REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin Ivașcu, stârpește gândacii de la Costinești!

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin Ivașcu, stârpește gândacii de la Costinești!

Andreea VREJOIU 12 iunie 2023 | 00:00 2920

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin Ivașcu, alături de Ștefan Adrian Vasilache, asociați în cadrul Regional Air Services SRL, firmă care controlează aerodromul din Tuzla, a prins un nou contract cu statul. Este vorba despre un contract atribuit de comuna Costinești ce vizează serviciile de pulverizare aeriană a substanțelor de combatere a insectelor, contract ce are o valoare de 45.000 de lei, fără TVA. Este al doilea an consecutiv în care firma prinde contractul în Costinești.Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin Ivascu, starpeste gandacii de la Costinesti!Dorin Ivașcu

Comuna Costinești a atribuit recent un contract privind ,,Servicii de pulverizare aeriană pentru combaterea insectelor de disconfort”. Contractul a fost oferit fără licitație publică, în urma unei proceduri inițiate de comuna Costinești. Contractul în valoare de 45.000 de lei, fără TVA, a fost câștigat de către Regional Air Services (RAS), firmă la care sunt asociația Dorin Ivașcu și Ștefan Adrian Vasilache și care controlează Aerodromul din Tuzla.

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin Ivascu, starpeste gandacii de la Costinesti!

Ivașcu de la Regional Air Services, afaceri cu conducerea PSD a CJ

Regional Air Services SRL, controlată de Ștefan Adrian Vasilache și Dorin Ivașcu. În 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de peste 21 de milioane de lei, un profit net de 482.246 de lei, dar și datorii în valoare de peste 18 milioane de lei. Cel din urmă amintit  a fost director Tarom între 1981 şi 1990 la reprezentanţele din Libia, Singapore, Londra şi New York, context în care presa centrală a scris că a fost ofiţer de Securitate. În 2014, Dorin Ivaşcu şi Regional Air Services SRL au fost în mijlocul unui uriaş scandal de presă, legat de intenţia omului de afaceri de a transforma aerodromul din Tuzla în punct vamal. De altfel, recent, acesta a tras sfori la Guvern pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

RAS Tuzla a beneficiat de supremație 20 de ani la Constanța, timp în care PSD a condus municipiul şi judeţul, primind mai multe contracte prin atribuire directă, printre care contractului de mentenanță în valoare de aproape 800.000 de euro pentru “elicopterul morții” care i-a și adus condamnarea definitivă fostului șef al CJ, Nicușor Constantinescu. Supranumit mogulul aerului, și-a făcut un nume și o avere din aviație, domeniu in care activează de circa 25 de ani, fiind implicat în peste 10 societăți comerciale de profil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
9000 euro la tariful asta nu stârnește nici măcar un tantar
0
0
Singurul gandac care trebuie starpit din Costinesti este Raiciu si gasca lui de interlopi. Fura din Ungaria pe vremuri si acum e mare patron.
2
0
Este un om de cuvânt.
0
1
p*****l de la avioane la gandaci. Nu face si babysitter
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510