REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
32.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

MAE: În cazul incidentelor din Leeds există o anchetă în desfăşurare; primează exclusiv interesul superior al minorilor

MAE: În cazul incidentelor din Leeds există o anchetă în desfăşurare; primează exclusiv interesul superior al minorilor

Victor ROTARU 20 iulie 2024 | 10:03 312

Ministerul Afacerilor Externe informează că în cazul incidentelor de joi, de la Leeds (Marea Britanie), în care au fost implicaÅ£i cetăţeni români, există o anchetă în desfăşurare, iar, în acest context, interesul minorilor implicaÅ£i este o prioritate.

MAE: in cazul incidentelor din Leeds exista o ancheta in desfasurare; primeaza exclusiv interesul superior al minorilor

Potrivit reprezentanÅ£ilor autorităţilor locale de poliÅ£ie, ancheta derulată cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare, astfel încât la acest moment nu au fost recepÅ£ionate notificări cu privire la reÅ£inerea sau arestarea unor cetăţeni români implicaÅ£i în evenimentele de joi.

Conform MAE, consulul general al României la Manchester a avut o serie de întâlniri cu reprezentanÅ£ii autorităţilor locale din Leeds implicate în gestionarea situaÅ£iei care a avut la bază acÅ£iunea de preluare a patru cetăţeni români minori în grija serviciilor sociale locale.

În cadrul dialogului, reprezentanÅ£ii autorităţilor locale de poliÅ£ie au apreciat demersurile efectuate de Consulatul General al României la Manchester în sprijinul normalizării situaÅ£iei, respectiv discuÅ£iile cu familia de cetăţeni români ÅŸi cu reprezentanÅ£ii cultelor religioase din care fac parte cetăţenii români prezenÅ£i la faÅ£a locului. În cadrul discuÅ£iilor a fost subliniată necesitatea respectării recomandărilor autorităţilor locale, urmarea căilor legale de acÅ£iune ÅŸi importanÅ£a respectării deciziilor autorităţilor de protecÅ£ie a minorilor din Leeds, arată sursa citată.

De asemenea, în contextul discuÅ£iilor cu reprezentanÅ£ii serviciilor sociale britanice din cadrul Consiliului local Leeds care gestionează cazul cetăţenilor români minori, precum ÅŸi cu familia de cetăţeni români, reprezentanÅ£ii Consulatului General din Manchester i-au asigurat de sprijinul autorităţilor române în identificarea unei soluÅ£ii stabile, de durată, în interesul superior al minorilor, cu respectarea deciziilor adoptate de autorităţile britanice responsabile de caz.

ReprezentanÅ£ii misiunii române au subliniat importanÅ£a deschiderii ÅŸi a cooperării familiei minorilor cu autorităţile competente pentru identificarea tuturor instrumentelor menite să faciliteze o soluÅ£ie în interesul superior al minorilor.

Ministerul român subliniază că, potrivit competenÅ£elor, în ansamblul acÅ£iunilor de protecÅ£ie ÅŸi asistenţă consulară efectuate pentru cetăţenii români, MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice ÅŸi oficiilor consulare ale României, iar în unele situaÅ£ii cu sprijinul ataÅŸaÅ£ilor pentru probleme sociale ÅŸi de muncă, acordă o atenÅ£ie deosebită minorilor români care s-ar putea regăsi în situaÅ£ii dificile, în străinătate.

De asemenea, este menÅ£inut dialogul cu părinÅ£ii minorilor, cu autorităţile locale competente, precum ÅŸi cu instituÅ£iile române cu atribuÅ£ii în materie de protecÅ£ie a drepturilor minorilor.

MAE evidenÅ£iază că în toate demersurile efectuate în cazul cetăţenilor români minori aflaÅ£i în situaÅ£ii deosebite primează exclusiv principiul fundamental privind respectarea interesului superior al copilului, în deplină concordanţă cu principiile înscrise în ConvenÅ£ia privind Drepturile Copilului, cu respectarea reglementărilor din statul de cetăţenie sau reÅŸedinţă permanentă sau domiciliu al minorului.

Mai mulÅ£i români au fost implicaÅ£i, joi seară, la Leeds, în incidente violente, care par să fi fost declanÅŸate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia sunt T.IGANII din Romania , huooooooooooo la topit cu ei , la sapun !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712