REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.1° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.1° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Lungoci SPUNE că IARNA, de data asta, NU ne va mai LUA prin SURPRINDERE

Lungoci SPUNE că IARNA, de data asta, NU ne va mai LUA prin SURPRINDERE

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:00 3011

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, din subordinea Consiliului Județean și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, aflată în subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), se va ocupa, și în acest an, de deszăpezire în judeţul nostru. Conform reprezentanților acestora, pregătirile pentru sezonul rece 2020 - 2021 sunt finalizate. Lucian Lungoci , șeful RAJDP, este de părere că iarna aceasta va fi bogată în precipitații în comparație cu celelalte.

Directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri, Lucian Lungoci, a declarat că Regia este pregătită pentru sezonul rece. Totodată, utilajele au fost echipate corespunzător și sunt gata să acționeze în orice moment. „Regia este pregătită, utilajele sunt pregătite pentru zona de intervenție pe timpul sezonului rece. Am trecut ușor, ușor de la pregătirile de iarnă, la renunțarea echipamentului specific intervențiilor de întreținere a drumurilor, montarea anvelopelor de iarnă, am achiziționat acumulatori, antigel, s-au montat lamele de zăpadă. Utilajele sunt pregătite. RAJDP este pregătită pentru a interveni în sezonul rece 2020 – 2021 așa cum am spus, utilajele sunt pregătite, oamenii sunt pregătiți. Avem sare, nisip, material antiderapant, 12 mii de tone. Am văzut că, în medie, pe iarnă, consumăm cam 9 mii de tone așa că ne-am asigurat să intrăm în această iarnă și cu o rezervă pentru că nu avem nicio prognoză meteo dar dacă două ierni au fost mai blânde, mă aștept să avem o iarnă mai cu probleme, cu cantități de precipitații mai mari. Motorină avem, sunt și contracte în curs de achiziționare pentru motorină, capacitatea de stocare combustibil este peste 110 tone ceea ce ne dă independența de a funcționa fără a fi aprovizionați în cazul unei perioade mai lungi cu probleme pe drumuri. Cam două săptămâni putem să acționăm 24 din 24, având motorina necesară chiar dacă firmele care distribuie vor fi în imposibilitatea de face aprovizionarea” a declarat directorul RAJDP, Lucian Lungoci.

Localitățile constănțene și-au achiziționat utilaje pentru a nu mai depinde de Regie

Totodată, Lucian Lungoci ne-a mai spus și faptul că o bună parte din primăriile din județ cu care aveau contracte și-au achiziționat propriile utilaje pentru a nu mai depinde de RAJDP și nici de cei de la DRDP. „Primăriile fac din ce în ce mai puține contracte cu RAJDP pentru că de la an la an acestea au reușit prin forțe proprii, sau au apelat la programe de finanțare națională, să-și achiziționeze utilaje. Aproape toate primăriile au în dotare un buldoexcavator, un tractor de mare putere la care se atașează o lamă de deszăpezire, un plug, cu care își asigură serviciul de deszăpezire. Vorbim de primăriile mici, de comună. Orașele au contracte de deszăpezire cu firmele de salubritate care pot foarte bine să mute utilajele pentru activitatea de deszăpezire. Este un lucru îmbucurător pentru că edilii s-au preocupat de acest lucru și nu mai suntem în situația de acum 4 – 5 ani de zile când nu aveau niciun utilaj și strigau disperați după ajutor, fie la Drumuri Județene, fie la Drumuri Naționale, fie la marile societăți agricole care au aceste tractoare de mare capacitate” a mai spus Lungoci.

Pregătiri de iarnă se fac și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța este în plină campanie de pregătire pentru iarnă, desfășurând activități specifice ce au ca obiectiv asigurarea desfășurării în condiții normale a circulației rutiere în sezonul rece.

Pe rețeaua de drumuri de circa 1700 km de drumuri naționale din administrare, aflate pe raza județelor Constanța, Ialomița, Călărași, Brăila și Tulcea, au fost montate toate indicatoarele de iarnă, respectiv 1580 bucăți, iar în ce privește panourile parazăpezi, acțiunea de montare este în curs de desfășurare – s-au montat 43.782,30 ml - și se va încheia până la 1 decembrie 2020, în funcție de finalizarea lucrărilor agricole specifice. „Avem pregătite toate cele 30 baze de deszăpezire și cele 6 puncte sprijin, iar în cele 26 depozite acoperite de sare (din care 13 nou construite), 9 stații de preparare soluție lichidă de clorura de calciu şi 17 bazine de stocare soluție lichidă de deszăpezire, avem cantitățile prevăzute pentru această dată de “Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice" AND 525/2013, respectiv: 19.535,34 tone de sare; 458,70 tone de clorură de calciu; 96,74 tone de produs ecologic; 4.475 tone de nisip. Pentru programul de iarnă 2020-2021 sunt finalizate toate achizițiile publice pentru serviciile de întreţinere curentă pe timp de iarnă, iar autoutilajele de deszăpezire vor intra în baze gradual, în funcție de evoluția condițiilor climatice” au transmis reprezentanții DRDP Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucica daca esti tare vino sa dai ochii cu Lupu. Oricum esti ca si demis. Regia merge mai bine fara tine.
3
0
Despre primarul Mitrana, utilaje si intretinere drumuri cu multe milioane pentru voi, tu si el, stii ceva?
2
0
asta e de campanie electorala...
2
0
si la iarna spune ca l-a luat prin surprindere
0
0
Aceasta afirmatie trebuia facuta la sfarsitul lunii martie 2021...
1
0
Doar daca nu mai vine
1
0
Povestea asta o tot auzim de zeci de ani! Poate stie el ca o sa fie o iarna fara zapada si atunci se explica optimismul!
4
1
Deocamdata Lungoci se ascunde sa nu fie demis. Interviul a fost dat de la sediul PSD si este doar propaganda. Asa ca muie PSD!!!!!!
16
6
Zdreanta ai fost si asa ai ramas,Lucica!!
13
4
cauta pesedistul asta la conducerea RAJDP?
17
4
Sunt pregatiti daca nu o sa ninga
14
2
DJ 391, iti spune ceva? Se intervine dupa 5 zile! Mars ....
10
2
O sa-i ia pe la ,,spate"!!!!
13
2

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212