REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.6° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
35.6° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Lovitură pentru miri! ANAF bagă mâna în ”darul de la nuntă”

Lovitură pentru miri! ANAF bagă mâna în ”darul de la nuntă”

Mariana MURAT 22 septembrie 2023 | 14:41 4578

O schimbare importantă în legislația fiscală ar putea aduce vești proaste pentru tinerii căsătoriți. Autoritățile fiscale propun impozitarea cadourilor primite la nuntă, ceea ce ar putea afecta bugetul celor ce tocmai și-au unit destinele. Află câți bani vrea să perceapă ANAF-ul pentru darul de la nuntă.

Lovitura pentru miri! ANAF baga mana in ”darul de la nunta”

O nouă măsură fiscală propusă de Executiv pe data de 19 septembrie aduce vești proaste pentru tinerii căsătoriți. Aceasta vizează impozitarea nunților, botezurilor și a darului de nuntă cu o cotă de până la 70%.

Câți bani cere ANAF-ul din darul de nuntă

Modificările propuse includ ajustarea plafonului de plată în numerar, reducându-l de la 10.000 de lei la 2.500 de lei până în anul 2025. Până la sfârșitul anului 2024, este planificată limitarea plăților primite de organizatorii de nunți la suma de 5.000 de lei

Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, se arată în proiectul de lege cu noile măsuri fiscale.

În contextul acestei propuneri, nuntașii ar putea încerca să evite impozitarea persuadând invitații să transfere banii direct în cont, sub incidența unui impozit de 10% pe venit. Oricare altă opțiune pare a fi mai avantajoasă decât o impozitare de 70%, conform spynews.ro.

Guvernul mai propune într-un articol din proiect ca încasările în numerar, precum dedicațiile date unor cântăreți la nunți, botezuri și evenimente private, să nu poate depăși suma de 5.000 de lei de persoană/zi începând cu 1 ianuarie 2025.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si la nuntile de partzi? asta e discriminare
0
1
Un lucru foarte bun , în acest mod nu se mai îmbogățesc proprietarii de restaurante destinate pentru evenimente de genul acesta , mirii oricum nu rămâneau cu mai nimic , de multe ori puneau din buzunar să plătească restaurantul , formația , cameramanul , biserica , decorațiunile , plus alte și alte cheltuieli , așa că nu este nicio pierdere , din contră , nu o să se mai facă nunți de p***t gust pentru care se cheltuie o avere pt că singurii care se pricopsesc sunt patronii de restaurante și muzicanții .
9
1
Unde ești tu, Țepeș Doamne??????? Kancerul, șancarul si buba neagră pe capul si familia aceluia care a propus!!!
4
3
Nu se mai casatoreste nimeni! Se duce trendul!
6
0
Mergeti si la nuntile bogatilor, acolo nu va tine ?
8
2
Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Este acuzat de procurori că a primit mită 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract
5
3
Cum Doamne iarta-ma sa platim vaccinurile si imprumuturile facute in ultimii ani de jeg....le de politicieni.?!...
8
2
pesedisto-penelista ca sa nu se prinda lumea ca ei fura gros. Este imposibil de pus in aplicatie. Mwie anaf cu kkt !!!
7
2
ANAFura
9
1
Dragi r.o.m.â.n.i , aceasta este R.o.m.a.n.i.a educată, o R.o.m.a.n.i. e a bunului simț
6
3
Multinationalele nu platesc un chior, au tabarat pe tinerii casatoriti acum. Dileala tradi-nationala.
12
1
in alte tari se dau daruri ca sa mareasca numarul de cupluri, aici in R0mania statul descurajeasa casatoriile. In majoritatea cazurilor dupa ce se strange darul, mirii constata ca au ramas datori la restaurant, nu toti invitatii dau darul care sa acopere consumatia, rar se recupereza costurile, adica dupa ce mirii raman datori la restaurant mai trebuie sa dea si la stat bani.
13
1
daca e propunerea executivului si-a asumat-o guvernul si a inaintat-o in discutie publica; anaful doar a propus; e doar propunere m-as mira sa treaca de parlament dar cine stie; e clar ca situatia e disperata daca au ajuns aici; probabil mizeaza pe faptul ca majoritatea tinerilor vor vota oricum cu aur, usr sau pnl
7
0
Dacă nunta este fără DAR, atunci mirii vor achita o taxa calculata astfel: salariul minim pe economie x nr de invitați ,din care se extragere rădăcina pătrată .
12
0
Ascunde roxadustatul. Da i l nasoasei makidoance trisoare
5
4
Noi cu ,,paratii,,la gepi...avem tivichei multi ...
6
4
A NAF ai face bine dacă tai pensiile speciale și nu te faci de ras cu astfel de mizerii, cum îți permiți?, nu peste mult timp te vei gândi sa pui taxa pe aerul expirat. Jegurilor ce sunteți, imbuibatilor, nu va mai satura Dzeu
16
1
Si apoi baga mana la fofoloanca la mireasa. Ti ai dreq cu anaf ul vostru de rahat
13
1
bagamias p**a in creierii la astia de la anaf. cum p**a mea le bese mintea la asa cacanarie ma? o sa sugeti p**a psd si pnl la urmatoarele alegeri. futuva in gura, banii de dar au fost impozitati atunci ca s-a luat salariul sau dividendele. Este ilegal ba repetentilor ce vreti voi sa faceti! o sa va luati o mare m**e ca e neconstitutional! pe curvew, pesti si traficantii de droguri de ce nu ii impozitati! Sa moara aia care au gandit asta!!!
20
1
Nu are nicio logica: 1. Cum o sa stie ANAF cati bani primesc dar de nunta? 2. Are inspectori pe tura de noapte in weekend dispus sa mearga la nunti sa verifice darul? 3. Sa zicem ca are inspectori dispusi sa mearga in weekend sa verifice, vin la ora 01:00 si stabilesc ca am primesc 5000 lei si ma impoziteaza pe astia...ce impiedica toti invitatii sa ofere plicul dupa ce pleaca ANAF...sau o sa stea inspectorii toata noaptea in picioare sa urmareasca masa mirilor dupa plicuri. 4. Ce impiedica mirii sa anunte invitatii sa ofere plicul a doua zi la ciorba de burta sau cu alta ocazie fara sa stie ANAFul. 5. Cu ce drept se amesteca statul roman prin ANAF la asa ceva? 6. Este o bazaconie care nu o sa ajute la absolut nimic ci doar o sa ingreuneze viata viitorilor miri, organizatorilor de nunti si a inspectorilor ANAF. NUNTA, PETRECERA SI ANIVERSAREA NU ESTE ACTIVITATE ECONOMICA SI NU TREBUIE TAXATA!
20
1
Atenție miri, anaf va baga mâna in c*r după bani
19
1
noi colectam taxe numai de la prostime in rest toti hotii evazionistii proxenetii cruvele etc etc se pot bucura in voie de o viata de lucs dar atentie atata timp cat cotizeaza altfel ... stiu ei
20
1
Vorba lui Vadim: “ da o mwe nu vrei tu!?”
18
1
Si daca faci nunta fara dar ? ce mai ia ANAF. ? Daca vrei sa fentezi . Faci petrecere in priuvat ca cativa si tot asa . Si ti incasezi darul . Exista metode . Vad ca la cei care au furat nu se baga .
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510