REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
24.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

MAE îl convoacă pe Valeri Kuzmin după ce încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul României

MAE îl convoacă pe Valeri Kuzmin după ce încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul României

Andreea CONDURACHE 14 decembrie 2023 | 14:36 907

Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, după ce o nouă dronă rusească a căzut  în România.

MAE il convoaca pe Valeri Kuzmin dupa ce inca o drona ruseasca a cazut pe teritoriul Romanieiambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin

MAE „protestează ferm față de incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de 13/14 decembrie, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu”, arată un comunicat al MAE.

Instituția spune că „acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional”.

„Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina.

Ministerul AfacerilorExterne reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri împotriva obiectivelor civile, care încalcă normele de drept internațional umanitar și sunt considerate crime de război”, arată MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Decizia MAE vine după ce o nouă dronă a căzut pe teritoriul României, lângă granița cu Ucraina, la patru kilometri de localitatea Grindu din Tulcea. La fața locului, MApN a găsit un crater de 1,5 metri. Forțele Aeriene au ridicat aeronave F-16 și Eurofighter Typhoon pentru a supraveghea zona, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da il convoaca pe ambasador la o partida de s.u.p.t .p.u.l..a
2
1
Si cred ca ambasadorul bolsevic a tras o basina ca raspuns si a plecat inapoi la spriturile lui. De ce plm nu avem echipamente care sa intercepteze si sa diatriga din aer aceste kkturi de drone. Ca doar suntem in Nato si acem granota cu dusmanul pentru care s-a inventat Nato. Greu tata, greu. Daca trimitem si noi o racheta, din greseala, spre cccp central ai zicem ca voiam sa lovin de fapt Coreea de Nord. Ce are, ce? Se supara cineva? Din greseala frate!
3
0
o drona la kremlin si sa-l mwim pe ucigasul putin.
9
0
drona e ukraineana
3
15

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699