REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ludovic Orban: 'Pînîlî a devenit un partid controlat de sistem'

Ludovic Orban: 'Pînîlî a devenit un partid controlat de sistem'

Replica API 7 aprilie 2022 | 00:00 414

Președintele Partidului Forța Dreptei, fostul liberal Ludovic Orban, comentează cu amărăciune drumul pe care o ia PNL. Orban enumeră o serie de transformări care au avut loc în PNL în ultima perioadă și susține că se bucură că a plecat din partid.

Ludovic Orban

„Din 23 noiembrie 2021, nu există zi de la Dumnezeu să nu mă felicit pentru decizia de a lăsa în urmă pînîlî-ul confiscat de gașca demolatoare și de a începe un nou proiect politic cu adevărat liberal.

Astăzi, celor mai mulți membri din pînîlî le este rușine să mai spună că fac parte din acest partid. Pentru că pînîlî a devenit exact opusul a ceea ce credea lumea că este.

Din principal apărător al democrației, a ajuns un pericol la adresa democrației românești, a drepturilor și libertăților românilor.

Din campion al luptei contra stângii postcomuniste, a ajuns complicele perpetuării la putere a moștenitorilor lui Iliescu.

Din reprezentant al mediului privat, al profesiilor liberale, s-a transformat într-un partid clientelar, dominat de etatiști bugetivori.

Dintr-un partid născut din societatea civilă, a devenit un partid controlat de sistem.

Din partidul care își făcea un brand din libertatea de exprimare și din pluralismul de opinii, a rămas doar un cor de lăudători care cântă fals, pe o singură voce, un singur refren : odă conducătorului iubit.

Din formațiunea care părea că este cea mai dispusă și capabilă să implementeze reformele necesare modernizării societății românești, a devenit un bastion al inerției și stagnării.

Din cel mai onorabil și cu ștaif partid, s-a transformat într- o cloacă în care minciuna, trădarea, slugărnicia, lașitatea și impostura sunt la putere.

Din formațiunea care și-a ales liderii în competiții democratice autentice, a ajuns în penibila situație de a accepta șefi alogeni desemnați si impusi prin decret prezidențial.

Mă opresc aici cu enumerarea. În finalul acestei postări, le readuc aminte celor din gașca demolatoare că principiul pe care l-au impus, ca premierul în funcție să fie pus președinte de partid, îi poate duce în situația ca după 1 iunie 2023, când se va face rocada, să fie nevoiți să îl accepte ca șef pe noul premier, Marcel Ciolacu”, a spus Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul apare în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că şi-a depus candidatura la şefia PNL, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016