REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Lucrările la Sala Polivalentă nu vor fi finalizate la termen! Cine plăteşte? Video

Lucrările la Sala Polivalentă nu vor fi finalizate la termen! Cine plăteşte? Video

Replica API 29 aprilie 2022 | 01:13 3969

Constănțenii mai au de așteptat până când se vor putea bucura de o Sală Polivalentă modernă! Deși constructorul ar fi trebuit să termine lucrările până la sfârșitul anului, acest lucru nu se va întâmpla. Dar nu ne miră, având în vedere ”notorietatea” firmei. Este vorba despre Euromateria SRL, aceeași firmă care a blocat, în trecut, licitațiile pentru reabilitarea Cazinoului, dar și reabilitarea Parcului Arheologic. De ce trage firma de timp? Care sunt motivele pentru care nu respectă contractul de aproape 68 de milioane de lei? Sunt întrebări la care am încercat să aflăm răspunsul.

În mai 2020, au început lucrările de construcții la noua sala polivalentă din Constanta, ce va avea o capacitate de 5.000 de locuri. Antreprenor general al lucrărilor este asocierea formată din companiile Euromateria, Aduro Impex, Conpat SCARL - Delta Con și Research Consorzio Stabile. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru finele anului 2022, însă nu va fi respectat acest termen, din pricina constructorului. Lucrările pe şantierul din cartierul Tomis Nord sunt finalizate în proporție de 43 % și se desfăşoară destul de lent existând riscul ca întreaga construcţie să fie blocată.

În perioada imediat următoare, administrația locală trebuia să se ocupe de racordarea utilități și lucrări tehnico-edilitare, pentru care a fost distribuită suma de 531.000 lei. Însă, în aceste condiții, aceste lucrări se vor desfășura, cu puțin noroc, în primăvara anului viitor, undeva prin luna martie. Banii pe care Primăria Constanța i-a alocat pentru racordarea la utilități nu vor rămâne blocați, fiind redistribuiți către alte direcții, iar propunerea va fi votată în ședința de Consiliu Local de vineri, 29 aprilie.

Merlă: ”Constructorul amână mereu finalizarea!

În ședința Comisiei 1, Ani Merlă, șefa Direcției Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța, a declarat că ”de la CNI am primit hârtie că nu vor termina în acest an, motiv pentru care nu ținem banii blocați acolo, vom face lucrările în primăvară, în concordanță cu constructorul de la Sala Polivalentă. Au avansat termen în primăvara anului viitor, martie. Deși acesta e un termen nescris, dat de dna director de la CNI, Pătrășcoiu, fără avizul sau acordul constructorului, care amână mereu finalizarea.”.

Video:

De ce nu respectă constructorul termenul!

Potrivit informațiilor noastre, asocierea Euromateria-care este și lider, Aduro Impex, Conpat SCARL - Delta Con si Research Consorzio Stabile invocă probleme de aprovizionare, ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie, dar și pandemia COVID.

Însă, surse din cadrul primăriei ne-au precizat că au apărut lucrări neprevăzute, fiind invocată și complexitatea lucrărilor.

Euromateria, firmă cu notorietate la Constanța

Euromateria, societate abonată la banii statului, este deținută de Mihai Răzvan Gheorghe și este aceeași firmă care a reușit să blocheze, vreme lungă, licitația pentru reabilitarea Cazinoului, din pricina contestațiilor. Și nu doar atât. Euromateria, împreună cu o altă societate deținută de Marcel Gheorghe, tatăl lui Răzvan Gabriel, au blocat proiectul în valoare de 12 milioane lei pentru reabilitarea Parcului Arheologic din centrul Constanţei.

Anduro Impex este controlată tot de un Gheorghe, și anume Mircea Gheorghe. Nu știu dacă există vreo relație de rudenie între cei doi Gheorghe de mai sus, cert este că și această societate supraviețuiește din banii statului. În avut, în 2020, cifra de afaceri de peste 40 de milioane de lei și profit de aproape 2 milioane de lei.

Conpat SCARL - Delta Con și Research Consorzio Stabile sunt companii italiene.

Video:

Cum va arăta Sala Polivalentă, după finalizarea lucrărilor

Reamintim că Sala de sport propusă ocupă la sol cca. 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional, zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator, locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, etc.. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atata timp cat se munceste "la relanti" nu vom avea parte de un obiectiv ca acesta. De exemplu in saptamana dintre pastele catolic si pastele ortodox, nu era nimeni pe santier. Nici macar paza.
1
0
Frate, acolo e mana lu stroe fe lix. Raja intarzie deliberat toate lucrarile.planul lor este sa intarzie cat mai mult iar la sfarsitul anului viitor au in plan ciururuirea orasului pentru ca vin alegerile.raja este arma lu str oe.cum are dancu armata asa str oe are raja.
1
0
Pai daca pe Aurel Vlaicu se lucreaza de 2 ani la un rahat de teava apa, cum dreaq sa termine astia ditamai sala de sport in termen. Sa fim seriosi, la Constanta treaba nu se termina nicio-data.
0
0
sa-i retrocedam si terenurile de sport din zona ca tot ele lui erau
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768