REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Lovitură pentru șoferi! Asiguratorii nu mai acceptă plata RCA-urilor în rate

Lovitură pentru șoferi! Asiguratorii nu mai acceptă plata RCA-urilor în rate

Marieta ȘTEFAN 11 septembrie 2023 | 00:00 11086

RCA-ul este cea mai comună asigurare pe care putem să o achiziționăm și fără de care nu putem utiliza în condiții legale autoturismul. Aceasta trebuie să fie achiziționată periodic și poate fi utilizată în momentul în care producem un accident auto soldat cu victime sau daune materiale. Până acum aceasta putea fi plătită și în rate. Asigurătorii nu mai acceptă acest lucru, astfel că șoferii vor fi nevoiți să facă mai multe economii pentru a o achita integral. Mai mult, prețul polițelor s-a scumpit considerabil.

Lovitura pentru soferi! Asiguratorii nu mai accepta plata RCA-urilor in rate

Răspunderea Civilă Auto (RCA) este o asigurare obligatorie, al cărei principal beneficiu pentru cumpărător este dreptul de a circula cu automobilul pe drumurile publice. Deci, ceea ce trebuie reținut de aici e faptul că este obligatorie.

Aceasta poate fi obținută și online și depinde de capacitatea motorului, de numărul de ani cât a condus șoferul și de ce daune a avut în urma eventualelor accidente. Prețurile polițelor RCA au crescut considerabil în ultimul an, iar din această cauză, tot mai mulți șoferi au ales să plătească asigurarea în rate. Până acum...

RCA-urile s-au și scumpit

Asigurătorii nu mai acceptă plata în rate a asigurărilor mașinii, a RCA-urilor și, în plus, le-au și scumpit. De exemplu, cei care plăteau 2.000 de lei pe an, acum vor plăti 2.600 de lei. Conducătorii auto nu sunt deloc mulțumiți de această decizie a asigurătorilor.

„Până cum, plăteam asigurarea în trei rate. Ultima oară, costul RCA-ului a fost de 2.000 de lei. Acum este 2.600. Brokerul de asigurări m-a anunțat că asiguratorii nu mai acceptă plata în rate“, ne-a declarat Roxana din Constanța.

Preţurile RCA din piaţă au ajuns la scum­piri între 5% şi 145% față de anul trecut, la principalii jucători RCA din pia­ţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum ați aflat, nu se mai accepta plata în rate din aprilie la Groupama și Allianz. Iar Euroins a dispărut. Doar ei au acceptat plata în rate. Din păcate r*mânul și-a mâncat omenia. A încheiat RCA în rate și nu a mai plătit ratele.
0
0
Cei mai mari HOTI,vezi ultimele firme care au dat faliment,e de rasul curcilor.A ajuns polita de trei ori mai mare.NU MAI FACETI ASIGURARE.
3
0
Am nevoie cu adevarat de masina doar iarna, pe frig si ploaie. Asa ca imi fac doar pe 3-4 luni. In caz de vreun eveniment deosebit, imi asum amenda. Cum spunea un cetatean de mai jos, e mai ieftina decat RCA. Japca prosteasca.
1
2
De la taximetristi se trage, faceau RCA pe un an de zile, plateau o rata, maxim doua, aveau documentul la mana, mm, la politie, ca nu verificau on-line...
5
0
Toate lucrurile regretabila se duc către șoferi ba că s-a scumpit benzina ba că s-a mărit polița iar sindicatele care ar trebui să protejeze șoferi ce fac în Franța la o scumpire de carburant se blochează șoseaua...?????
7
0
Conduc de 43 de ani nu am folosit niciodată polița înainte se făceau unele reduceri unele bonusuri și ca mine mai sunt și alții nu credeți că trebuia revizuită această problemă cu ce m-am ales că am plătit 43 de ani și nu am reducere nici de 10 la sută cum se proceda înainte unde sunt banii pe care i-am plătit?????
12
0
Eu imi fac din totdeauna asigurare fara sa platesc acel procent de 10 la suta cat este comisionul brokerului. Numai fraierii platesc pretul intreg
5
7
O să facă în rate că popa de la anul ,că nu o sa se înghesuie lumea să facă asigurări pe banda rulanta,eu am făcut anul trecut în două rate egale și le am platit pe amândouă ,eu știu un lucru ,ești om de înțeles ,sunt om cu tine ,nu ești om de interes , fac și eu pe nesimțitul cu tine
4
1
Ori bancile nu mai accepta plata in rate ori asiguratorii trebuiau sa scoata bani din buzunar catre banci pentru aceasta plata in rate.
3
1
Ce legatura au alegerile ametit o? Alelegerile sunt vrajeala praf in ochi.
5
0
Nu inteleg ce relevanta are ...cand eu platesc cu un card emis de o banca care la randul ei banca plateste integral polita iar eu platesc rate catre banca nu catre asigurator ...poate exista situatii cand se platesc direct la asigurator in rate ...nust
4
1
lasa ca va vom da jos la alegeri, fara psd, pnl si alti hoti, sa vina altii noi ca oricum e jale
10
7
E mai ieftin sa platesti amenda decat asigurarea
14
4
Asigurarile tot vor creste daca nu luam initiativa si circulam toti fara rca..
9
3
Nu mai faceti fratilor RCA.Sa si le bage in....
11
5
Ratele se platesc la banca! Banca achita inainte integral polita rca urmand sa recupereze banii de la clienti dar foamea este mare din partea asiguratorilor hoți! Nicio problema voi circula fara rca!
10
3
Probabil initial plata in rate a fost gandita sa incurajeze lumea sa cumpere rca sa intre in legalitate, ulterior probabil unii au uitat sa plateasca ratele iar asiguratorii au constatat ca mai mult se complica cu plata in rate. Daca ai masina te astepti si la alte cheltuieli in afara de benzina.
9
3
Valeuuuuuuuuu Muicaaaaaaaaaaa! Ce de hoti in tara asta !
11
0
Dar neplata accepra? Statul mafiot mana in mana cu asa zisii asiguratori in detrimentul cetateanuluji. O ultima solutie. Sa mergem cu batele peste ei sa de dam plata mult dorita.
28
5

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166