REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

MAE: Condamnarea lui Navalnîi a reprezentat un act abuziv din punct de vedere juridic și politic

MAE: Condamnarea lui Navalnîi a reprezentat un act abuziv din punct de vedere juridic și politic

A.F. 17 februarie 2024 | 10:50 832

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă regretul profund ca urmare a anunțului despre decesul în închisoare al politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi. 

MAE: Condamnarea lui Navalnii a reprezentat un act abuziv din punct de vedere juridic si politicMAE, Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi a reprezentat una dintre figurile emblematice ale opoziției din Federația Rusă, organizând mai multe proteste anti-guvernamentale din această țară. Ulterior, a devenit o țintă constantă a regimului președintelui Vladimir Putin datorită activismului său și spiritului său civic, în slujba unui stat rus democrat și liber.

În 2021, Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, fiind tratat la o clinică în Germania. Politicianul a decis atunci să revină în Rusia pentru a servi ca exemplu pentru toți cei care luptă împotriva regimurilor autoritare, în ciuda riscurilor la care se expun.

Condamnarea sa a reprezentat un act arbitrar și abuziv din punct de vedere juridic și politic, o încălcare gravă a tuturor normelor de drept. În 2021, Alexei Navalnîi a fost laureatul premiului Saharov, decernat de Parlamentul European.

Alexei Navalnîi va rămâne pentru totdeauna o figură proeminentă în lupta pentru transparență, justiție și respectarea drepturilor fundamentale. Decesul său reprezintă o pierdere uriașă în eforturile pentru consolidarea valorilor democratice. Exprimăm sincere condoleanțe familiei lui Alexei Navalnîi în aceste momente dificile. Împărtășim durerea lor și suntem solidari cu cei care au admirat și sprijinit vocile curajoase în favoarea schimbărilor democratice.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcările repetate ale normelor de drept internațional de către regimul din Federația Rusă și reiterează importanța respectării, fără întârziere, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului de către autoritățile ruse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pun si eu o intrebare, de ce Navalnii s-a intors in Rusia? statea bine unde statea, s-a intors in Rusia si stia ca are sa fie arestat de cum intra in Rusia, ceea ce s-a si intamplat, ceea ce nu se astepta el era ca nu are sa fie cu acest final. S-a intors in Rusia ca sa faca valuri cu gandul ca poate mult si ca are mult sprijin in a agita prostimea.
1
1
Dute la Putin sa îți dea salamul sa il su gi
2
1
Agent CIA... normal că pelicanii halesc orice ..despre Asange sa nu scrieți nimit fara voie
2
2
r*****a nu aveti moderatori ...chiar postati orice ???
0
1
MAE a prezentat un scurt necrolog al ultimilor ani din viața lui Navalnii, fara fard. Tu ești doar un idi, nici FSB nu te-ar lua..
3
1
De ce acceptati astfel de comentarii
5
2
De catei aserviti! Imi bag pla in mortii vostri si in familia lui navalni, omul CIA.
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510