REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale au acoperit tot mai multe zone din oraș

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale au acoperit tot mai multe zone din oraș

Ana Maria LIPAN 9 iunie 2023 | 10:26 1001

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin asupra părții pietonale în următoarele zone: 

Lucrarile de modernizare a infrastructurii pietonale au acoperit tot mai multe zone din orasstrada Vasile Lupu

Pe strada Vasile Lupu din cartierul Tomis I, pe sectorul delimitat de strada Mircea Cel Batrân și strada Bucovinei, au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Sunt recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt. 

Lucrarile de modernizare a infrastructurii pietonale au acoperit tot mai multe zone din orasbulevardul Mamaia

În cartierul Coiciu, pe strada Fulgerului, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul este consolidat și sunt înlocuite vechile borduri deteriorate.

Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se refac trotuarele prin înlocuirea bordurilor, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi. 

Lucrarile de modernizare a infrastructurii pietonale au acoperit tot mai multe zone din orasbulevardul Mamaia

Și pe strada Vasile Pârvan se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi, unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Se montează pavele și borduri noi, după ce trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră. 

Pe strada Ioan Borcea, pe tronsonul cuprins între strada Unirii și bulevardul Mamaia au fost decapate trotuarele, s-au montat borduri noi, terenul a fost stabilizat prin așternerea unui strat de piatră și au fost construite casete pentru spații verzi. Suprafețele noilor trotuare sunt recondiționate prin turnarea unui nou strat de asfalt. 

Lucrarile de modernizare a infrastructurii pietonale au acoperit tot mai multe zone din orasstrada Ioan Borcea

"Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.", transmite municipalitatea. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezastru,zgomot ce depaseste nivelul normal prevazut in :  SR 6161-1:2020, Acustica în construcții. Partea 3: Determinarea nivelului de zgomot în cazul construcțiilor civile — SR 6161-3:2020, Acustica în construcții. Partea 3: Determinarea nivelului de zgomot în localități urbane Pe Bdul 1 Decembrie si noaptea au facut zgomot carand piatra si consumand combustibil degeaba(carau piatra de la str. Bucurestiului spre Casa de Cultura!!)Recomand Ag. de Mediu sa faca masuratori,eu le-am facut si nu sunt cf.standard
2
0
Nici parcari in coltul strazi nu mai linia,Primarule,cu firma Confort Urban Parca legea era 50 metri de colt nu ai voie sa parchezi
2
0
nu mai planta-ti arbusti in dreptul trecerii de pietoni ! lasa.ti teren mai liber sa poata vedea soferul daca vre-un piton vrea sa traverseze !
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166