REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Lucrări de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din Mangalia

Lucrări de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din Mangalia

Replica API 16 februarie 2019 | 02:37 585

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, un proiect de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din cartierul Dobrogea II.

Proiectul se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu finanțare guvernamentală și cuprinde modernizarea infrastructurii, prin lucrări de înființare a rețelei de apă-canalizare și pluvială, precum și amenajarea tramei stradale. În prima etapă a sistematizării acestui cartier, începută în septembrie 2018, s-au realizat lucrările de racordare la sistemul de apă și canalizare, inclusiv la rețeaua de apă pluvială. În prezent, se derulează cea de-a doua etapă a proiectului, în cadrul căreia se efectuează lucrări premergătoare asfaltării și, ulterior, cele de asfaltare completă, pe toate cele 14 străzi supuse modernizării. Totodată, se vor înființa trotuare, se vor efectua lucrări la terasamente și se va amplasa mobilier urban, pe străzile aferente proiectului: Strada Nicolae Grigorescu, Ion Mincu, Neagoe Basarab, Dimitrie Cantemir, Gheorghe Asachi, Costache Negrutzzi, Tudor Arghezi, Alexandru Macedonschi, Duiliu Zamfirescu, George Călinescu, George Bacovia, Octavian Goga, George Topârceanu și Constantin Brâncuși.

”După foarte mulți ani, acest cartier, dat în folosință fără utilități, de fostele administrații, are de anul trecut, rețea de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, dotări firești pentru o zonă urbană. Numai că, în urmă cu 15-20 de ani, s-au dat aceste loturi de case, fără utilitățile aferente, locuitorii de aici, plătitori de taxe și impozite locale, fiind privați de aceste dotări necesare unui trai decent în zona de locuit. Noi am depus la ministerul de resort toate documentațiile necesare, iar în prezent, suntem mulțumiți că eforturile noastre în această direcție au avut rezultatul dorit. Lucrări similare vor avea loc și în alte cartiere, imediat ce vom obține fondurile necesare acestor investiții”, a menționat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În această perioadă, Primăria Mangalia a demarat și proiectul de modernizare a trotuarelor din cartierul de case al orașului (”Coloniști”).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FIX in PIX il doare de MANGALIA si de Mangaliotii pe care i-a aburit doar cu poze frumoase ca orasul arata deplorabil. Acum s-a pus si pe demolat garaje! Cine stie ce mahar a pus ochii pe locurile alea ca sa-si dezvolte rezidentiale sau palate tiganesti! Adevarata TIGANIE a ajuns Mangalia cu radu Cristian! A vrut smecherul, interlopul sa construiasca direct pe plaja? A marcat banu la domn primar si gasca lui si..S-a facut afacerea!
9
0
Mike , demolarea garajelor adica dezinfectarea orasului este cel mai bun lucru facut de Radu. Bicicletele pot fi tinute in debara sau pe scara. Asta daca nu cumva ai un vecin care a pus stapanire pe debaraua din hol. La munca si o sa ai casa mai mare.
1
10
tot ce se face este prin finantare guvernamentala deci psd , ,ghuvern denigrat de hahalera de primar pnl. de fonduri europene primarul incompetent nu a auzit, cine draq sa faca astfel de proiecte daca el locuieste la Constanta, si vine la serviciu cand are chef. O sa-l aleaga Gheorghe draqul.
2
3
Demolarea garajelor a fost cea mai mare prostie a lui Radu.Aceasta actiune inseamna sfirsitul lui si multa ura pentru toata viata.
12
5
Eu nu am avut pile la primarie sa imi fac garaj si nici sa imi dea teren in dobrogea 1 . dar prin dobrogea 2 trece scurtatura spre 2 mai asa ca o asfaltare multumeste pe toata lumea chiar si pe turisti
5
0
Primarul a invrajbit populatia Mangaliei, acuzandu-i pe posesorii de garaje ca le folosesc ca spatii de depozitare. Dar, domnule primar, nu toti au avut norocul sa primeasca vile si proprietati mostenire. Oamenii locuiesc in apartamente modeste, au copii, au biciclete, au diverse lucruri care trebuie depozitate si care nu incap intr-un apartament de 50-60 mp, mai mic decat debaraua dumneavoastra.
11
3
Cine esti tu mentalistu sau metalist prajit? Lasa omul sa faca treaba,ca nu e altul mai potrivit.
5
12
...si Dobrogea l? In contractele alea de concesiune parca scrie si despre utilitati, care exista, dar lipsesc cu desavarsire.Si pana cand nu vor fi finalizate, nici strazi asfaltate nu vor fi, doar drumuri de tara, mai cotite, mai serpuite, in tandem cu natura dezlantuita: vara, ciulinii, maracinii, colbul si vietuitoare fel de fel;restul anotimpurilor cu gropi, baltoace, caini vagabonzi, pisici abandonate, toate aciuate pe langa gospodarii pentru a primi ceva firimituri.Un cartier demn de Zaharia Stancu.
6
1
Finantare guvernamentala, nicidecum vreo investitie a primariei. La fel ca sala de sport de la Scoala Sf. Andrei sau proiectul pentru cogenerare termica. Acelasi Guvern pe care Radu Cristian il denigreaza a finantat singurele proiecte din Mangalia care se fac in acest mandat. Sper sa nu dea kix si cu proiectul acesta, cum a facut cu restul. Pentru ca sunt oameni care s-au luptat pentru ele. Primarul uraste acest cartier, a promis ca nu se va face nimic aici cat va fi primar, iata ca soarta il palmuieste cu o ironie.
8
4
cine are scurgere in acest cartier,cind va venii se vor desfunda drumurile
9
1
Carcotasii? Nimic?
2
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510