REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin

Victor ROTARU 15 iunie 2024 | 16:36 828

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin, care voia să participe la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, la sfârșitul acestei luni, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

MAE a refuzat sa permita intrarea in tara pentru o delegatie de oficiali de la Kremlin

”Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a AP OSCE (29 iunie -3 iulie 2024). Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegaţiei - parlamentari și staff tehnic. Aceeași măsură va viza și delegația Republicii Belarus. Decizia părții române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la AP OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivel UE. Decizia vizează şi Belarus, susţinător al războiului declanşat de Federaţia Rusă”, a explicat Radu Filip.

Un oficial de la Moscova a amenințat România, după ce Ministerul de Externe a refuzat să elibereze vizele pentru delegația din Rusia.

 "La sfârșitul lunii iunie, la București era programată o sesiune a Adunării Parlamentare a OSCE. Astfel, noi, țară co-fondatoare a acestei organizații, am primit o notificare din partea Ministerului român de Externe". Potrivit lui Grigori Karașin, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din Consiliul Federației Ruse, în document se notează că, "ținând cont de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei", niciunul dintre membrii delegației ruse nu va primi viză. De asemenea, nu li se va permite să intre în România. Președintele Comisiei pentru afaceri internaționale din cadrul Consiliului Federației Ruse, Grigori Karașiin sustine ca România contribuie la distrugerea unei organizații utile pentru cooperarea în Europa. "Noi, bineînțeles, ne vom aminti acest lucru", a adăugat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Organization for Security and Co-operation in Europe. Ce sa caute rusii aici. Ei sunt cu Corea de Nord, Iran, Hamas, Cuba, Venezuela, etc. Deci Niet Europa, Niet Cooperare, Niet Securitate. Pasol na Asia!
5
1
l-ati cam suparat pe ilici iliescu.
5
2
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ------> use.my/arctrum
0
6
Rusine, pe unguri ai lasati sa vina pe rusi nu.
3
10

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016