REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
25.7° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

MAE: Ceremonia de marcare a începerii construcţiei Pavilionului României la Expo 2025 Osaka

MAE: Ceremonia de marcare a începerii construcţiei Pavilionului României la Expo 2025 Osaka

Victor ROTARU 24 iunie 2024 | 00:00 53

Ceremonia "Ground Breaking", moment care marchează simbolic începerea lucrărilor de construcţie pentru Pavilionul naţional al României, a avut loc pe lotul alocat României în cadrul sitului expoziţiei mondiale Expo 2025 Osaka.

MAE: Ceremonia de marcare a inceperii constructiei Pavilionului Romaniei la Expo 2025 Osaka

La eveniment a participat Geta Medeleanu, însărcinat cu afaceri a.i. în cadrul Ambasadei României la Tokyo, ca şef al delegaţiei române, Atsuko Hirooka, director general extraordinar în cadrul Asociaţiei Japoneze pentru Expo 2025 Osaka, ca şef al delegaţiei nipone şi Thomas Quemin, reprezentantul companiei nipone de construcţie a Pavilionului României, GL events KK.

"Construit sub deviza sustenabilităţii, Pavilionul României reprezintă un model de dezvoltare bazată pe reciclare şi reutilizare, aliniindu-se sistemic la obiectivele de sustenabilitate aplicate şi promovate de către organizatorii manifestării internaţionale", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

La recepţia care a marcat începerea lucrărilor de construcţie a Pavilionului României al Expo 2025 Osaka, au susţinut discursuri Viceguvernatorul Prefecturii Osaka, Nobuhiko Yamaguchi, viceprimarul oraşului Osaka, Toru Takahashi şi secretarul general-adjunct al Asociaţiei Japoneze pentru Expo 2025 Osaka, Manatsu Ichinoki, la eveniment luând parte şi reprezentanţi ai guvernului oraşului Kobe, ai Camerei de Comerţ şi Industrie din Osaka, reprezentanţi ai Asociaţiei japoneze pentru Expo 2025 Osaka şi diverşi membri ai mediului academic şi de afaceri din Osaka.

***

MAE coordonează procesul de pregătire şi participare a României la Expoziţia Mondială "Designing Future Society for Our Lives" Osaka (Japonia), care se va desfăşura în perioada 13 aprilie - 13 octombrie 2025. Expoziţia va avea loc pe insula Yumeshima, o insulă artificială construită pe malul mării în oraşul Osaka şi se aşteaptă participarea a peste 150 de ţări şi 25 de organizaţii internaţionale, precum şi atragerea a peste 28 de milioane de vizitatori.

România a optat pentru tipul de participare cu un pavilion naţional construit de tip A (de mici dimensiuni, cca. 900 mp), fiind ales lotul pe care se va construi pavilionul în zona fizică a sitului expoziţional denumită "Saving Lives". Comisar general al Secţiunii Române pentru Expo 2025 este Ferdinand Nagy.

Conceptul arhitectural al Pavilionului României la Expo 2025 Osaka, denumit "The Romanian Magic Box - Creativity and Interactivity" a fost selectat în urma unui concurs organizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, în parteneriat cu MAE, la care au participat studenţi din cadrul Facultăţii de Arhitectură, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016