REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.1° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Lucrările la Sala Polivalentă din Constanța se fac cu frâna de mână trasă! Video

Lucrările la Sala Polivalentă din Constanța se fac cu frâna de mână trasă! Video

A.M.S 17 august 2024 | 00:00 387

Proiectul construirii unei Săli Polivalente cu 5.000 de locuri în municipiul Constanţa împlineşte opt ani, de când a fost anunţat în mod oficial. În momentul de faţă, construcţiile nu au ajuns nici măcar la 70%, iar un termen realist de finalizare nu poate fi înaintat.

Lucrarile la Sala Polivalenta din Constanta se fac cu frana de mana trasa! VideoSala Polivalentă

În anul 2016, fostul primar al Constanţei Decebal Făgădău şi CNI (Compania Naţională de Investiţii) anunţau că la malul mării se va construi o Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri. Abia după doi ani, pe 17 decembrie 2018, CNI semnează contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor cu Asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpact Scarl – Delta Con SRL şi Research ConsorzioStabile S.C. ARL. 

Lucrarile la Sala Polivalenta din Constanta se fac cu frana de mana trasa! Video

Nici în anul 2024 nu se va finaliza Sala Polivalentă

Lucrările la Sala Polivalentă bat pasul pe loc și sunt departe de a fi finalizate. Nu se observă nici o mișcare pe șantier, doar macaraua se mai mișcă din când în când. Totul pare uitat, ca visul unei nopți de vară, în timp ce realitatea e izbitoare. Termenul de finalizare a Sălii Polivalente, anunţat la acea vreme, era de 27 de luni, adică mijlocul lui 2021.

Lucrarile la Sala Polivalenta din Constanta se fac cu frana de mana trasa! Video

Lucrările erau realizate, în luna decembrie a anului trecut, în proporție de 62%. Acestea au fost sistate pe timpul sezonului rece astfel că, la începutul lunii aprilie a.c., au ajuns la un stadiu de 66%. Totodată, termenul de finalizare a fost decalat încă o dată. S-au dat termene peste termene. Inițial s-a prelungit termenul de finalizare pentru decembrie 2023, apoi în martie 2024, apoi în august 2024, iar ultimul termen este sfârșitul anului, potrivit Companiei Naționale de Investiții.

Sala Polivalentă din municipiul Constanța ar putea fi un punct de maximă importanță și ne-ar propulsa ca și oras și relevanță din punct de vedere sportiv, ca să nu mai spunem ceea ce ar însemna pentru sportivii de acum și cei care vin din urmă.

CSM Constanța are, în prezent, 23 de secții și numără 1.112 sportivi. Clubul nu are o sală proprie pentru antrenamente sau meciuri. Echipele joacă în alte spaţii unde plătesc chirie şi au făcut chiar şi investiţii, deşi sălile nu le aparţin. Si totuși, au momente în care nu au unde să se antreneze. 

Este nevoie de o sală cu o capacitate mai mare și nouă pentru sportivi, ca și performanțele să fie pe măsură.

Lucrarile la Sala Polivalenta din Constanta se fac cu frana de mana trasa! Video

Ne place tuturor să vedem sportivii cum câștigă medalii dar nimeni, în afară de ei, nu știe ce efort presupune și ce obstacole întâlnesc. De asemenea, ne așteptăm să depășim sportivi din țări cum ar fi Statele Unite, China, Australia, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Coreea de Sud, Italia, Germania, Canada, dar bugetul investit și condițiile în care se antrenează nu sunt nici pe departe pe măsură. Cu toate acestea, cu dedicație, mult efort și talent, sportivii din România au reuşit să devanseze și alte naţiuni sportive importante, precum Serbia, Cuba, Croaţia, Cehia, Kazahstan, Polonia, Grecia sau Turcia.  

Sala de sport propusă va avea. 9.820 mp, fiind desfășurată pe trei niveluri, cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea va cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (circa 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, circa 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități non-sportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Lucrarile la Sala Polivalenta din Constanta se fac cu frana de mana trasa! Video

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Proiectul include și spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620