REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

MAE s-a autosesizat după ce un român a fost refuzat la cazare de un hotel din Olanda

MAE s-a autosesizat după ce un român a fost refuzat la cazare de un hotel din Olanda

A.F. 4 aprilie 2023 | 19:35 2249

Alexandru Hegyi, turistul căruia i s-a refuzat cazarea la un hotel din Tilburg, Olanda, pe motiv că este român, spune că, în urma sesizării lui, a primit un mesaj din partea Booking care îl anunță că a renunţat la colaborarea cu acel hotel. În același timp, cazul lui Alexandru este cercetat și de agenția olandeză antidiscriminare, iar Ministerul Român de Externe s-a autosesizat și face propriile verificări.

MAE s-a autosesizat dupa ce un roman a fost refuzat la cazare de un hotel din Olanda

„O mică victorie am câștigat astăzi, chiar dacă gustul ei este extrem de amar. Booking.com a eliminat proprietatea de pe site-ul său în timp ce investighează problema în continuare. În plus, Oficiul antidiscriminare din Olanda face propria anchetă.

Având în vedere cuvântul „Romeinse” folosit de personalul hotelului pentru a se referi la români, care înseamnă de fapt romani, nu mă pot gândi decât la cuvintele unui celebru roman: „Veni, vidi, vici” (Am venit, am văzut, am învins - n.n.). Nu „vidi” în cazul meu, ca nu am avut șansa”, a scris Alexandru Hegyi pe Facebook, potrivit digi24.ro.

Românul a ataşat mesajul de la Booking prin care platforma își arată revolta pentru felul în care a fost tratat. De asemenea, Booking l-a anunțat că îi va returna românului suma de 104,5 euro pe care o plătise pentru o noapte de cazare la hotelul în cauză.

Alexandru Hegyi, care este cercetător ştiinţific, lucrează în domeniul arheologiei la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est şi locuieşte la Kyoto, în Japonia, a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din oraşul olandez Tilburg. Ulterior a fost contactat de către reprezentanţii hotelului şi a fost anunţat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale. „Mulțumim pentru rezervare. Însă, din păcate, avem o înțelegere cu municipalitatea Tilburg, hotelul nostru nu mai primește români”, este mesajul pe care l-a primit.

„Am călătorit prin lume de la est la vest și de la nord la sud și nu am întâlnit niciodată o atitudine atât de nerușinată. Genul ăsta de oameni nu ar trebui să se angajeze în nicio activitate în domeniul ospitalității.

Când am întrebat hotelul despre asta, mi-au spus că românii sunt implicați în activități ilegale, așa că m-au etichetat ca fiind infractor doar pentru că am vrut să petrec noaptea acolo, în timp ce vizitez prietenii din oraș”, a scris pe Facebook Alexandru.

Românul a mai spus că a fost nevoit să se cazeze în alt oraș.

Cazul românului a atras atenţia presei, dar şi a politicienilor, iar un reprezentant al administrației locale din Tilburg l-a asigurat că vor fi luate măsurile corespunzătoare. Ministerul român de Externe a precizat pentru Europa FM că s-a autosesizat în legătură cu această situație, iar Ambasada României la Haga a cerut informații suplimentare și clarificări cu privire la acest incident de la primăria din Tilburg și de la hotelul care ar fi anulat rezervarea cetățeanului român.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti.ga.ni.lor. E din cauza noastra ca ne am ti.ga.ni.zat. Ca in loc sa i respingem ne straduim sa i copiem. Le cumparam si le ascultam mizeriile de manele. Vorbim folosind expresii ti.ga.nesti. Nu le mai spunem copiilor ca ti.ga.nii se deosebesc de noi. Ca au gingiile vinete. Ca sunt fostii sclavi ai mongolilor. Ca au in genetica lor sa fie hoti si n****i. Evitam sa le zicem copiilor nostrii sa ii bubuie de mici pe p*****i. Ati uitat ce inseamba adevarata educatie. Va luati dupa ong uri. Va meritati soarta.
3
0
Asta e din cauza aciorilor borate nenorocite cărora suntem forțați sa le spunem @r***i in loc de @t****i imputiti, așa cum se numesc de la facerea lumii încoace. Pe furnal la auschwitz este locul lor.
2
0
Asta e din cauza aciorilor borate nenorocite cărora suntem forțați sa le spunem r**i in loc de a
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510