REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Luna roz este cea mai importantă lună plină a primăverii!

Luna roz este cea mai importantă lună plină a primăverii!

Replica API 17 aprilie 2022 | 23:24 3718

Luna plină din aprilie răsare în noaptea de sâmbătă, 16 aprilie și este numită în mod tradițional ”Luna roz” și este prima Luna plină a primăverii.

Anul acesta, Luna plină din aprilie este prima Luna plină din sezonul de primăvară, care a început la echinocțiul de primăvară pe 20 martie 2022.

Această înseamnă că Luna plină din aprilie este o Luna importantă pentru cei care sărbătoresc Paștele catolic, deoarece Data Paștelui depinde de data Lunii pline.

Paștele catolic este sărbătorit în prima duminică după Luna plină (adică prima Luna plină a primăverii), ceea ce înseamnă că va fi sărbătorit anul acesta duminică, 17 aprilie (după Luna plină de sâmbătă, 16 aprilie).

Pentru ortodocși, duminică 17 aprilie este ziua de Florii.

De ce se numește Luna Roz?

Numele de Luna plină folosit de „The Old Farmer’s Almanah” provine din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane și europene. În mod tradițional, fiecare nume de Luna plină de pe parcursul unui an are denumirea ei.

În ciuda numelui său, Luna Roz a lunii aprilie nu va părea de fapt roz. Denumirea sa este dată de floarea sălbatică roz de primăvară Phlox, originară din estul Americii de Nord. Această floare este, de asemenea, cunoscută sub numele de „muşchi roz”.

Alte nume pentru Luna Roz includ: Sprassing Grass Moon, Egg Moon, Moon Fish.

Nume alternative ale Lunii pline din aprilie

În aprilie, numele Lunii abundă cu referiri la primăvară. Luna în care se sparge gheața (Algonquin) și Luna când fluxurile sunt din nou navigabile (Dakota) fac referire la topirea gheții și la creșterea mobilității din sezonul de primăvară. În timp ce Luna în devenire a plantelor și arbuștilor (Tlingit), precum și Luna ierbii roșii (Oglala), vorbesc despre creșterea plantelor care va lua curând viteză.

Alte nume se referă la reapariția anumitor animale, inclusiv „Luna când se întorc rațele” (Lakota), „Luna când gâștele își depun ouăle” (Dakota) și „Luna broaștei” (Cree). În aceeași ordine de idei, „Luna peștilor răpitori” (Anishinaabe) notează momentul recoltării peștilor răpitori, care se întorc în pâraiele sau lacurile de mică adâncime pentru a depune icre.

Potrivit legendei, acum este momentul în care acești pești se întorc din lumea spiritelor pentru a purifică apele și creaturile care trăiesc în ele. (Acest nume poate fi aplicat și lunii Februarie, pentru a onora sacrificiul peștelui răpitor pentru a hrăni popoarele Anishinaabe, ajutându-le în mod tradițional să supraviețuiască iernii, scrie alba24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luna roz pe un cer violet.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768