REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
22.6° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Luminiţa Odobescu a reafirmat angajamentul României de a se implica activ în procesul de reconstrucţie a Ucrainei

Luminiţa Odobescu a reafirmat angajamentul României de a se implica activ în procesul de reconstrucţie a Ucrainei

Victor ROTARU 13 iunie 2024 | 00:00 168

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a reafirmat angajamentul României de a se implica activ în procesul de reconstrucţie a Ucrainei, subliniind necesitatea menţinerii solidarităţii internaţionale prin acţiuni concrete de sprijin pentru ţara vecină, transmite MAE.

Luminita Odobescu a reafirmat angajamentul Romaniei de a se implica activ in procesul de reconstructie a UcraineiLuminiţa Odobescu

Şefa diplomaţiei române a reamintit, la Conferinţa privind reconstrucţia Ucrainei, "implicarea dinamică a României şi a cetăţenilor români în sprijinul Ucrainei, încă din prima zi a războiului de agresiune al Federaţiei Ruse".

Dezbaterile acestei ediţii s-au concentrat pe necesitatea mobilizării mediului privat, a menţinerii coeziunii sociale, precum şi a construirii unor comunităţi reziliente şi sustenabile, pentru conectarea proiectelor de reconstrucţie a Ucrainei cu obiectivele de creştere economică durabilă şi cu procesul de integrare europeană al acesteia.

În cadrul sesiunii tematice dedicată pregătirii Ucrainei pentru aderarea la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu a salutat eforturile de reformă ale autorităţilor ucrainene, derulate în condiţii extrem de dificile, pe fondul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă.

Ministrul a evidenţiat susţinerea României, la toate nivelurile şi în toate formatele europene, pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, ca semnal clar de angajament pe termen lung faţă de societăţile celor două state. A subliniat importanţa sustenabilităţii implementării reformelor pentru a transpune normele şi standardele europene, reiterând disponibilitatea României de a oferi expertiză pe baza propriei experienţe de aderare.

Oficialul român a punctat principalele repere ale cooperării bilaterale cu Ucraina în ceea ce priveşte creşterea conectivităţii transfrontaliere. Totodată, ministrul român a subliniat necesitatea unei perspective regionale a reconstrucţiei Ucrainei, prin dezvoltarea de proiecte care să includă Republica Moldova. În acest sens, a evidenţiat importanţa strategică a interconectivităţii Ucrainei cu statele europene învecinate, pentru integrarea în piaţa unică europeană.

Conferinţa privind reconstrucţia Ucrainei, care a avut loc la Berlin, a fost co-organizată de Germania şi Ucraina, cu scopul menţinerii sprijinului internaţional pentru recuperarea economică, reconstrucţia, reforma şi modernizarea Ucrainei, inclusiv din perspectiva susţinerii procesului de integrare europeană a acesteia. Din delegaţia României a mai făcut parte şi consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului şi coordonator naţional pentru reconstrucţia Ucrainei, Nicolae Comănescu.

În marja conferinţei de la Berlin a avut loc un Forum de afaceri dedicat reconstrucţiei Ucrainei, la care au participat inclusiv companii din România interesate să se implice în acest proces complex, în speţă a infrastructurilor energetice şi de transport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,dragilor! Si cum mama soarelui facetm asta noi,romanii? Pai nu suntem in stare sa reconstruim Romania. Industrie sula,drumuri sula,nivel de trai sula, economie libera,concurantiala tot sula. Da,suntem plini de lozinci ,de vorbe fara continut,insa cu alea nu ajuti nimic,nimic,nimic. Macar de era un pic de bun simt ca astia de macane oficial,sa se abtina de la aberatii,de la promisiuni ca nista parturi zgomotoase trase in biserica.
0
0
Nu, Nu Nu
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016