REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
19° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

MAGISTRAȚII s-au abținut în noul dosar al lui GIURGIUCANU!

MAGISTRAȚII s-au abținut în noul dosar al lui GIURGIUCANU!

Replica API 24 decembrie 2021 | 23:24 2476

Primăria a reușit, după lupte crâncene cu Georgică Giurgiucanu, condamnat în dosarul Retrocedărilor, să recupereze terenul din apropierea Plajei Modern, din dreptul monumentului istoric din dreptul vilei Șuțu. Platforma betonată amenajată de afacerist cu destinația de parcare a fost desființată pe motiv că nu exista autorizație. Nemulțumit că nu va mai putea încasa bani de pe urma șoferilor, Giurgiucanu își caută dreptatea în instanță. În octombrie, judecătorii i-au respins cererea de suspendare a dispoziției de desființare a lucrărilor, dosarul aflându-se în faza de recurs. Pe 16 decembrie, completul de judecată a depus cerere de abținere de la judecarea dosarului.

Afaceristul își motivează cererea de suspendare a demolării platformei, prin faptul că deține dreptul de proprietate asupra construcțiilor prin autorizațiile de construcție eliberate de către Primarul Municipiului Constanța (Radu Mazăre). De asemenea că deține actul de proprietate asupra terenului, iar actele administrative au fost trimise la o adresă greșită, el aflându-se încarcerat la Poarta Albă și nu a putut primi actele. În ciuda apărării sale în instanță, magistrații i-au respins cererea de suspendare.

În prezent, dosarul se află în faza de recurs, la Curtea de Apel. Pe 16 decembrie, judecătorii Nicoleta Roxana Bacu, Ecaterina Grigore şi Luminiţa Marinela Dan au formulat cerere de abținere de la judecarea cauzei. Pe 22 decembrie, președintele instanței a admis cererile formulate de către acestea.

Cum a ajuns parcarea la Giurgiucanu

Povestea a început în anul 2001, atunci când moștenitoarea fostului prefect Jules Movilă, Alina Movilă Buzescu, cerea în temeiul Legii 10/2001 retrocedarea ca 98,66 hectare confiscate de comuniști din cartierul Anadalchioi.

După câțiva ani, neprimind răspuns de la Primăria, a vândut drepturile de proprietate unor afaceriști care aveau să ”sugă” toate terenurile bune din Constanța și Mamaia. Printre aceștia este și Georgică Giurgiucanu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Acesta a continuat lupta moștenitoarei pentru recuperarea terenurilor. Prin Dispoziția 1344/31.05.2004 primarul de atunci, Radu Mazăre, a respins de restituire în natură și oferta prin acordarea altor măsuri reparatorii de Georgică Giurgiucanu, dar primea în schimb, prin compensare, 44 de terenuri din Mamaia, Constanța și Portul Tomis. Printre care și cel din dreptul vilei Șuțu, de pe plaja Modern.

VIDEO :

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303