REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
26.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Lucrări ILEGALE la noul bloc din zona Lidl de pe Șoseaua Mangaliei

Lucrări ILEGALE la noul bloc din zona Lidl de pe Șoseaua Mangaliei

Replica API 11 aprilie 2020 | 20:48 5914

Investitorul imobilului ce se construieşte în faţa magazinului Lidl, din KM 4-5 a fost luat în vizor de Poliţia Locală după ce nu ar fi respectat autorizaţia de construire. Cătălin Pănculescu, prin SC Grindeanu Imob Construct SRL a fost vizatat de poliţişti luna trecută şi i-au pus în vedere că a realizat lucrări care nu erau prevăzute în autorizaţie. Acum, afaceristul vrea să intre în legalitate.

În Km 4-5, chiar în faţa magazinului Lidl, urmează să se ridice un nou imobil cu 5 etaje, cu locuințe individuale. Noul imobil a pus pe jar locatarii din zonă la sfârşitul anului trecut, nemulțumiți că, de la geamurile lor nu vor mai privi spre Lidl sau spre bolevard, ci… spre balcoanele altei construcții.

Amendat pentru că a efectuat lucrări la fundaţie, fără să respecte limita de proprietate

Autorizaţia a fost obţinută în noiembrie anul trecut, ar investitorul se pare că nu s-a limitat la lucrările prevăzute în document, aspect constatat pe 6 februarie a.c. de Poliţia Locală, care a amendat societatea pentru lucrări ilegale şi i-a impus să intre în legalitate. Ceea ce a şi făcut, depunând în acest sens o solicitare a Primăria Constanţa. Contactat pentru un punct de vedere, Pănculescu spune că „este o aberaţie”. „N-am făcut nimic, este o aberaţie”, a spus investitorul. Încercând să aflăm mai multe detalii, afaceristul s-a iritat, precizând că este într-o discuţie şi nu poate vorbi decât faţa în faţă.

Reprezentanţii primăriei au confirmat, pentru Replica, faptul că investitorul a fost amendat. „Este vorba despre un proces verbal de contravenţie pentru lucrări realizate fără autorizatie de construire la nivelul fundaţiei, în sensul că a modificat soluţia de fundare, iar acum se emite o nouă autorizaţie pentru soluţia noua de fundare. Lucrările de fundare trebuie (conform planşelor anexă la autorizatie 1500/2019, dar şi a viitoarei autorizaţii) să se realizeze la o distanţă minima de 60 cm faţă de limitele de proprietate”, a declarat, pentru Replica, Adriana Deoancă, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Probleme serioase cu pânza freatică!

De precizat faptul că, problemele referitoare la limita de proprietate au fost semnalate şi la finele anului trecut. Cătălin Pănculescu a ajuns în atenţia autorităţilor după ce vecinii au depistat că firma care construiește lângă ei a săpat până în “buza” blocului Solid House Grindeanu Residence, desprinzând cu această ocazie și o bucată de beton din fundația aparentă. Mai mult, groapa săpată pentru viitoarea fundație s-a umplut brusc de apă, semn că s-a ajuns la o pânză freatică. Apa a acoperit groapa și a ajuns la fundația blocului Grindeanu Residence, iar câteva zile a pompt 24 din 24 de ore. De altfel, contactat, la acea vreme, Pănculescu şi-a cerut scuze locuitorilor din zonă, spunând că va rezolva situaţia.

Precizăm că inițial, construcţia fost demarată de firma SC Șoimul SRL, cea care a și obținut autorizația de construcție, respectiv AC 1500 din data de 11 septembrie 2019, însă ulterior a fost transferată societăţii Grindeanu Imob Construct. Ambele firme au sediul societății la adresa strada Breaza nr. 12, dar și același director, și anume Ion Cătălin Pănculescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucruri facute tipic machidonesc...ordinari.
8
0
Arh sef VANTURACHE si primarul FAGADAU, ce pazesc ? Ca autorizatii la oameni pt o casa normala sau pentru un pod, nu dau. Platiti degeaba din banii contribuabililor
11
1
trebe sa fac bloc sa mai iau lu fimiu un gtr sau audi r8. sa va omoare mizerile voastre de copii saraki
4
4
Bravo Politia Locala ! Cat mai multe controale
5
1
Stai asa ca s-au apucat de altul de care nu stiti ! Langa benzinaria Petrom aia veche de pe Amurgului ! Sa vezi dupa aceea injuraturi
15
1
poate il intreaba cineva si cum a fentat cu autorizatia facind sa dispara locurile de parcare de la blocul vecin.
25
1
Ii verifica cineva pe acesti dezvoltatori. Sunt sceptic...
22
1
ia dute sa vezi cati locuiesc in acele blocuri si pun pariu ca si pentru ala nou au vandut apartamente, astia sunt oamenii care nu cunosc valoarea banulu pentru nu il castiga prin munca cinstita altfel ar beli de 3 ori ochii la ce cumpara ca doar apartamentul nu-i un pachet de tigari.
22
1
IN KM 5 CEA MAI PROSTA ZONA CU PANZA FREATICA APROAPE DE COTA 0 ESTE IN ZONA STATIE-I DE EPURARE ZONA TIGANI SPERANTEI
19
1
Facute din saracie cu materiale de proasta calitate ,spoite sa ia ochii ,un sac de euro , probleme la fundatie ,construite pe piloni chipurile iti sta masina la adapost ,la un cutremur ramai doar cu datorii la banca si un morman de moloz in brate . Astea sint apartamentele construite acum !
23
2
Panculescule cum sa sapi ma la limita de proprietate fara acordul vecinului ?Sa se sezizeze toti proprietari blocului vecin si sa dezxchida dosar penal
29
1
Cine plm va mai cumpara apartamentele?
18
1
E meritul lui Fagadau. Rupe cu autorizatiile pe spatiul verde. Ne meritam soarta pt. ca nu iesim sa protestam.
30
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016