REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Lui Valentin Pîrvulescu i s-a făcut vânt de la conducerea Canalelor Navigabile!

Lui Valentin Pîrvulescu i s-a făcut vânt de la conducerea Canalelor Navigabile!

Mirela PASCAL 30 decembrie 2023 | 00:00 2880

De mai bine de cinci ani, pesedistul Gabriel Valentin Pîrvulescu făcea umbră la conducerea Canalelor Navigabile. De-a lungul timpului, Consiliul de Administrație s-a mai schimbat, însă Pîrvulescu parcă era bătut în cuie și de neclintit! Iată că finalul de an a venit cu ghinion pentru fostul consilier local. I s-a făcut vânt din conducerea companiei. În locul lui a venit fostul prefect de Mureș, Mara Cristina Togănel.

Lui Valentin Pirvulescu i s-a facut vant de la conducerea Canalelor Navigabile! Valentin Pîrvulescu

Numit pe criterii politice la șefia ACN, prin 2019, Gabriel Pîrvulescu este un personaj apropiat de fosta administrație locală. Fostul consilier local PSD Pîrvulescu a știut să afișeze de-a lungul timpului o obediență care l-a păstrat în funcții calde și fără mari bătăi de cap. Numele său este asociat cu cel al lui Valentin Gheorghe Ionescu, de la Firma Sisteme Internaționale de Afaceri SA, cesionarul Portului Tomis, Gheorghe Ionescu.

Lui Valentin Pirvulescu i s-a facut vant de la conducerea Canalelor Navigabile! Mara Cristina Togănel

Revenind la Canalele Navigabile, aflăm acum, la final de an, că lui Pîrvulescu i s-a făcut vânt din companie. Surprinzător, dar totuși de așteptat decizia. Acționarii companiei de stat nu i-au mai prelungit mandatul pesedistului. Cu această ocazie, apar fețe noi în ACN, cum ar fi Mara Cristina Togănel, fostul prefect de Mureș, numit în noiembrie 2020, anterior ocupând mai multe funcții: vicepreședinte al PNL Mureș, președinte al OFL Mureș, totodată cea de consilier județean din partea PNL.

De profesie economist, ascensiunea în politică a Marei Togănel coincide cu momentul în care a devenit șefa de cabinet a fostului președinte CJ Mureș, Ciprian Dobre.

Lui Valentin Pirvulescu i s-a facut vant de la conducerea Canalelor Navigabile! CV-ul lui Togănel

Și-a dat demisia din funcția de prefect, în scandalul azilelor

În august 2023, și-a dat demisia din funcția de prefect, în urma descoperirilor din azilul din Bărdești, ocupând, apoi, postul de director cabinet prefect. „Este indiscutabil că situația de la azilul din Bărdești este una inumană, tragică, pe care o condamn cu toată fermitatea, drept pentru care susțin că cei vinovați trebuie să plătească. Având în vedere contextul generat de aceste întâmplări cumplite, am luat decizia de a-mi depune mandatul de prefect al județului Mureș”, a transmis aceasta pe Facebook.

Lui Valentin Pirvulescu i s-a facut vant de la conducerea Canalelor Navigabile! numirea celor lui Rusu și a lui Togănel

Angajatul lui Oancea, de la Tinmar Energy SA, numit și el în conducerea ACN

A mai ajuns la conducerea Canalelor Navigabile și Petrică Rusu, secretarul general adjunct al Guvernului României, ocupând funcția din noiembrie 2022. Numirea în Guvern venea la doi ani de când tânărul din Paşcani luase o ţeapă monumentală de la PNL, promiţându-i-se loc eligibil pe lista de la alegerile parlamentare, dar fiind lăsat pe dinafară. 

 

Lui Valentin Pirvulescu i s-a facut vant de la conducerea Canalelor Navigabile! CV-ul lui Rusu

Din 2010 până în 2022, când a ajuns la Guvern, a fost director regional la compania afaceristului Augustin Oanea, Tinmar Energy SA

Lui Valentin Pirvulescu i s-a facut vant de la conducerea Canalelor Navigabile! Petrică Rusu

Revenind la Pîrvulescu, acesta a avut contract de mandat la Canalele Navigabile din 11.07.2019, pe vremea când PSD încă deținea controlul la Constanța. Nu se știu prea multe despre el, mai mult decât cunoașteți. În afară de statutul din Consiliul Local, pe care l-a avut în vremea PSD, Pîrvulescu nu are cu ce să se laude. A fost directorul ANR un an de zile și cam atât. Numele său este asociat cu cel al lui Valentin Gheorghe Ionescu și al firmei Sisteme Internaționale de Afaceri SA. Numele lui Gheorghe Ionescu apare și în cea mai nouă declarație de avere a lui Pîrvulescu, din care aflăm că Pîrvulescu i-a împrumutat afaceristului suma de 125.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jeguri pupincuriști.....fără pregătire...traiasca partidul....mumu ba
0
0
De asta nu merge nimic in tara asta pnl zicea de psd ciuma rosie ei sunt buba neagra si au pus oamenii peste tot si si au angajat toate cunostintele , sunt mai rai decat psd, nimeni nu se gandeste la popor nu vor sa reduca pensiile speciale salariile lor si sa faca ceva cu curtea constitutionala sa o desfiinteze ca aia nu o sa desfiinteze niciodata pensiile speciale, la ceausescu s au rasculat dar acum nu se mai poate nu ii baga nimeni in seama
6
1
Alooooo, Re.pli.ca de ce la articolul cu Horia Constantinescu nu există Forum pentru postări ? Aud ?!. De ce umblați cu ci.oa.ra vopsită ? Chiar ne credeți proști ?
8
1
Alooooo, r*****a de ce la articolul cu Horia Constantinescu nu există Forum pentru postări ? Aud ?!. De ce umblați cu c****a vopsită ? Chiar ne credeți proști ?
7
1
rotatia politicae in floare si nu dispare,se mareste se multiplica si cotizeaza din nemunca si bani multi da si ei o contributie, banii tarii si a celor ce au muncit si muncesc se duc la cei ce fac umbra locului ! datoria se mareste ,gaura se largeste multimea plateste !taxe ,impozite ,dari ,scorneli de tot felul astai viata in tara pentru unii grea ca piatra de moara,pentru altii frumoasa si usoara !
4
0
Asta e Africa se schimbă între ei unde e banul unu vine altul pleacă dacă nu-i găsește loc îl scoate la pensie speciala, că sant destule maimuțe ca să muncească și să voteze pentru ei
7
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166