REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Sâm., 19 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6887
4.4° Constanța Sâmbătă, 19 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6887
 

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanţa - Tulcea. Nici azi nu au început lucrările. Video

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanţa - Tulcea. Nici azi nu au început lucrările. Video

Mariana MURAT, Adela Cristina CARCEA, A.F. 19 octombrie 2024 | 00:00 1438

La Pavilionul Expozițional din Constanţa a avut loc vineri, 18 octombrie a.c., conferința de presă susținută de Ludovic Orban și Eugen Tomac, cu prilejul Întâlnirii regionale a Alianței Forțelor de Dreapta - PMP - Forța Dreptei - Alternativa Dreapta-PNŢ Maniu Mihalache. Cu această ocazie, liderii politici și-au desemnat și candidații la aprlamentare.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. Video

La debutul conferinţei de presă desfăşurată la Pavilionul Expoziţional s-a intonat imnul de stat al României, apoi a luat cuvântul Antoaneta Ioniță, președintele Forța Dreptei Brăila.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. Video

Video:

.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. Video

„Ați venit aici pentru a fi alături de un candidat la președinție, care are o energie fantastică. De la o zi la alta simt ca nici până în prezent nu am cunoscut omul Ludovic Orban. Am fost în PNL, am reprezentat partidul, sunt de profesie medic și vreau să vă spun ca în acea perioadă l-am cunoscut pe Ludovic Orban. Nu aș fi aici alături de colegii de la Brăila dacă nu am fi simțit cu toții același lucru. Este un om pentru care merită să ne luptăm.  Este un om corect, simplu, care a parcurs etapă cu etapă, a pornit o construcție alături de care dvs. ați venit. Cei care sunteți membri Forța Dreptei ați venit. Noi am plecat din PNL. Alături de câțiva liberali au venit mulți oameni care nu au mai făcut politică. Contează să vorbiți cu oamenii, avem pentru cine să ne luptăm. Avem o perioadă dificilă, perioada în care toți trebuie să ne luptăm pentru a-l aduce la președinție. Doar el poate să bată PSD. Haideți să muncim!“, a declarat Antoaneta Ioniță, președintele Forța Dreptei Brăila.

Video:

A luat cuvântul și președintele executiv al Partidului Naţional Țărănesc. „Am primit cu bucurie invitația domnilor Ludovic Orban și Eugen Tomac. Forța Dreptei reprezintă adevărata opoziţie. Aici sunt partidele care înțeleg ca binele național e mai important decât orice altceva. La granițele noastre se află un război absurd. Dvs. care locuiți aici știți mai bine ce înseamnă să te învecinezi cu un război, cei din Galați și Tulcea la fel. Avem nevoie de un președinte care să înțeleagă aceste provocări. Trebuie să navigheze prin furtună și să ne ducă într-un liman liniștit. Acesta e Ludovic Orban“, a precizat Țicleanu Robert.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. VideoȚicleanu Robert

„Avem alegeri într-un singur tur. Avem alegeri amestecate. Avem o putere ilegitimă care guvernează interesul cetățenilor. Unul din partidele care se consideră de dreapta promovează politici de stânga. Ne îndreptăm către un sistem centralizat. El generează efecte negative. Acest curs al lucrurilor trebuie schimbat, prin Ludovic Orban“, a adăugat Țicleanu Robert.

Video:

.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. Video

„Mă bucur să fiu din nou astăzi la Constanța, un județ drag mie. Unul care a dat organizației de tineret cea mai puternică echipă la nivel național. Mi-am asumat o provocare. Nu îmi place să pierd. Vă rog să vă mobilizați cu toate forțele. Vreau ca pe 1 decembrie seara să vin la voi în Constanţa și să deschidem șampania. Sunt sigur că va da doi parlamentari. Le urez succes tuturor!“, a declarat Cristi Opriș, de la Forţa Dreptei Constanţa.

Video:

.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. VideoAntonel Tănase

„Astăzi, la regională, avem un singur lucru de făcut: să ne asiguram cu toţii ca președintele Forța Dreptei să intre în turul 2 și să câștige președinția României. Copacul pe care l-am denumit măr va beneficia de cea mai mare zestre pe care o va oferi România. Românii trebuie să afle că Ludovic Orban a fost premier în cea mai grea perioadă din România post-război. Cu toții suntem de acord că Ludovic Orban a simțit că trebuie să se opună PSD. Trebuie să învingă pentru binele României“, a precizat Antonel Tănase, care deschide lista Alianţei la senatul României.

Video:

Tomac: Ne pregătim de o bătaie dură

„Mă bucur nespus că ne reunim astăzi aici. Când ne pregătim de o bătaie dură. O bătălie pentru viitorul națiunii noastre, o bătălie pe care ceilalți actori o cred deja câștigată. Așa a crezut și Adrian Năstase, și Geoană, și Ponta, și alții. România nu e cum ne-o prezintă ei zi de zi. România știe să voteze.  

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. VideoEugen Tomac

Trebuie să-i convingem pe români că nu toți suntem ca ei. De aceea ne-am asumat această misiune de a lupta cu cei care au resurse. Ciucă mai avea un pic și plângea pe la televizor, cum vrea el să se unească cu toată lumea. S-au făcut de râs. Nu asta înseamnă respect față de români, față de electorat, faptele demonstrează și fac diferența. Noi am mai avut alegeri parlamentare cu alegeri locale. E un atac mârlănesc la adresa democrației“, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. VideoLudovic Orban

Orban, despre competitorii politici: Nu le-ar fi rușine? Nu le crapă obrazul? Nu e o campanie ușoară, trebuie să fim activi

„Începem o campanie extrem de importantă pentru viitorul României. Putem să facem campania la fără frecvență, la viteza a doua, cu piciorul pe frână… dar eu vă rog să o facem cu piciorul pe accelerație în cea mai mare treaptă a vitezei. Eugen Tomac, cu mine și ceilalți colegi am păstrat naivitatea de a crede ca există colegi în politică pe care să te poți baza. Am mai luat o țeapă. Dacă nu ne-am fi dus lângă ei, eram gata gata să nu trecem pragul electoral la parlamentare. Oricum nu l-am trecut în 25 de județe. Doar cu oameni angajați la susținerea unui proiect putem să învingem“, a spus Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. Video

„Suntem dreapta autentică liberal, însă clasici creștini democrați. Astăzi, în România, nu există altă forță politică ce se poate revendica. Stângacii care vor să se dea de dreapta au mari probleme de orientare. Și în privința punctelor cardinale, nu doar stânga dreapta. Aud ca fac alianțe cu PSD. Sigur ca păstrează dorința ca oamenii să își imagineze ca ei continuă lupta cu PSD. În ceea ce privește vechii mei colegi, am o compasiune pentru ei. Au ajuns la limita penibilului și a umilinței. Acest partid nu a fost niciodată în istoria sa condus de oameni așa slabi, lipsiți de inteligență. Nu există alt punct de dreapta, doar noi suntem. România are nevoie ca de aer de o guvernare de dreapta. Oamenii au lipsă de exigență care nu se regăsește în alte țări în privința celor de la conducere. Iartă trădări grave şi minciuni. Cred că dacă după 4 ani vin și mint din nou frumos, de data ce asta va fi altfel? Se laudă că fac recalculare la pensii. Nu le-ar fi rușine? Nu le crapă obrazul? Nu e o campanie ușoară, trebuie să fim activi“, a adăugat Orban.

Video:

„De când m-am angajat în politică cetățeanul a fost stăpânul meu. Nu m-am pitit în vile și case luxoase. De când am terminat școlile, eu nu m-am oprit din învățat. Când vezi, progresezi, când vrei să ai capacitatea de lua decizii corecte, mai ales când depind de viața a zeci de mii de oameni. Nu ai voie să fii leneș, nu ai voie să nu le știi pe toate. Dacă mă treziți noaptea și mă întrebați de proiectul cu spitalul județean din Constanța știu ca a început în 2007 și din cauza PNL nu a fost nici în ziua de azi terminat. E printre cele mai slabe spitale județene din țară.

Video

 

Am proiectat drumul expres al Deltei, Constanţa - Tulcea, pentru atractivitate turistică, pentru turiști, să meargă în Deltă. Asta când am fost premier. Nici azi nu au început lucrările pentru acest drum. Pe care eu l.am semnat când eram premier. I-au minţit pe toţi constănţenii că fac drumul sudului. S-a dat vreo lopată acolo? Poveşti de adormit copiii. Şi-au bătut joc de voi nu au făcut nimic din ce au promis. S-a început centrala de gaz şi pe hidrogen care s-a făcut prin PNRR cred ca aţi şi uitat de ea. Aproape tot ce au promis guvernanţii nu a fost decât o minciună. Nu ştiu decât să tragă frâna de mână“, a completat Ludovic Orban.

Video:

 

Video:

Orban: Atât timp cât nu se face drumul expres Constanţa-Tulcea, nu putem atrage traficul din N-E Europei

„Dezvoltarea oraşului începe prin portul Constanţa. Dezvoltarea Constantei depinde de dezvoltarea portului, dar nu ajunge să bagi bani în port. Problema e rapiditatea și costul redus al transportului și ce se descarcă și încarcă în portul Constanța. Astăzi, Dunărea, nu e navigabilă. Pe hartă figurează cu X-uri, pentru că pe toți cei care au venit la putere, mai puțin subsemnatul, i-a durut fix în spate. Atât timp cât nu se face drumul expres Constanţa-Tulcea, nu putem atrage traficul din N-E Europei. Astfel, dezvoltarea poate fi explozivă. Închei prin a vă spune ca singur nu pot să fac nimic. Voi încerca, în orice apariție publică, la orice post, să fiu la un nivel cat mai ridicat și să prezint teme serioase, probleme serioase și soluții, viziunea mea pentru dezvoltarea României. Intrați în campanie! Încercați să le smulgeți oamenilor o singură rugăminte: să mă urmărească, să vadă cum pun problema, să aibă răbdare. Pot eu să mă compar cu Ciolacu care a avut primul loc de muncă la 37 de ani? Sau cu Simion care a avut cartea de muncă doar într-un loc, la cel care îl plătește: Lulea. Sau cu Geoană care oricând deschide gura, minte? Pot eu să mă compar cu Ciucă? Rostesc toate vocalele, nu doar vocala «ă»“, a mai declarat Ludovic Orban.

Video:

 

„Ciuca și Ciolacu au anunțat că nu au nimic împotriva referendumului, chiar îl vor susține. Toate documentațiile de organism trebuie să fie organizate. Nu le convine, ca s-au obișnuit așa. De asemenea, să nu credeți ca primarii de sector vor fi foarte fericiți ca bugetul lor va fi aprobat de Consiliul General al Capitalei. Ei sunt obișnuiți să folosească banul public, în realitate vor încerca să facă tot posibilul ca acest referendum să nu treacă. Am taxat drastic ipocrizia lui Ciolacu. Am avut o negociere politică puternică. În momentul în care eram eu ministru, nu era o cerere aşa mare cu privire la eradicarea taxei de pod. Totuşi cred că am suspendat-o, practic, taxa respectivă este folosită pentru întreținerea podului. Cu siguranță apărarea e un domeniu fundamental. Voi respecta acest lucru dacă va fi necesar“, a mai completat Orban.

Ludovic Orban: Am proiectat drumul Constanta - Tulcea. Nici azi nu au inceput lucrarile. VideoLudovic Orban (mijloc)

„Această alianță înseamnă ca ne-am unit pe termen lung. Ca atare, trebuie să comunicăm cu oamenii, să le prezentăm programul de guvernare. E nevoie de o accelerare. Suntem un competitor politic nou, dar singura forță autentică de dreapta“, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a vorbit şi despre Elena Lasconi, candidata USR la preşedinţia României: „Sunt un gentleman și nu îmi place să vorbesc urât de doamne. Dar oricine îi urmărește aparițiile, observă o lipsă de cultură și nu numai. Multe țin de morală, de cuvânt, de ceea ce înseamnă cooperarea directă și dialog corect.“

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orban l-a ridicat pe Iohanis neamtu si Iohanis l-a tradat. Neamtu numai sa-si traga bani stie
0
0
Marca r*****a. Sa ne ca ca m pe voi si pe astia
1
0
Vand izolete achizitionate in perioada China Virus pentru cei interesati sunt Ludovic Orban
0
0
Unde este veșnicul candidat Iorga Palaz,acest luptător neînfricat care iese mereu pe ultimul loc. Păcat ca nu apare și el în peisaj....este f bun la latrat
4
0
Hauristii de Dreapta fosti PSDisti cu rude in USR si nasi in celelalte partide po rno sau politice s-au adunat sa faca ce au facut si pana acum cu dreapta...si cu stanga pentru cei ce au par in palma deja.Niste fosile lacome cu familia indopata de ilicit s-au intalnit sa dea un calciu dupa meeting pe pereti
4
2
Mda. S-au adunat Schiopul, Ciungul si Chiorul. Au tras pe dreapta.
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677