REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.3° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Ludovic Orban: Coaliția PSD-PNL, la Constanța, este una toxică, împotriva naturii

Ludovic Orban: Coaliția PSD-PNL, la Constanța, este una toxică, împotriva naturii

Replica API 16 septembrie 2022 | 22:09 4502

Ludovic Orban, fostul premier și fost președinte al Partidului Național Liberal, a ales să părăsească barca liberalilor și să creeze partidul Forța Dreptei, nefiind de acord cu o eventuală coaliție cu PSD. Reporterii Replica de Constanța l-au provocat la o discuție despre cum merge coaliția PNL-PSD, la Constanța, despre activitatea lui Vergil Chițac, dar și despre o eventuală candidatură la președenție.

Ludovic Orban

Fostul premier s-a declarat total nemulțumit de coaliția PNL-PSD, numind-o ,,toxică”, dar și de Vergil Chițac, pe care îl consideră ,,mult sub nivelul așteptărilor celor care l-au votat”. În privința unei eventuale candidaturi la președenție, Ludovic Orban a spus că analizează această posibilitate. Totodată, acesta îl vede un candidat serios la Primăria Constanței pe Bogdan Bola, fostul director al ABADL.

În opinia fostului premier, coaliția PNL-PSD este una jenantă: „Este o coaliție toxică, împotriva naturii, care nu poate să aducă lucruri bune pentru oameni. Îmi pare rău că după ce am lupat împotriva PSD-ului să scăpăm de Mazăre, Constantinescu, Țuțuianu, s-a ajuns la situația în care foștii mei colegi au devenit tovarăși de drum ai PSD, este jenant pentru ei. Evident, Constanța are nevoie de altceva, de o viziune proaspătă, o viziune modernă, un proiect de dezvoltare, care, într-adevăr să poată valorifica toate atuurile și oportunitățile pe care le are Constanța. Este o asociere jenantă, atât pentru PSD-iști, cât și pentru PNL-iști. Cum să îți păcălești alegătorii arătând cu degetul ”el este adversarul meu, el este dușmarul cel mai mare” și după aceea să te asociezi cu cel pe care l-ai prezentat alegătorilor drept cel mai mare dușman. E o coaliție imorală, împotriva naturii, împotriva voinței, atât alegătorilor care au votat cu PSD, cât și a celor care au votat cu PNL. Practic, PSD-ul suferă mai puțin din asta, în shimb PNL și-a pierdut orice formă de credibilitate. Nici un om dedreapta nu mai poate vota cu PNL, pentru că dacă votează cu PNL, votează defapt și cu PSD” a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Chițac n-are viziune

În ceea ce privește activitatea primarului, Orban este de părere că: ,,Activitatea lui Chițac, ca primar, este foarte slabă. N-are echipă, n-are viziune, nu respectă ceea ce a promis că va face, are reacții întârziate. Mi se pare că este mult sub nivelul așteptărilor celor care l-au votat.”

Bogdan Bola, candidat serios la primăria Constanței

”Încă nu am discutat acest subiect, cu siguranță domnul Bola este un tânăr bine pregătit, care cunoaște bine problemele, și un om care caută soluții trainice, care să stea în picioare pentru diferitele probleme. Este un om implicat, și un om care ar putea să fie un candidat serios la primăria Constanței. Încă nu am discutat detaliat acest subiect.” a adăugat Orban.

Bogdan Bola

Orban nu exclude o candidatură la președenție

Chiar dacă alegerile sunt încă departe, președintel partidului Forța Dreptei nu exclude o eventuală candidatură la postul de șef al statului: ”Suntem departe de momentul alegerilor, dar am spus foarte clar că analizez cu foarte mare seriozitate posibilitatea de a candida la peședenția României. Mai mult de jumătate, din peste cei 5000 de membrii actuali din Forța Dreptei, sunt oameni care nu au mai făcut politică, care nu au făcut parte din alt partid politic, și care au decis să se înscrie în Forța Drepei. De altfel, mesajul meu către oamenii care au stat deoparte ppână acum, oamenii care au făcut ceva în viața lor, oamenii care au expertiză, au experiență managerială, să nu lase România pe mâna unor analfabeți funcționai, a unor oamenii fără pregătire, fără educație, care practic duc România în gard. Orice om serios care a dobândit o experiență în domeniu, căruia îi pasă de comunitate și de țară, orice om care poate să dea ceva important comunității, este important să se implice pentru a putea genera cu adevărat o echipă de guvernare, atât la nivel național, cât și la nivel local, care să ducă România și comunitățile locale într-o direcție corectă.”

Cine este Ludovic Orban

Ludovic Orban este un politician și inginer român, care a deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal între 2017 și 2021. A fost cel de-al 68-lea prim-ministru al României în perioada 4 noiembrie 2019 – 7 decembrie 2020, deținând două mandate destul de controversate. În data de 7 decembrie 2020 și-a depus mandatul de prim-ministru, fiind desemnat președinte al Camerei Deputaților. După congresul PNL din septembrie 2021 care l-a ales pe Florin Cîțu în funcția de președinte de partid, Ludovic Orban și-a oferit demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, alegând să înființeze un nou partid, Forța Dreptei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce memorie scurta au rumanii! Mandolina are Alzheimar. Pai nu facea parte din aceeasi gashca cu astia de acum, adica pnl? Iar au rupt gardul la gardina zoologica si umbla dezlegati. Culmea este ca sunt o gramada de .**. care mai pun botu' la asa vrajeala.
0
0
Asa i a invatat mazare c sa poata fura toti.
0
0
Bogdan candidat serios la primsria Constantei hai sa fim seriosi.asta nici macar nu are birou de deputat.lucreaza de pe strazi sau prin alte birouri tariverde. pestera
0
0
Ioane, sa-ti fac o bucurie, dimineata mi-a fatat vaca prematur si avortonului i-am dat numele Chitac.
0
0
Bourceanu o rapandula fomista. Un infect mokangiu spagar. Bourcenee esti in puscarie deja.
0
0
Ma apuca rasul de propunere. Bola? Pai asta si unu plus unu face pe calculator si voi vreti primar. Sa continuie locuitorii orasului in prostie si sa voteze un copil habarnist?
1
0
Pentru dl Retard pe nume ioan, niciun proiect nu e facut de kitak, totu e de la mazare si fagadau, kitak e prost, nu il duce capu. Mazare era golan, derbedeu, stia cum sa joace, dar kitak e p***t cu diploma.
0
0
Cum sa pui primar unul fara experienta.ce experienta are copilul asta.poate are taticu bani de a ajuns asta in politica.nu imi inspira incredere.
0
0
O c***a masculina a politicii romanesti care deja face parte din istoria neagra a acestei tari!
0
0
Multa mwe cu kkt pnlpsdudmr si votantilor
0
0
toxic sau nu se fura mai bine impreuna
0
0
pai daca tu cu PNL-USR va faceati treaba asa cum au dorit cei care v-au votat, coalitia asta nu mai era la putere! doar ca voi stateati la whisky si trabucuri prin birouri in timp ce poporul suferea!! sictir
0
1
Orban e politician facut din oficiu. El nu a avut o cariera inainte, vreo specializare..sa lucreze si el udneva ca tot omul. E o hahalera care mananca kkt. Iar Bola propulsat de banii lu tasu acum s-a trezit mare politician. Cu bani orice p***t ajunge politician si candidat udne vrea el, mai ales cand banii sunt facuti ilegal.
0
0
Ludovici, crezi ca am uitat ca tu l-ai impus pe mos teaca impotriva vointei filialei? Nu ca aceia ar fi gasit un personaj decent prin preajma... Fuck off all of U!
0
0
Eu nu am auzit de priceputul asta.pare sa fie machidon.nu vrem in constanta alt primar m******n
0
0
Cel mai toxic esti tu betivanule. cum ai devenit prim ministru, prima grija a fost sa-i dai sute de mil. de euro alora de la Oradea, a caror odrasla se lafaie ca are elicopter. Acum tb. tu sa platesti paguba.
1
0
Face treaba buna Chitac, carcotasilor. Nimeni n-a indraznit sa va deranjeze cu marile proiecte pana la Chitac. Trebuia sa faca cineva si asta, asa ca, ciocul mic.
1
3
Presedintie, nu presedentie. Vai mama voastra de jurnalisti.
0
0
Nu asta e cauza .Sunt multi licentiati analfabeti si lipsiti de bun simt care nu -si vad decat propriile interese nu interesul cetatenilor ,Nu coalitia e vinovatw ci omul . Dupa 40 de ani ,in care nu s-a gandit nimeni sa scimbe retelele de canalizare nu-i usor ,Primarul a facut multe lucruri utile
2
0
nu ne zici nimic nou. Eu imi racesc gura adica degetele la postari de ani de zile. Si nu esti tu in masura sa ne zici ce este toxic sau nu. Tu esti de partea toxica.
1
0
Beau cant cu banii joc poker cu sobolanii
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513