REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.9° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
28.9° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

LUCRĂRILE de pe VARIANTA Aurel Vlaicu vor fi FINALIZATE în AUGUST!

LUCRĂRILE de pe VARIANTA Aurel Vlaicu vor fi FINALIZATE în AUGUST!

Replica API 21 mai 2021 | 00:46 5742

RAJA S.A. Constanța a organizat joi, 20 mai, o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate contractele de lucrări pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare, derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, cu accent pe investițiile de la nivelul municipiului Constanța. Prezenți au fost primarul Constanței, Vergil Chițac, și directorul general al RAJA SA, Aurel Presură. Aceştia au făcut precizări şi despre finalizarea lucrărilor de pe bulevardul Aurel Vlaicu, despre perioada în care vor începe lucrările de reabilitare a marilor bulevarde din oraş, dar şi despre problema capacelor de canalizare.

Evenimentul a avut loc la Stația pentru Tratarea apei potabile Palas din municipiul Constanța, bd. Aurel Vlaicu nr. 137. „Au fost semnate 44 de contracte de lucrări. Avem un proiect major la Onești iar valoarea proiectului este de 55 milioane de euro. Avem 9 surse de apă noi. Aducțiuni de 600 de km de apă - extincție, 28 de stații de tratare a apei, 44 la nivelul județelor pe care le administrăm. Cel mai important proiect este sistemul regional Constanța. Această este o conductă de apă care pleacă de la Medgidia și ajunge până la 2 Mai. Aceasta alimentează toate stațiunile de la Marea Neagră. Este un proiect foarte important pentru noi. Noi, Raja Constanța, producem 200 de tone de nămol pe zi. Nămolul pe care îl producem, noi îl depozităm la halta Luminița. Acum, dorim să construim o fabrică pentru a transforma nămolul în nisip”, a declarat directorul Raja.

Vergil Chiţac: „Ambiţia noastră este ca pe 15 iunie să nu se mai lucreze pe marile bulevarde”

“Vreau să vă spun că oraşul Constanţa are multe probleme restante şi noi trebuie să le rezolvăm, nu să ne lamentăm. Dacă ne-am uita la toată infrastructura din subteran, ne-am da seama că toate sunt vechi, ciuruite, acolo se scurg tone de apa zilnic, toată apa ajunge în subteranul oraşului. apa costă bani, preţurile sunt mari. Este un proiect de vizează următorii 40 de ani. Toţi trebuie să lucrăm, să punem umărul, şi RAJA şi Primăria. Proiectul este major. În acelaşi timp derulăm şi noi proiecte. În aceeaşi perioadă, Primăria va începe lucrările de reabilitare a bulevardului Lăpuşneanu, de la Oxford la Gară. Un proiect de 91 de milioane de lei, iar contribuţia noastră este de 2 milioane. Vor fi reabilitate carosabilul, bordurile, trotuarele, sistemul de iluminat public, spaţiile verzi, mobilierul urban. Următoarea zonă acoperă parcul de la Gară până la ieşirea din oraş, pe 1 Mai. Este un proiect de 64 de milioane de lei şi contribuţia noastră este de 1,4 milioane de lei. Vom semna şi un proiect în zona centrală, pentru reabilitarea bulevardului Ferdinand, a străzii Ştefan cel Mare, o porţiune din Mircea cel Bătrân. Simultan, pe porţiunile pe care noi lucrăm, va avea şi RAJA lucrări. Ambele sunt proiecte europene, În momentul în care noi asfaltăm, RAJA nu mai poate interveni. Este o muncă laborioasă. Ne interesează ca după ce se toarnă asfaltul, acesta să nu cedeze. Ambiţia noastră este ca pe 15 iunie să nu se mai lucreze pe marile bulevarde, ci doar pe străzile celelalte, cu excepţia bulevardului Aurel Vlaicu”, a transmis Vergil Chiţac.

38.000 de capace de canalizare în Constanţa

Cât despre capacele de canalizare, primarul a explicat că Primăria intervine pentru schimbarea celor de pe bulevardul Tomis, iar RAJA le înlocuieşte pe celelalte. „Turnăm capace într-o matriţă, după care mergem la faţa locului şi le înlocuim. Puterea noastră este de 4-5 capace pe zi. Vrem să acoperim tot oraşul. Ne concentrăm pe străzile foarte circulate”. În tot oraşul sunt 38.000 de capace de canalizare.

Când ar putea începe reabilitarea marilor bulevarde

Un termen pentru începerea lucrărilor pe marile bulevarde ar fi 15 iunie. „Am avut surpriza să văd în proiect că organizarea de şantier se face în parcarea de la telegondola din Mamaia. Problema constă în această organizare de şantier. Ei trebuie să ducă scule, camioane, trebuie să le spele şi acolo nu sunt utilităţi. Am găsit o soluţie. Să mergem cu organizarea de şantier pe amplasamentul vechiului obor de pe Aurel Vlaicu”, a explicat Chiţac.

Lucrările de pe Variantă, finalizate în august

În ceea ce priveşte intervenţiile de pe bulevardul Aurel Vlaicu, directorul RAJA a precizat că acolo există trei mari lucrări, subliniind faptul că două dintre acestea vor fi finalizate în luna august.

Video aici:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016