REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Luchi Georgescu, fosta ”soție” a lui Gigi Nețoiu, și-a vândut complexul din Venus: imagini horror!

Luchi Georgescu, fosta ”soție” a lui Gigi Nețoiu, și-a vândut complexul din Venus: imagini horror!

Replica API 6 mai 2022 | 01:01 10533

Cea mai bogată femeie din România, Luchi Georgescu, a decis să-și vândă complexul aflat în paragină din stațiunea Neptun. Replica i-a surprins pe reprezentanții afaceristei, respectiv ai noului proprietar, în momentul în care cheile complexului Brateș au fost predate. Nu știm cât de benefică este investiția, în contextul în care totul este o ruină, iar imaginile surprinse de Replica, din interiorul încăperilor, par din filmele de groază. Cert este că noul proprietar are mult de muncă și… de investit!

Complexul Brateș sau Popas Brateș, așa cum este cunoscut, din Venus, a fost, cândva, una dintre cele mai căutate spații de cazare din zonă. Condițiile nu au fost niciodată strălucite, acesta fiind și motivul pentru care a fost clasificat la o stea. În ani, spațiile situate în central stațiunii Venus și la 300 de metri de plajă, în mijlocul unui parc de 10.000 mp., au devenit o ruină care ne prezintă, astăzi, imagini apocaliptice.

Proprietarul, Luchi Georgescu, fosta iubită a cunoscutului om de afaceri și de fotbal Gigi Nețoiu, nu s-a preocupat să reabiliteze căsuțele și nici spațiile exterioare, motiv pentru care, la finele anului trecut, societatea Venus Holiday 2000, unde este acționară, a fost supraimpozitată de Primăria Mangalia.

La sfârșitul lunii martie, acționarii societății au decis vânzarea complexului Brateş, din Venus, reprezentând teren 8200 mp şi 42 de căsuţe, în regim P+1, şi 4 grupuri sanitare, toate aflate în paragină.

Miercuri, 4 mai, Replica l-a surprins pe reprezentantul noului proprietar în câmpul muncii, așteptând ca angajații fostului proprietar să-i prea cheile.Acesta ne-a declarat că starea clădirilor este jalnică.

Vezi în materialul VIDEO de mai jos ce spune angajatul noului proprietar:

Cu avere de 72 milioane de euro și cu proprietatea în ruină

Am intrat și noi să ne convingem în curtea fostului Popas Brateș, dar și în câteva încăperi... pentru că atât s-a putut. Tavanele sunt ”pictate” cu pânze de păianjen, instalațiile electrice și grupurile sanitare nefuncționale, iar mirosul era de nedescris. Pereții sunt scorojiți, curtea infectă și plină de buruieni, iar teancuri de mochete zac în mijlocul unei camere.

Ne-a fost imposibil să avansăm în spatele curții, acolo unde se aflau toaletele, întrucât buruienile erau cât Casa Poporului.

În materialul VIDEO de mai jos puteți urmări imaginile dezolante:

Nu putem să nu ne întrebăm cum de nu a băgat, până acum, bani în acest complex Luchi Georgescu, considerată una dintre cele mai bogate femei din România?! Anul trecut, averea ei era considerată la 72 de milioane de euro.

Nețoiu a cumpărat... aproape toată stațiunea cu 562.000 euro

Georgescu mai deține, în Venus, hotelurile Melodia și Favorit, la cel din urmă societatea Venus Holiday 2000 SA având și sediul. Mai precizăm că firma a fost cumpărată, în 2002, la un an de la înființare, de acționarul principal de la acea vreme al FC Universitatea Craiova, Gheorghe Netoiu, pentru 562.000 de euro, de la Ministerul Turismului. Sigur, beneficiind de sprijinul ministrului de atunci al Turismului, Dan Matei Agathon.

Dan Matei Aghaton

Valoarea a fost pusă sub semnul întrebării, în condițiile în care, la prețurile din acea vreme, statul roman trebuia să încaseze peste 10 milioane euro.

Gheorghe Nețoiu

Nețoiu a fost singurul ofertant, iar tranzacția încheiată cu Ministerul Turismului a durat 5 minute. Deși Nețoiu spunea, la acea vreme, că virează banii a doua zi, el nu a plătit și, mai mult, a mai beneficiat de o favoare: posibilitatea de a achita doar 10% din valoarea licitată, restul urmând să fie achitat în rate, pentru următorii cinci ani. Doar el, ai lui, ministrul de la acea vreme și cei ce au urmat știu cum și când s-a achitat afaceristul de credit.

Nețoiu și Georgescu s-au despărțit cu scandal în 2010, după ce bărbatul a înșelat-o cu o femeie mai tânără cu 30 de ani. De atunci, Luchi Georgescu a început să-l scoată și din firme, nu numai din viața ei, inclusiv din Venus Holiday 2000 SA.

Precizăm că nu am reușit să aflăm, până la închiderea ediției, cine este curajosul care a cumpărat complexul, însă vom reveni cu informații, pe măsură ce le vom avea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spagaton a facut cele mai mari manarii pe litoral pe vremea lui atat in Olimp Neptun cat si in Venus cu modul in care s a facut privatizarea. Iorgus, Agaton, Filip. Mizeriimai mari ca cele din imagini.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768