REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Luminița Șandru, candidat PNL la Primăria Dumbrăveni: Primarul și-a înflorit gospodăria, dar nu și comuna! Video

Luminița Șandru, candidat PNL la Primăria Dumbrăveni: Primarul și-a înflorit gospodăria, dar nu și comuna! Video

Mirela PASCAL 28 mai 2024 | 00:00 3238

Luminița Șandru, candidatul PNL la Primăria Dumbrăveni, s-a aflat luni, 27 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre proiectele sale în vederea dezvoltării comunei, dar ne-a dezvăluit ce a determinat-o să candideze, din nou, pentru fotoliul de primar. Șandru și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care Stelian Clinciu a ales să conducă urbea, menționând că nu a făcut nimic pentru săteni, în schimb, în ultimii ani, și-a dezvoltat propria gospodărie. Aflați mai multe în materialul de mai jos!

Luminita sandru, candidat PNL la Primaria Dumbraveni: Primarul si-a inflorit gospodaria, dar nu si comuna! VideoLuminița Șandru și Mirela Pascal

Cine este Luminița Șandru și ce o recomandă pentru funcția de primar al localității Dumbrăveni. „Am copilărit acolo, am oameni dragi acolo, un loc foarte drag mie. E un mic paradis neexploatată, încă. Această localitate are o bogăție fenomenală. Este biserica rupestră, sunt peșteri care pot fi vizitate, dar zona e inaccesibilă. Am crescut în Medgidia, am făcut liceul în Medgidia, am terminat facultatea de Studii Economice, în Constanța, apoi masterul Politici Europene de Dezvoltare Regională, am o familie, doi copii. M-am implicat în activitatea familiei, pe transportul pe Dunăre, activitatea s-a extins pe manevrarea barjelor în Port, activez într-o lume a bărbaților. E nevoie de cineva capabil, din punct de vedere economic, față de primarul care a luat Bacalaureatul în primul mandat, la 50 de ani. Generația mea a avut granițele mai lejere, cu țările dezvoltate. Am dorința de evoluție, de a dezvolta lucrurile”, a spus Luminița Șandru.

Primarul nu ia contact cu oamenii, nu-l interesează problemele lor, nu-l interesează infrastructura

În continuare, Luminița Șandru, candidat PNL la Primăria Dumbrăveni, a vorbit și despre ignoranța de care actualul primar dă dovadă față de cetățeni și față de dezvoltarea comunei. „Nu ia contact cu oamenii, nu-l interesează problemele lor, nu-l interesează infrastructura, este la pământ. Ce a făcut în două mandate? Nu văd nimic. A renovat de câteva ori sediul primăriei, în rest n-a făcut nimic. În ultimul mandat a accesat câteva fonduri prin PNNR, a cumpărat 360 de camere video, în localitate nu sunt atâția stâlpi, și a achiziționat o stație pentru încărcat mașini electrice de 50.000 de euro plus TVA. El și-a dezvoltat mult propria gospodărie, de când a intrat la primărie. E crescător de pui... dar el nu a specificat în declarația de avere că are venituri din creșterea animalelor. Am cumpărat și eu pui de la el și nu am primit bon fiscal. A înflorit gospodăria lui pe parcursul anilor, dar nu și comuna. El nici nu trece prin satul Furniza, a făcut niște rigole neacoperite și periculoase, foarte adânci. Aveam cariera de piatră, cea mai mare din Dobrogea, și au închis-o, nu știu de ce, oamenii au rămas fără loc de muncă. Este în cădere liberă localitatea și trebuie resuscitată”, a  mai spus Luminița Șandru.

Șandru a candidat și-n 2020, dar...

Luminița Șandru a mai candidat și în 2020, însă lipsa de experiență nu i-a adus câștigul, dar a intrat în Consiliul Local, însă nu a stat mult, pentru că primarul nu ținea cont de propunerile ei. „Experiența a fost interesantă, domnul primar a recunoscut că nu se aștepta să fie lupta strânsă. A fost o diferență de 98 de voturi, dar au fost 67 vize de flotant, făcute în ultima lună de votare. A fost o luptă inegală. Nu voiam să mă mai bag în această luptă... am pornit la acest drum împreună cu cei din sat.  Am fost în Consiliul Local, dar nu simțeam că sunt productivă, nu eram băgată în seamă, majoritatea era alături de primar, că erau din același partid. Orice idee aveam, nu era bună. Aveam un proiect privind înființarea unei cantine pentru asigurarea mesei calde în școli. Nu au fost de acord, după ce am plecat din Consiliul Local primarul a venit cu ideea de a oferi copiilor o masă cadă. Acum le aduce un sandvici rece, nu cald, copiii nu-l mănâncă, pentru că nu e calitativ. Am văzut că plătește 14.000 de euro, pe trei luni. Acum, ei au venit în Constanța și m-au căutat. S-a votat în ședință utilizarea unui microbuz pentru a ajuta bătrânii, să-i transporte la doctor, pentru că nu există medic de familie în Dumbrăveni. S-a aprobat acest proiect, dar nu s-a folosit niciodată, oamenii se transportă unul pe celălalt, se ajută între ei.

Primarul joacă mișelește

Actualul primar nu duce o luptă cinstită, spune Luminița Șandru. „A încercat să inducă în eroare vecinii, să le spună că sunt dansatoare la bară. A printat fotografii cu fotomodele în costume de baie și a arătat bătrânilor că sunt eu una din ele. Nu mă afectează acest lucru. Cu aceeași poză a umblat și acum patru ani și mi-a luat votul, dar oamenii nu mă cunoșteau“.

Video 1:

Care sunt proiectele Luminiței Șandru!

În continuare, Luminița Șandru a vorbit și despre proiecte și prioritățile pe care le are, atunci când va ajunge primar. „Îmi doresc să asfaltăm localitatea, să nu mai umblăm cu cizmele de cauciuc la pachet. Și nu aleatoriu, până unde merge domnul primar. Strada lui e asfaltată și mai sunt câteva zone pe unde circulă dumnealui. Sunt oameni care au gospodării neracordate la apă. Primarul nu a avut bunăvoința să ajute oamenii, iau apă de la cișmea. Trebuie să ne concentrăm pe creșterea locurilor de muncă. Vreau să facem această cantină pentru a oferi copiilor masă caldă, cu resursele și materiile prime din interior, de la localnici, dar vreau să o înființăm. Trebuie să aducem un medic de familie, măcar de două ori pe săptămână. Mi-am propus să pun Dumbrăveni pe punctul turistic. Avem o mănăstire frumoasă, în dezvoltare, pe marginea unei culmi, este de o liniște și un calm de nedescris. Mi-aș dori să creăm o hală, oamenii să nu mai fie nevoiți să vândă laptele la oraș, să pasteurizăm laptele, să facem brânză și să o vindem către supermarketuri și, de ce nu, să facem și un târg, pentru că oamenii au ce oferi.“

Luminița Șandru are încrede că va câștiga alegerile pe 9 iunie, pentru că a luat pulsul localității, știe că oamenii vor o schimbare, un suflu nou și tânăr. „Oamenii își doresc schimbarea, sunt sigură că va avea loc. Sunt încrezătoare și deja îmi fac planuri. Încă mai vorbesc cu oamenii, le spun despre proiectele mele. Sunt alături de Florin Mitroi și Răzvan Filipescu și muncesc alături de ei. Primarul o joacă mișelește, dar nu va mai avea succes, așa cum a avut în 2020“, a conchis Șandru.

Video 2:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510