REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Lovitură pentru buzunarele românilor. ”Vedeta” sărbătorilor de Crăciun se va scumpi cu 20%

Lovitură pentru buzunarele românilor. ”Vedeta” sărbătorilor de Crăciun se va scumpi cu 20%

Mirela PASCAL 3 noiembrie 2023 | 16:42 1920

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu scumpiri record la cel mai cumpărat aliment. Carnea de porc, spun specialiștii, se va scumpi până la Crăciun cu peste 20%. Problema ar fi importul, spun fermierii, pentru că importăm peste 90% din carnea de porc care se vinde în piețele și în magazinele din România. Iar pe lângă asta, Uniunea Europeană vrea să ne facă vegetarieni, în loc de carnivori, și să mâncăm gândaci, viermi de mătase sau carne artificială.

Lovitura pentru buzunarele romanilor. ”Vedeta” sarbatorilor de Craciun se va scumpi cu 20%carnea de porc se scumpește

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu scumpiri record la alimente, în ciuda măsurii de plafonare a adausului comercial. Vorbim aici în special de carnea de porc, care este cea mai cumpărată de către români în perioada sărbătorilor de iarnă și care, spun specialiștii, se va scumpi cu peste 20% până de crăciun. Problema ar fi importul, pentru importăm peste 90% carne de porc care se vinde pe rafturile magazinelor din țară noastră. În plus, putem primi amendă de până la 6.000 lei dacă alegem ne sacrificăm porcul în propria curte. Iar toată această situație vine în contextul în care Uniunea Europeană ne recomandă devenim vegetarieni, nu carnivori și mâncăm insecte sau viermi de mătase în locul cărnii, pentru în perioada următoare, în urmă unor studii făcute de cercetători britanici, s-a ajuns la concluzia acest aliment dăunează grav sănătății și Parlamentul European, împreună cu mai multe guverne, militează pentru stoparea consumului de carne și este posibil în perioada următoare găsim pe pachetele de carne etichete de avertizare asemănătoare cu cele de pe pachetele de țigări.

Dumitru Pelican, director executiv ANOFM, a comentat pe acest subiect: ”Carnea de porc este  cea mai căutată de sărbătorile de Crăciun, chiar și de Revelion. Tu vii acum și spui că se scumpește cu 20%. După 5-10 ianuarie, evident se va ieftini, pentru ca oamenii nu mai au din ce să plătească.  n nu uităm suntem o țară săracă, 4 milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei. Iar cât privește recomandarea Bruxelles-ului, a Comisiei Europene, a celor din UE, eu le doresc aibă pe masă de Sfintele Sărbători de Crăciun multe insecte, multe lăcuste, aibă poftă bună mănânce până când le vom spune noi cei din țară și nu numai noi, se oprească. Aberațîi. Efectiv ii numesc clar pe acest indivizi le-a luat Dumnezeu mințile. mănânci insecte, mâncați, fraților, mâncați și poftă bună aveți Sărbători Fericite!” a spus directorul ANOFM, potrivit realitatea.net.

Lovitura pentru buzunarele romanilor. ”Vedeta” sarbatorilor de Craciun se va scumpi cu 20%

La rândul său, antreprenorul Gabriel Ureche a vorbit despre situația actuală din agricultură și despre cum România, dintr-o țară agrară, a ajuns să importe alimente „Acum am primit noile prețuri pentru semințele de legume pentru sezonul viitor. Credeți-, față de anul trecut s-au triplat aproape. Va dau exemplu castraveții, cornisor, care erau 12 euro kilogramul, acum sunt 40. Nu sunt probleme doar la carnea de porc. Majoritatea produselor care vin de afară s-au triplat la preț. Piață desfacere există. Gândiți-va la fiecare unde trebuie -și producă mâncarea, trebuie și-o facă în gospodărie, pentru dacă ne uităm la supermarket, 1kg de roșii este și 20 lei, carnea de porc este 20-30 lei. Trebuie te gospodăreșți, trebuie te întorci, vorba aia, la glie, -ti faci singur mâncarea.

Lovitura pentru buzunarele romanilor. ”Vedeta” sarbatorilor de Craciun se va scumpi cu 20%

Așadar, dacă vreți să nu vă lipsească carnea de porc de pe masa de Crăciun, faceți economii de pe-acum! N-ar fi exclus ca, până de sărbători, prețul să crească cu până la 50 %, și nu 20 %!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
votati aur si mancati gandaci si plojnitze rusesti
0
1
foarte bine...eu nu iau carne de porc...cumpar carne de scroafa...ce nu-i clar...
1
0
ce nu sa inteles,sa distrus complexele de porci crescuti cu cereale romanesti,sa distrus si se distruge traditia cresterii oilor, a vacilor ,a caprelor, vom importa din trile ...destepte , sau se va vinde carne ,lapte ,branza sintetica asta i viitorul
0
0
Va obliga pulea sa mancati insecte,lasati dracu prostiile,nu am avut niciodata si nici nu voi avea probleme de a sacrifica si a mancA orice fel de carne,oricand am dorit.
1
4
parca se ieftineau alimentele, carnea e injectata cy apa 40 % , si nu are nici un gust, nea u falimentat fermierii sa cump, de afara, statul nu pritejeaza oamenii saraci cu nimic, la preturile, care sunt actuale, si nici nu ajuta fermierii, hmm ahhh
11
0
nici un elev cu nota scazuta la purtare , corigent sau cu absente nemotivate nu primeste nici un fel de bursa nici olimpica , nici de merit si nici sociala , nu mai manipulati aiurea opinia publica cu tot felul de minciuni .
9
1
Nebuni care vor sa ne impuna sa mancam insecte sa manance ei, nu ii opreste nimeni sa lase oameni sa aleaga ce vor sa manance, cum pot o mana de oameni dusi cu pluta sa ia masuri pt toata europa, sa ii naiba cu ideeile lor cu tot
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510