REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Lucian Lazia nu mai scapă de probleme: a împrumutat în 2010, de la un amic, suma de 25.000 de euro și nu a restituit-o nici până astăzi

Lucian Lazia nu mai scapă de probleme: a împrumutat în 2010, de la un amic, suma de 25.000 de euro și nu a restituit-o nici până astăzi

Replica API 19 august 2022 | 00:00 4596

Familia Lazia nu mai are nevoie de nicio prezentare, mai ales în Cernavodă,a acolo unde Lucian Lazia și-a desfășurat activitatea, continuată astăzi de fiul său Dorin Lazia. Lucian Lazia era creditat în urmă cu un deceniu cu o avere de peste 50 de milioane de euro, în timpurile în care holdingul Argos prospera grație contractelor de zeci de milioane de euro cu statul. Astăzi, creditorii îi stau în coaste și se chinuie să recupereze ce mai pot de la controversatul Lazia. Acesta și cazul unui fost partener de afaceri, care l-a împrumut în 2010 cu 25.000 de euro, debit pe care nu l-a restituit nici astăzi.

Lucian Lazia

În 2010, Mihail M. l-a împrumutat pe Lucian Lazia cu suma de 25.125 euro. A plătit câteva rate, ulterior s-a împotmolit, după ce afacerile au început să meargă tot mai prost. Atunci, părțile au stabilit scadența obligației de plată a sumei de 22.164,64 euro, cât mai avea de achitat, la data de 15.12.2018. Nici la această dată Lucian Lazia nu s-a achitat de împrumut, așa că Mihail M. a început să-și facă dreptate. A deschis acțiuni peste acțiuni în instanță.

Dorin Lazia

Cum a vrut Lazia să scape de debit

Lazia a încercat să scape de achitarea debitului invocând prescripția dreptului material la acțiune, precizând, totodată, că între părți nu s-a încheiat niciun contract de împrumut și că suma solicitată nu corespunde realității.

Degeaba, pentru că Mihail P. a câștigat în instanță anul trecut, Lazia fiind obligat de magistrații la plata către reclamant a sumei de 22.164,64 euro. Însă nu și plata dobânzilor penalizatoare. Procesul și-a urmat cursul la Tribunalul Constanța, după ce afaceristul a formulat apel însă, în martie apelul a fost anulat, fiind admisă excepţia netimbrării invocată din oficiu. Chiar și așa, Lucian Lazia poate formula apel.

Argos-ul lui Lazia, datorii de 34 de milioane de lei

Problemele familiei Lazia nu sunt de azi, ci au debutat în urmă cu câțiva ani. Mai multe firme controlate au intrat deja în insolvenţă, iar Argos, aflată în insolvență, avea anul trecut numai către stat datorii de 34 de milioane lei. Situaţia Argos SA este oarecum greu de înţeles, ţinând cont de faptul că firma lui Lazia a primit cu regularitate contracte uriaşe de la companii de stat, de la Portul Constanţa, la Canalele Navigabile şi până la Apele Române.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un cacanar tradator si nesimtit. M**e de 2 lei
0
0
adica o noapte de poker pentru lazia dorin.
1
0
Verificati la tribunal daca escrocul Dorin Lazia ia inapoiat nasului Stelian Dutu banii cu care se judeca de ani de zile.
1
0
Daca se face o verificare in actele financiar contabile are restante la salariati peste 100.000 de euro.
1
0
Un tradator nenorocit. Si-a tradat prietenii cu care facea afaceri si de pe urma carora castiga bani. A bagat in puscarie oameni care l-au ajutat. Ce credeai javra , ca nu o ajungi sa dai socoteala ?
0
0
Te apucat blestemele salariatilor care le opreai banii de rate si nu ii virai mai departe
1
0
cand a inceput furtisagurile nimeni nu a zis nimic , sau se vorbea pe la ...colturi, presa , salariatii , cei care cunosteau situatia taceau dand liber furturilor si ilegalitatilor!
1
0
Sa ii ei banii din pensie lui Lazia Lucian sa il doara si pe el cum ii durea pe amariti de muncitori care asteptau cu lunile salariile.Lucian si Dorin Lazia veti plati pentru golaniile voastre.
1
0
Ce activitate sa mai continue acest incapabil pe nume Lazia Dorin Mihai care nu este in stare de nimic,care a distrus mai multe societati ale holdingului Argos si a furat proprii salariati neachitandu le salariile luni de zile.Daca intri in curtea Argos din Cernavoda te intampina zeci de tone de gunoaie si vegetatie de peste 2 metri inaltime.La distrugerea acestei firme a pus umarul si Girleanu Octavian vanzand tot ce se putea vinde la fier vechi.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513