REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
29.3° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Lovitură pentru statul român: Malta a respins extrădarea lui Paul al României

Lovitură pentru statul român: Malta a respins extrădarea lui Paul al României

Virgil STOIAN 12 august 2024 | 13:30 742

Judecătorii maltezi au respins în mod definitiv cererea de extrădare venită din partea Ministerului Justiţiei de la noi. Magistraţii spun că i s-ar încălca drepturile.

Lovitura pentru statul roman: Malta a respins extradarea lui Paul al RomanieiPaul de România

UPDATE:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că decizia încalcă CJUE.

„O decizie revoltătoare precum cea comunicată astăzi este de neacceptat dacă ne gândim la Decizia – cadru JAI în materie de predare și la interpretările recente ale CJUE în urma cererii de decizie preliminară depusă în luna aprilie de Curtea de Apel Brașov. Decizia instanței malteze reprezintă o încălcare flagrantă a unei decizii CJUE date expres în cazul fugarului Paul-Philippe al României”, spune ministrul Justiției Alina Gorghiu.

Aceasta precizează că îi va propune premierului Marcel Ciolacu pentru ca Guvernul să reacționeze la nivel diplomatic la o asemenea „încălcare flagrantă a deciziei CJUE”.

„Și în acest caz, statul român, prin ANP, a depus toate garanțiile solicitate privitoare la condițiile din penitenciare. CJUE a stabilit că autoritatea de executare a MEA nu poate aplica un standard de protecție a drepturilor fundamentale mai ridicat decât cel care rezultă din dreptul Uniunii și din Cartă. România, prin ANP, a oferit în peste 850 de cazuri numai în ultimul an, garanții că închisorile din România sunt la standardele impuse de dreptul Uniunii”, mai spune Gorghiu.

Alina Gorghiu menționează că „indiferent de numele fugarilor, de strategiile avocaților, de informațiile incorecte despre România prezentate instanțelor străine, statul român face toate eforturile posibile pentru aducerea tuturor în țară, indiferent de notorietatea cazurilor”.

Anul trecut peste 800 de fugari au fost aduși în România iar anul acesta numărul este de peste 400.

În cazul lui Paul-Philippe al României instanța de fond din Malta decisese în favoarea statului roman dar instanța de apel a respins predarea fugarului către România.

„Există o procedură în fața instanței constituționale din Malta pe care o vom urmări în continuare”, potrivit ministrului.

Deși inițial s-a stabilit ca Paul al României să fie extrădat, Curtea de Apel din Malta a respins luni această primă decizie și a admis apelul formulat de avocații autointitulatului prinț, ceea ce înseamnă că Paul al României nu este extrădat, în ciuda argumentelor trimise din partea Ministerului Justiției de la noi către Malta, astfel încât acesta să vină să își ispășească pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare primită în dosarul „Ferma Regală Băneasa”.

Magistraţii maltezi susţin că i s-ar încălca drepturile lui Paul al României. De asemenea, au luat în calcul și faptul că acesta a stat în arest provizoriu, în vederea extrădării, o bună bucată de vreme în Malta și astfel s-a decis ca acesta să nu fie extrădat.
Paul al României se poate întoarce în Franța unde a primit, de asemenea, vești bune

Imediat, Paul al României a sărbătorit această veste împreună cu Lia, soția lui, cu fiul lor și mai mulți avocați care l-au reprezentat în instanțele din Malta.

Astfel, de acum încolo, Paul al României este un om liber să se întoarcă în Franța, acolo unde, de asemenea, a primit vești bune din partea judecătorilor, care au refuzat statul român când vine vorba despre cererea de extrădare. Deocamdată, Paul al României se află în continuare pe teritoriul Maltei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta a fost pus de adevaratii hoti in fata. De ce nu va agitati si pt alti hoti de ex strutzul ?
3
0
Parazitul asta j***s care a facut afaceri cu pcr este scapat iar daunele le platesc fraierii care muncesc
3
1
Curvar regal, nascut dintr-o relatie amoroasa intre un rege si o c***a
3
1
Nu reușiți să păcăliti la nesfârșit cu așa zisele condiții din pușcării, a-ți vrut în UE trebuie sa vă aliniați la standarde europene. Felicitări Malta
4
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016