REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Lupte violente în Istanbul: protestatarii se luptă cu forțele de ordine. Video

Lupte violente în Istanbul: protestatarii se luptă cu forțele de ordine. Video

Mirela PASCAL 1 mai 2024 | 12:55 3241

Grupuri care încercau să intre în Piața Taksim din Istanbul au atacat baricada Poliției. Din imaginile apărute pe rețelele de socializare se poate observa cum manifestanții lovesc forțele de ordine.

 Lupte violente in Istanbul: protestatarii se lupta cu fortele de ordine. Video

Peste 42.000 de poliţişti sunt desfăşuraţi miercuri în Istanbul, a avertizat ministrul turc de interne Ali Yerlikaya. "Nu vom permite organizaţiilor teroriste (...) să folosească ziua de 1 Mai ca un câmp de acţiune şi propagandă", a avertizat el.
Piața Taksim este baricadată

Poliţia turcă a început încă de marţi să încercuiască zona din jurul Pieţei Taksim din Istanbul, pentru a preveni orice adunări de 1 Mai, în locul care a devenit epicentrul unui val de proteste împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în 2013, relatează AFP. Bariere metalice înalte au fost ridicate în jurul pieţei, care este intrarea în celebrul bulevard pietonal Istiklal, a observat un jurnalist AFP, relatează News.ro.Mitingurile nu mai sunt permise în Piaţa Taksim de mai mulţi ani, dar sindicatele şi organizaţiile politice îşi cheamă în mod regulat membrii să se adune acolo. Mai multe dintre acestea au făcut apel la un marş spre piaţă miercuri.

Video:

.

Protestele din 2013

Piaţa Taksim şi parcul Gezi din apropiere, în partea europeană a Istanbulului, s-au aflat în centrul unui val de proteste fără precedent în 2013 împotriva guvernului lui Recep Tayyip Erdogan, care era prim-ministru din 2003. Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Erdogan a suferit o derută electorală în alegerile locale din 31 martie, cel mai grav eşec al său în două decenii de putere.

Istanbulul, principalul oraş şi capitala economică a ţării, a rămas în mâinile Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democraţi), principalul partid de opoziţie din Turcia. "Piaţa Taksim este o traumă pentru guvernul AKP (...) Nu o vom abandona", a declarat luni Deniz Yücel, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al CHP.

Update:

Poliţia turcă a arestat miercuri 210 persoane care se strânseseră pentru a celebra 1 Mai la Istanbul, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

''Au fost arestate 210 persoane care nu au dat curs avertismentelor, care au încercat să avanseze către Piaţa Taksim şi care ne-au atacat poliţiştii pe 1 Mai, Ziua muncii şi a solidarităţii, la Istanbul'', a indicat ministrul într-un mesaj postat pe platforma X (fosta Twitter).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fake news. Conform presei locale, in Istsnbul pista Taksim a avut loc un mic miting de cca 500 persoane, fara violenta....si dupa 2 ore s-au imprastiat. Luptele din video NU sunt din piata Taksim. r*****a e prea p*****a sa nasca un fake news...doar a copiat. Niste reporteri analfabeti, betivi, c***e penale cu gene false si cu par la p***a. Succes.
0
0
se cam termina era lu..sulatn ahmet..hmm yala
4
0
Futuvan gura de cacati care le stiti voi pa toate. m**e ma cacatilor ca nu stiti voi de America si de lume!
6
0
acea poza nu arata piata Taksim din Istanbul, in Piata Taksim nu au un asa pavaj si acele cladiri par ca din apusul Europei, clar nu-s cladiri din Turcia, nu poti pacali nici macar un copil de 5 ani cu poza aia. De 1 mai intodeauna au fost proteste violente in Turcia, de ce nu se fac manifestatii pasnice nu stiu
4
9
Ne indreptam catre o anarhie totala.peste tot interesele americanilor umbresc vietile oamenilor simpli. Daca te pisi contra curentului se gaseste o modalitate de a face o razmerita
7
21
"Elitele" globaliste sunt disperate?Dintr-o data revolte,extraordinar!Erdogan trebuie dat jos nu?Gaddafi style?sau poate arme de distrugere in ma-sa lu'... Victoria Nuland sau Klaus Schwab oricum sunt moarte ambele
8
29
Asa este de fiecare 1 Mai in Istanbul. E traditionala demonstratia muncitorilor de 1 Mai si ciocnirile cu politia. In Turcia nu exista nici ITM nici protectia muncii nici nimic. Muncitorii muncesc in orice conditii si pe orice bai. Turcii sunt multi si locurile de munca slab platite. Asta ii face competitivi la export. La fel si Chinezii. Salarii mari si cheltuielile firmei cu protectia muncii si norma de lucru de 8 ore cu pauza de cafea si de tzigare ar falimenta Turcia.
15
3
si-au dat seama turcafletii ce mmmwist ii conduce !!! Macar aia se revolta nu ca la noi !!!
21
10

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364