REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Lungmetrajul ''All of Us Strangers'' a dominat gala British Independent Film Awards 2023

Lungmetrajul ''All of Us Strangers'' a dominat gala British Independent Film Awards 2023

A.F. 5 decembrie 2023 | 00:00 363

Lungmetrajul ''All of Us Strangers'' a fost desemnat duminică seară marele câştigător la gala British Independent Film Awards (BIFA) după ce a primit şapte premii, inclusiv în categoriile ''cel mai bun film britanic independent'' şi ''cel mai bun regizor'', informează Reuters.

Lungmetrajul ''All of Us Strangers'' a dominat gala British Independent Film Awards 2023

Actorii şi realizatorii celor mai discutate filme britanice independente de anul acesta, printre care Jodie Comer şi Celine Song, au participat la ceremonia de gală care a avut loc la Londra.

''All of Us Strangers'' este o dramă misterioasă despre iubire şi pierdere, cu Andrew Scott în rolul lui Adam, un scriitor care locuieşte într-un zgârie-nori aproape nelocuit din Londra. Singurătatea lui Adam este alinată atunci când el îl întâlneşte pe Harry, unul dintre puţinii lui vecini, şi îşi vizitează casa părintească, unde descoperă un univers special în care părinţii lui erau în viaţă, deşi aceştia muriseră cu mai multe decenii în urmă, ca şi cum nici măcar n-ar fi trecut timpul.

În regia lui Andrew Haigh, filmul are la bază romanul ''Strangers'', scris de Taichi Yamada şi publicat în 1987, şi îi mai are în distribuţie pe Paul Mescal, în rolul lui Harry, precum şi pe Claire Foy şi Jamie Bell, în rolul părinţilor lui Adam.

''Are în centru această idee îndrăzneaţă şi anume: ce le-ai spune părinţilor tăi după moarte şi nu ai apucat să le spui cât au fost în viaţă. Şi e foarte frumos şi are un aspect metafizic, dar e şi despre dragoste, pur şi simplu. E un film despre dragoste şi suntem atât de mândri de el'', a declarat Andrew Scott pentru Reuters în timp ce se afla pe covorul roşu.

Mia McKenna-Bruce a fost desemnată ''cea mai bună actriţă'' pentru rolul din filmul ''How to Have Sex'', în timp ce colegul ei de distribuţie Shaun Thomas a împărţit premiul pentru ''cel mai bun actor în rol secundar'' cu Paul Mescal. Filmul cu titlu provocator spune povestea a trei adolescente britanice care merg în vacanţă pentru a se îmbăta, a merge în cluburi şi a avea aventuri romantice.

''Este un vis devenit realitate doar faptul că suntem în această încăpere, fără să mai vorbim că ţin acest obiect în mână (trofeul, n.red.). E o nebunie, nu-mi vine să cred'', a spus Mia McKenna-Bruce, în vârstă de 26 de ani.

Actorii George Mackay şi Nathan Stewart-Jarrett au fost premiaţi pentru cea mai bună interpretare în rol principal graţie rolurilor din ''Femme'', un thriller-tragedie despre fenomenul "revenge porn" în regia lui Sam H. Freeman şi Ng Choon Ping.

Lungmetrajul ''Anatomy of a Fall'', al regizoarei franceze Justine Triet, laureat cu Palme d'Or la Cannes în 2023, a fost desemnat cel mai bun film independent internaţional, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513