REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Macron ''îndeamnă Israelul să oprească'' bombardamentele care ucid civili

Macron ''îndeamnă Israelul să oprească'' bombardamentele care ucid civili

Ana Maria LIPAN 13 noiembrie 2023 | 00:00 649

Preşedintele francez Emmanuel Macron "îndeamnă Israelul să oprească" bombardamentele care ucid civili în Gaza, într-un interviu pentru BBC, transmite AFP, sursa citată de agerpres.ro.

Macron ''indeamna Israelul sa opreasca'' bombardamentele care ucid civili Emmanuel Macron

"Împărtăşim durerea (Israelului). Şi împărtăşim dorinţa lor de a scăpa de terorism. Dar de facto, astăzi, civilii sunt bombardaţi. Aceşti bebeluşi, aceste femei, aceşti bătrâni sunt bombardaţi şi ucişi. Nu există "nicio justificare" şi "nicio legitimitate pentru acest lucru. Prin urmare, îndemnăm Israelul să se oprească", a subliniat şeful statului francez.

Această "reacţie în lupta împotriva terorismului, deoarece este condusă de o democraţie, trebuie să fie în concordanţă cu regulile internaţionale de război şi cu dreptul internaţional umanitar", a spus preşedintele francez. Întrebat despre o posibilă încălcare a dreptului internaţional de către Israel, Emmanuel Macron a subliniat că el "nu este judecător", ci "şef de stat".

Emmanuel Macron şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că bombardarea masivă a Gazei va crea resentimente în regiune. Acest interviu vine după o conferinţă umanitară organizată joi, la Paris, la iniţiativa preşedintelui francez, în cadrul căreia acesta a cerut "să se lucreze pentru o încetare a focului".

"Nu există altă soluţie decât o pauză umanitară mai întâi" pentru a ajunge la o "încetare a focului, care va proteja toţi civilii care nu au nimic de-a face cu teroriştii", a insistat el vineri. "Este imposibil de explicat că vrem să luptăm împotriva terorismului ucigând oameni nevinovaţi", a subliniat în continuare preşedintele francez.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fostele imperii coloniale, tin una cu alta. corb la corb nu-si scoate ochii. religia, morala ne indeamna sa aparam viata.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712