriasii care au muncit o viata de om la aceste societatii pe care acesti doi bagabonti le -au falimentat
0
0
Cum a castigat asta cand"replica"care citeaza date publice arata ca firmele lui sunt toate pe minus si dupa cum a postat cineva omul asta a mai facut o lucrare in zona peninsulara unde acum este plin de gropi. Astia care atribuie lucrarile ishi bat joc de bani statului sau fura pe fata"ce so mai lungim"pentru ca in Romania nu te intreaba nimeni cui ai dat milioanele de euro,cum sau cheltuit si ce s-a facut cu bani astia.
0
0
daniela serban
0
0
Care Daniela? Daniela Lazia? Fosta Daniela Cristea? Fata fostului director al Bancii Agricole din Constanta? Adica actuala Raiffeisen.
0
0
Dar paragina de pe lucrarea peninsulara? Intreb pentru un prieten, doar suntem cu totii prieteni! Sa ti luam fedora in carici!
2
0
Bine ca se face.
0
0
stii ca e vorba de parandaraturi masive. La fel de masive ca mizeria de lucrari pe care chipurile le face. Firma creeata numai pentru a sifona bani multi.
2
0
Tot ABC VAL a facut si strazile din zona peninsulara a orasului. Acum e plin de gropi. Sper sa nu aiba aceaasi soarta si aceste cheiuri
0
0
Mi rela scrie doar la comanda prietene. Daca se hotareste Radu sa faca plata la aceasta publicati-buzdugan sa vezi ce poezii face redactia.
1
0
Daniela stim ca tu conduci acolo! Daniela stim ca tu il bagi pe Costea si pe ABC in fata! Daniela stim care si cat este partea ta! Daniela....in curand!
1
0
DE CE NU SCRIETI DESPRE ASTA MIRELOOOO, AAA AM UITAT ESTI PLATITA PT HATE NU PEMTRU LUCRURI BUNE NAH STIRE MIRELOOOO CRED CA TUBSI MURAD ATI FACUT ATAC DE CORD CAND ATI AUZIT https focuspress.ro in timp ce primaria constanta tine cu dintii de taxele de parcare in mamaia primaria mangalia a eliminat taxa in statiuni
0
0
Golanul ala de Costea un alcoolist biciclist cu arfe de securist notoriu
0
0
la Argos Cernavoda vine cu o mare rugaminte la tine sa ma ajuti ca ma adus Dorin la sapa de lemn.In primul rand ca nu mai vad si am luat o tare pe bautura,femeile m-au parasit si m-au ajuns blestemele salariatiilor care nu prea le dadeam salariile la zi.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513