REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Lucrările la Sala Polivalentă se desfășoară cu viteza melcului, dar ministrul Veștea zice că...e bine!

Lucrările la Sala Polivalentă se desfășoară cu viteza melcului, dar ministrul Veștea zice că...e bine!

Marieta ȘTEFAN, V.S.,M.P. 11 iulie 2023 | 00:00 2672

O delegație condusă de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, din care fac parte și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI) a fost  prezentă la Cazinoul din Constanța, luni, ora 16:30 pentru verificarea stadiului lucrărilor. Ministrul a mers și pe restul șantierelor unde se se lucrează la Sala Polivalentă și zice că e mulțumit de stadiul lucrărilor, deși acestea desfășoară cu viteza melcului.

Lucrarile la Sala Polivalenta se desfasoara cu viteza melcului, dar ministrul Vestea zice ca...e bine!Adrian Ioan Veștea

Vă reamintim că lucrările de reabilitare a Cazinoului au fost finalizate în proporție de peste 60%, după cum anunța primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, în luna mai 2023. Noii indicatori tehnico-economici au fost aprobați, iar fondurile au fost suplimentate.

Lucrarile la Sala Polivalenta se desfasoara cu viteza melcului, dar ministrul Vestea zice ca...e bine!

Valoarea totală ajunge la aproximativ 236 de milioane de lei. Termenul de finalizare este iulie 2024.   ,, Astăzi am verificat progresele unor proiecte foarte importante, finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în municipiul Constanța. Am început cu Sala Polivalentă, un obiectiv în valoare de 96.056.636,38 lei. Proiectul este într-un stadiu avansat și va oferi un teren multifuncțional, o zonă pentru spectatori cu 6.100 de locuri, facilități pentru antrenamente, cabinete medicale, spații comerciale și locuri de parcare. Sala va putea găzdui competiții naționale, europene și mondiale de handbal, baschet și volei”, a spus ministrul.

Lucrarile la Sala Polivalenta se desfasoara cu viteza melcului, dar ministrul Vestea zice ca...e bine!

Inițial, lucrările la Sala Polivalentă trebuiau terminate în iulie 2022, apoi s-a declarat, fiind stabilit pentru decembrie 2022, sau ianuarie 2023, nici nu se mai știe exact. Apoi, iar s-a amânat termenul și... tot așa. Se ocupă de proiect Asocierea  Euromateria - care este și lider, Aduro Impex, Conpat SCARL - Delta Con și Research Consorzio Stabile. La începutul anului, lucrările erau realizate în proporție de 55%, după ce în aprilie 2022 erau la 43%, însă acestea sunt sistate din cauza vremii ”friguroase” încă din 15 decembrie anul trecut.  În ciuda acestor lucruri, ministrul e pozitiv și vede lucrările într-un stadiu avansat.

Lucrarile la Sala Polivalenta se desfasoara cu viteza melcului, dar ministrul Vestea zice ca...e bine!șantier, Sala Polivalentă

Revenind la vizita la Constanța, al doilea și cel mai important obiectiv vizitat astăzi este Cazinoul Constanța, care se află în proces de consolidare și restaurare, cu un grad fizic de execuție de aproximativ 57%. ”Dorim ca lucrările să păstreze unicitatea și eleganța arhitecturală a acestei clădiri-simbol a stilului Art Nouveau și să devină un reper istoric, cultural și turistic al României.”, a transmis ministrul.

Lucrarile la Sala Polivalenta se desfasoara cu viteza melcului, dar ministrul Vestea zice ca...e bine!

Tot luni, ministrul a participat la evenimentul ”Arena de 10“, care marchează debutul proiectului noului stadion ”Gheorghe Hagi“ din Constanța. Pe amplasamentul existent, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, finanțează construirea unui nou complex sportiv, multifuncțional, cu o arenă de fotbal care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA. Proiectul, în valoare avizată de 480.490.480 lei, va avea o suprafață desfășurată de 63.857 mp și o capacitate de peste 18.000 de locuri.

Lucrarile la Sala Polivalenta se desfasoara cu viteza melcului, dar ministrul Vestea zice ca...e bine!

Acest stadion, al cărui nume este legat de unul dintre cele mai bune produse ale sportului constănţean din toate timpurile - Gheorghe Hagi, a fost martorul unor evenimente sportive și culturale de excepţie. Vom rămâne mereu cu amintirile unor meciuri fantastice desfășurate aici, dar privim cu optimism către viitor și așteptăm momentul când Constanța va beneficia de o arenă ultramodernă, care va oferi o șansă în plus pentru sportul de performanță de la nivelul județului Constanța și pe care, cu siguranță, se va scrie în continuare istorie în fotbalul românesc, a declarat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
6100 locuri...
0
0
stati bland ca nu va mai alege nimeni, poate dna-ul
2
0
daca este liberal ca si chitac, la ce va asteptati, sa spuna ca este paralel asa zisa modernizare a orasului? intrebati turistii ce parere au despre starea orasului! sa nu zicem noi mimic, ca spune chitac ca-l sapam!
2
0
Nu mai spuneti ca Kitz-Kitz este primarul orasului Constanta. El este numai primarul de carton cum a fost amiral de carton. Un impostor in viata. Adevaratul primar al Constantei este T*o Hira. Chitac este maimuta lui dresata.
3
0
nu se mai lucreaza la polivalenta din luna ianuarie ,locuiesc in zona
5
0
Ciorbaru cu pors rusulica ce implicat pare el.. casca vesta burtihanu de fomistvla vedere.
3
0
E bataie de joc cu termenele de constructie. ..arata vechi Tomis de parca e locuit de africani...
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677