REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
20.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Lovitură pentru fugarul Paul Philippe al României. Ce a decis Curtea Constituțională din Malta

Lovitură pentru fugarul Paul Philippe al României. Ce a decis Curtea Constituțională din Malta

Virgil STOIAN 5 iunie 2024 | 17:37 26958

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au transmis că o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat a fost respinsă de către Curtea Constituţională a Maltei, informează news.ro. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, şi anume 17 iunie.

Lovitura pentru fugarul Paul Philippe al Romaniei. Ce a decis Curtea Constitutionala din MaltaPaul de România

Curtea Constituțională a Maltei a respins, miercuri, o nouă solicitare de eliberare a lui Paul Philippe al României, anunță Ministerul Justiției.

„Vă informăm că, astăzi, Curtea Constituțională a Maltei a respins o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare, adică 17 iunie”, transmit reprezentanții Ministerului Justiției.

Conform acestora, Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor, Curtea de Apel Brașov și toate autoritățile implicate și-au făcut treaba.

„Vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fugarii să execute în penitenciarele din România pedepsele la care au fost condamnați”, arată reprezentanții ministerului.

Pe 20 mai, ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că magistraţii Curţii de Apel Braşov vor trimite o adresă oficială către Parchetul din Malta pentru a solicita să exercite la timp calea de atac în cazul lui Paul al României, „să nu existe erori de procedură, ca în cazul parchetului din Franţa”.

Totodată, Curtea de Apel Braşov a solicitat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene să se pronunţe cu privire la participarea directă a statului emitent al unui mandat european de arestare în procedura internă desfăşurată în alt stat.

„Din punctul nostru de vedere, legislaţia UE în materia MEA nu este aplicată corespunzător şi o să exprimăm această opinie şi în faţa judecătorilor CJUE, alături de toate argumentele posibile”, a mai spus Gorghiu.

Paul al României, condamnat la închisoare pentru corupție

Paul-Philippe al Romaniei este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar Ghiță nu este tot al r*mâniei ? Cine - l aduce la beciul Domnesc ,tot Statul paralel ?
5
1
alinuta, tot cu gindul la bogdan olteanu? sau nu mai are bani de basma?
0
2
iiinfractorii sunt in ministerul justitiei.
6
0
Printul de tinichea,,al r*mâniei" este tinut in brate de justiție! A furat pana s-a plictisit cu ajutorul lui Base!
8
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016