REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
13.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Lucrările la Băile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt făcute de mântuială. Video

Lucrările la Băile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt făcute de mântuială. Video

Deria ISLEAM 24 iunie 2024 | 00:00 2095

În plin sezon estival, la Băile Reci din Techirghiol încă se lucrează... și nu par lucrări promițătoare. Zona destinată bărbaților a fost transformată în spațiu comun. Gresia nu este înclinată cum ar trebui, rezultând în bălți de toată frumusețea. Băile Reci din Techirghiol aparțin de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. Având în vedere că este o unitate medicală specializată în tratamente balneare și recuperare, Sanatoriul se află în administrația Ministerului Sănătății. Reporterii Replica au încercat să ia legătura cu conducerea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, însă fără succes.

Lucrarile la Baile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt facute de mantuiala. VideoBăile Reci, Techirghiol, jud. Constanța

Sanatoriul se află în Techirghiol, județul Constanța, România. Este o unitate medicală specializată în tratamente balneare și de recuperare.

Acesta utilizează nămolul și apele minerale din Techirghiol pentru tratamentele medicale. Nămolul din Techirghiol este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice, fiind utilizat în diverse terapii pentru afecțiuni reumatologice, dermatologice, respiratorii și ale aparatului locomotor. De obicei, sanatoriile balneare din România sunt sub autoritatea Ministerului Sănătății.

Băile Reci Techirghiol sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Lacul Techirghiol. Acesta este un lac hipersalin situat în apropierea stațiunii balneare Techirghiol. Apa din Lacul Techirghiol are o concentrație ridicată de săruri minerale și substanțe organice, ceea ce îi conferă proprietăți terapeutice. În special, se consideră că apa ajută la tratarea afecțiunilor dermatologice și reumatologice. Vizitatorii pot beneficia de băi în lac pentru tratamentele cu nămol și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Atât sanatoriul balnear cât și Băile Reci Techirghiol sunt destinații populare în România pentru cei care caută tratamente balneare și recreere într-un mediu natural cu beneficii terapeutice.

Contracte întârziate și muncă... de mântuială!

Potrivit informațiilor noastre, oamenii sunt nemulțumiți că plaja de nămol de la Techirghiol nu este încă pregătită pentru confortul turiștilor. Contractele către muncitori au fost întârziate, spun ei, iar aceștia s-au apucat foarte târziu de treabă: „Ce este și mai supărător este că tot ce fac, fac de mântuială!” ne spune unul dintre clienții fideli ai locației. În fața dușurilor și a toaletelor este o zonă asemănătoare cu o terasă. Aceasta, anul trecut, era acoperită cu un lemn special, folosit adesea pentru piscine. „Era perfect, pentru că zona aceea se umple tot timpul de nisip. Acum au pus o faianță căreia nu i-au făcut niciun fel de înclinație, iar când angajații stropesc cu furtunul pentru a spăla urmele de nisip, iar apa aceea se transformă în bălți, creând mari dificultăți și angajaților, dar și turiștilor” declară un locatar, cu dezamăgire. Reporterii Replica au încercat să contacteze reprezentantul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, însă fără succes.

Lucrarile la Baile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt facute de mantuiala. VideoBăile Reci, Techirghiol, jud. Constanța

Dacă tot ne batem joc, să mărim și prețul!

Potrivit informațiilor noastre, dacă anul trecut prețul intrării era 20 lei, anul acesta, după terminarea lucrărilor, managerii au hotărât să-l facă 25 lei: „Nu mă interesează atât de mult că au mărit prețul, să fie 25, dar să merite!

Lucrarile la Baile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt facute de mantuiala. VideoBăile Reci, Techirghiol, jud. Constanța

Profitul și datoriile Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. SRL

Lucrarile la Baile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt facute de mantuiala. VideoComplex Balnear si de Recuperare C.A.A. SRL

La Băile Reci te bronzezi cu animal print!

Pe post de umbrele, sunt niște stâlpi înalți peste care se pune o pânză albă, dar care nu este întreagă, sunt fâșii! Așa că, dacă te așezi la umbră, te vei bronza stil... zebră (cu dungi)! „În trecut, umbrelele erau normale, cu stuf!” Umbrele încă nu sunt montate în zona destinată femeilor, iar la bărbați sunt montate doar câteva: „Cineva care ar investiga serios, ar găsi foarte multe nereguli acolo!”

Lucrarile la Baile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt facute de mantuiala. VideoBăile Reci, Techirghiol, jud. Constanța

Momentan este gratuit la zona mixtă

Cu toate acestea, sunt și turiști mulțumiți: „E foarte bine. Dimineața era aglomerat. La femei se fac lucrări și este închis, dar aici în zona mixtă este gratuit, momentan. Acum e foarte bine.

Lucrarile la Baile Reci din Sanatoriul din Techirghiol sunt facute de mantuiala. VideoBăile Reci, Techirghiol, jud. Constanța

Multe dușuri sunt înfundate, din chiuvete picură, iar lucrările de renovare mai mult lasă oamenii cu un gust amar decât să aducă locului plus valoare. Așadar, turiștii care au nevoie de faimosul nămol de la Techirghiol se vor adapta, din păcate, condițiilor.

Video

De precizat faptul că reprezentații Sanatoriului Techirghiol nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
anul asta sint alegeri, nu? vreti si lucrari si cotizatii la alegeri?
2
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515