REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ludovic Orban dă cu pumnul în masă: 'De la 1 ianuarie, detașările din privat la stat să înceteze'. Cine face excepție

Ludovic Orban dă cu pumnul în masă: 'De la 1 ianuarie, detașările din privat la stat să înceteze'. Cine face excepție

Replica API 25 decembrie 2019 | 01:05 467

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, în ședința Parlamentului privind angajarea răspunderii de către Guvern pe modificările din OUG 114, că a depus în legislație prevederea ca de la 1 ianuarie detașările din mediul privat să înceteze, excepție făcând personalul Ministerului de Externe, scrie stiripesurse.ro

"Am introdus în lege ca de la 1 ianuarie să înceteze toate contractele prin detașare din mediul privat în mediul public. A existat o practică ca în instituțiile publice să fie angajați prin detașare oameni care fuseseră angajați în ONG-uri, în companii private care pur și simplu erau detașați fără niciun concurs, fără o testare a capacităților dacă au sau nu posibilitatea, calitățile, pregătirea profesională să exercite funcția publică respectivă pur și simplu au fost detașați din privat, încălcându-se obligația ca funcțiile publice să fie ocupate prin concurs sau să fie ocupate prin detașare sau prin transfer de la alte instituții publice de către oameni care au exercitat funcția publică și despre care există clar o evaluare privitor la capacitatea girării funcțiilor publice", a explicat Ludovic Orban.

Șeful Executivului a precizat că Ministerul de Externe va avea termen până la 31 august pentru reglementarea situației, menționând că 50% dintre angajații personalului misiunilor diplomatice sunt din sistemul privat.

"De la 1 ianuarie, toți cei care sunt astăzi angajați în sistemul public prin detașare din sistemul privat li se încheie contractul cu o singură excepție notabilă, personalul MAE. Le-am dat un timp, până la 31 august, să-și reglementeze problema și să-și ocupe funcțiile cu oameni angajați în sistemul public, dar, la ora actuală, din personalul misiunilor diplomatice, aproape 50% sunt angajați prin detașare din sistemul privat. Am fi lăsat misiunile diplomatice fără personal. Nu acceptăm o lungă perioadă de timp să persiste acest mecanism", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a anunțat, în plenul reunit de luni al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe modificările la OUG 114.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa scoata si chestia ca poti sa lucrezi in 10 locuri vorba vine sa ai o functie de baza de 8 ore si inca 2,3,4 contracte cu cel putin doua ore cand se prezinta la toate despre ce vorbim?
2
0
ok,toti make sa zicem alde papu medici pensionari de la och vin si fac garzi la judetean,vorba vine ca vin sa doarma cu basini la cur,daca-i trezesti e naspa,sa se duca la oile lor,mult mai bine
5
0
nu mi se pare corecta decizia- fiecare angajat are dreptul sa-si caute munca pe care doreste sa o presteze, institutia- cu conditia unui examen corect. De ce nu luati in calcul angajari pe baza de examen-, de experienta, si reexaminati cei ce au fost, si au fost cu siguranta- plantati- analfabetii adica, den nicolicea, ciordache, serban si lista este intesata de nulitati ce incaseaza sume exorbitante din munca celor multi, saraciti si care nu reusesc sa se bucure de un trai decent
3
1
Ce bagabonteala frate, parca asta ne interesa pe noi
1
0
Ce golanie se practica bai frate. De aia ne pleaca tineretul din tara.
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016