REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
20.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Lucrările de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frâna de mână trasă! Video

Lucrările de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frâna de mână trasă! Video

R.D. 7 septembrie 2024 | 00:00 250

Cartierul Veterani, aflat la periferia orașului, reflectă un contrast între locuințele elegante și infrastructura precară. Casele mari, unele cu etaj și design modern, creează impresia unui cartier bine dezvoltat, însă această iluzie se spulberă rapid în fața realității drumurilor neasfaltate, pline de pietriș și gropi. Multe străzi au rămas nefinalizate, iar marginea lor este invadată de buruieni, accentuând neglijența autorităților față de această zonă. Ce-i drept, Primăria Constanța a mai investit în zonă, însă lucrurile se mișcă cu viteza melcului.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Videostradă din cartierul Veterani

Cartierul Veterani, aflat la marginea orașului, a ajuns un exemplu trist al discrepanței între aspectul locuințelor și infrastructura rutieră. La prima vedere, zona impresionează prin casele mari, cu etaj și cu un design modern, un aspect îngrijit care ar sugera un cartier prosper, un loc unde oamenii au investit sume mari de bani. Cu toate acestea, tabloul aparent câmpenesc este umbrit de realitatea neplăcută a străzilor.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Videocartierul Veterani

Pe drumurile din Veterani nu găsești asfalt, ci pietriș, iar gropile sunt la tot pasul. Constănțenii sunt obligați să circule pe străzi deosebit de prost întreținute, multe dintre ele fiind într-un stadiu neterminat. Unele pasaje au fost începute și abandonate, iar altele par să fie lăsate în voia sorții. Pe alocuri, buruienile netăiate împânzesc marginile drumului, contribuind la imaginea dezolantă a unui cartier uitat de autorități.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Video

De asemenea, o problemă alarmantă o reprezintă câinii care se plimbă liberi pe străzi. Fără nicio măsură de siguranță din partea celor responsabili, aceștia devin un pericol pentru locuitorii care ar vrea să se plimbe prin cartier. Străzile pustii adaugă și ele la senzația că Veterani a devenit un cartier-fantomă, în care viața de zi cu zi pare absentă.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Video

Pe câmpurile din apropierea caselor, gunoaiele sunt împrăștiate, sporind dezordinea și lipsa de interes din partea autorităților. În ciuda aspectului îngrijit al locuințelor, întreaga zonă suferă de o lipsă acută de infrastructură și de nepăsare.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Video

Cartierul Veterani s-a extins mult în ultimii ani, acesta fiind motivul pentru care este necesară modernizarea străzilor și realizarea unei infrastructuri care să răspundă nevoilor cetățenilor.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Video

În 2021, locuitorii zonei Veterani au elaborat o petiție prin care solicitau administrației publice locale să ia măsuri urgente. Pentru extinderea rețelei electrice, de exemplu, Primăria Constanța a inițiat două proiecte cu operatorul de utilități. Proiectul care vizează extinderea rețelei electrice pentru sectorul 1.2 a fost finalizat, cel care vizează extinderea rețelei electrice de interes public Veterani 1.1 se află în curs de finalizare. La începutul acestui an, De asemenea, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public- cartier Veterani municipiul Constanța. Proiectul este implementat de Administrația  Fondului pentru Mediu. Primăria municipiului Constanța are în vedere extinderea utilităților tehnico-edilitare din acest cartier, trimițând solicitări către furnizorii de utilități publice. Însă, lucrurile se mișcă extrem de încet.

Printre cerințele locuitorilor se număra și necesitatea elaborării unui nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ): interzicerea traficului greu în zonele rezidențiale și dezvoltarea utilităților de bază, precum alimentarea cu apă, canalizare, energie electrică și gaze. Este în lucru și acesta. O altă problemă semnalată a fost lipsa cadastrului pentru numeroase terenuri, care împiedică trasarea și numerotarea corectă a străzilor, creând un haos urbanistic.

Lucrarile de dezvoltare a cartierului Veterani se fac cu frana de mana trasa! Video

Video:

Și în acest cartier, ca și în altele ale municipiului Constanța, sunt locuitori care contribuie la bugetul local prin impozite și taxe. De asemenea, sunt mulți locuitori ai acestui cartier care au dezvoltat rețele edilitare prin cheltuieli private. Aceste plăți și taxe oamenii doresc să le vadă reflectate în dezvoltarea zonei. Când se va întâmpla? Rămâne de văzut!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279