REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Lucian Duță rupe tăcerea: 'Condamnarea mea se bazează exclusiv pe denunțuri'

Lucian Duță rupe tăcerea: 'Condamnarea mea se bazează exclusiv pe denunțuri'

Replica API 1 august 2022 | 00:00 2088

Lucian Duță nu mai are încredere în justiția din România. Duță a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare pentru o mită de 6,3 milioane de euro.

„Nu am încredere în justiția din România. Am crezut că suferința supremă e în spitale. Condamnarea mea se bazează exclusiv pe denunțuri. Unul din denunțători a luat 2 milioane de euro”, a spus fostul șef al Casei Naționale de Pensii, la Realitatea Plus, într-un interviu acordat în luna mai, înainte de pronunțarea instanței.

„Eu am fost judecat de o judecătoare adusă pentu prima dată în București, de vreo 50 de ani, și judecase până la dosarul meu numai furturi de găini. Nu glumesc. Am crezut că fiind din cauza vâstei, că poate o avea curaj, s-a făcut că nu vede nimic, în naivitatea mea mi-am pus această speranță. Nu a avut nicio secundă aplecarea să se uite în acte. La apel am făcut denunțul. M-am dus la procuratură și le-am spus: vă rog să cercetați unde sunt cele două milioane de euro. Procurorii au fost circumspecți, m-au chemat la audieri. Au fost chemați și ei, nu au vrut să vină, la un moment dat au fost aduși cu mandat.

I-a pus sub acuzare, stabilise o premieră în justiție. Pentru prima dată niște procurori au avut curaj să invalideze toată acuzarea. Aveam dovada. A început urmărirea penală împotriva lor și se dorea conivența a procurorului de caz cu cei doi: Enache și Socol. Doamna judecător a început urmărirea penală a lui Socol și Enache. S-a încheiat procesul, eu am vrut să fac o completare, acuzam că dosarul ... apoi s-a anulat începerea urmăririi penale”, a spus Lucian Duță pentru sursa citată.

Lucian Duță a mai spus că „instanța e un fel de sală de tortură psihică” și că „unii au senzația de putere absolută”. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la canal fmm ca ai furat din bani bolnavilor.hot ordinar.tigan
1
0
Teo hotule te asteptam la un whisky la PA
0
0
Ba, du-te dracu, de unde ai avut un milion de euro sa iesi pe cautiune!?? Bai, presa de 2 bani, de ce stai sa te uiti in gura unui HOT ordinar care, maine poimaine va fi liber, datorita unei armate din cei mai buni avocati pe care si-i permite! Luati-i, ba, Stat Roman, tot ce a furat ca de aia am ajuns asa de rau ca am fost prea toleranti cu hotii!
1
0
Bani ma,adu bani,adu milioanele de euro furate si lasa textele astea pentru ca pedeapsa pe care ai primito este prea usoara. Sa furi bani de la CNAS,adica bani dati de guvern si aia "oricum putzini" pentru a salva bolnavi de la moarte este mai mult decat o crima.
1
0
Eu cetaean roman nu am incredere in justitia din Romania.Mai ales din Constanta.Am vazut cum se judeca in Constanta.Am cunostinte.Cum spui un nume la avocati cum se intereseaza.Apoi sunt cu rude in procuratura cu fii avocati etc.Pana si un administrator de bloc si o peresedinta de bloc, ameninta ca are pe fiulei avocat,ala procuror pe nevasta-sa.In Germania nu este asa.O fi coruptie dar nu la acest nivel.Cine ii judeca pe procurori si avocati in Romania? Cum sa lasi clan mafiot sa dea afara din apartamente batranii si sa le ia casele muncite de o viata? Nu au frica de Dumnezeu!
0
0
Vino la poarta alba nevinovatule! E puscarie pt nevinovatzi
0
0
Daca primeai achitare era buna justitia hotule
1
0
Omul lui Mazare este Gigi seful PCA Constanta , vila de la lac Gigi de unde o ai , costa milioane de euro traiasca Mazar
1
0
Procurorul NITA trebuie verificat si la alte cazuri similare , cum a facut cu fost sef de la Garda de Mediu care lua spaga in portul constanta, dar a fost acoperit de Nita zicand ca lua spaga ca sa vina apoi la el sa se autodenunte si astfel alt c****t a fost facut scapat. Alt caz Cand Str03 il trimite pe Nita peste inamicul politic Tutuianu la consiliul judetean sa ii gaseasca ceva
2
0
pai de-asta romanii pleaca din tara, ca aici nu mai au ce sa faca
1
0
Saracul Duta cat a suferit! Mai mult decat toti bolnavii care nu au avut acces la tratament din cauza lui, la un loc. Lasati-l cu banii delapidati, dati-i si cateva vile. Saracutul.
0
0
Duta a fugit din Bucuresti la Constanta sa face denunturl, MIROASE a aranjament cu procuratura Constanta de la distanta
0
0
Spaga lui procurorului Nita Teodor cat a fost in cazul asta, juma juma cu cu Duta pe care incerca sa il salveze.
0
0
asta era aseara la realitatea si se tot disculpa
0
0
Hotule, penalule! Ce ai facut la Tulcea, cat ai investit in amanta ? I-ai facut palat, salina......
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513