REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

MAGNUMBET cere daune 10 milioane euro pentru prejudiciul de imagine adus firmei

MAGNUMBET cere daune 10 milioane euro pentru prejudiciul de imagine adus firmei

Mirela PASCAL 29 februarie 2024 | 14:28 7232

Fenomenul fake news este la fel de vechi precum sunt ştirile, doar că de-a lungul timpul i-au fost atribuite diferite denumiri - zvon, diversiune, dezinformare, propagandă. Însă este evident şi trebuie admis faptul că amploarea fenomenului şi dobândirea de multiple atribute (din punctul de vedere al obiectivelor, al țintelor) au avut trenduri ascendente odată cu dezvoltarea tehnologică şi diversificarea modalităţilor de comunicare în masă şi a canalelor de transmitere a datelor (trecerea de la exclusivitatea presei scrise/tipărite la online, reţele de socializare). Tot la fake news am putea încadra și știrea care a zguduit mediul de afaceri local, după ce o publicație din Constanța anunța cu un titlu pompos că „Magnum Games, care deține sute de săli de păcănele, și-a cerut falimentul: Creditoare este Euro Consumer SRL”.

MAGNUMBET cere daune 10 milioane euro pentru prejudiciul de imagine adus firmei

Este greu de crezut că MAGNUM GAMES s-ar afla pe linia prăpastiei, în contextul în care ocupă redutabilul loc 5, ca număr de aparate de tip slot-machine, în topul celor 200 de operatori licențiați în domeniul jocurilor de noroc existenți la nivel național. Mai mult, în județul Constanța, Magnum Games ocupă locul 1, deținând 50% din aparatele de jocuri de noroc.
    
Olea Alexandru, administratorul și unicul proprietar al firmei MAGNUM GAMES, deși este un om discret, căruia nu-i place să iasă în evidență, ne-a făcut precizări în legătură cu informația care a creat panică. În realitate, firma MAGNUM GAMES este mai stabilă și solidă ca niciodată, cu un plan ambițios de afaceri structurat multi-anual, cu o echipă de management extrem de profesionistă și implicată. Conform declarațiilor lui Olea Alexandru, ”în ultimul an, au fost încheiate mai multe parteneriate în domeniul în care activează, au preluat foarte multe săli de jocuri de noroc de la operatori care s-au restructurat sau au decis să renunțe la acest segment de activitate. Întrucât activitatea firmei s-a extins foarte mult, s-au făcut angajări. În prezent, MAGNUM GAMES are peste 650 de angajați, fapt ce a necesitat achiziționarea a două noi sedii. Sediul din Constanța, cu o suprafață generoasă (peste 2000 mp) a fost remodelat și utilat după ultimele standarde în domeniu arhitectural, iar sediul din București (cu o suprafață de 1000 mp) este poziționat în celebrul ONE TOWER FLOREASCA”.
„Doresc să fac o precizare în argumentarea stabilității și solidității firmei pe care o administrez; în ultimele luni, pe fondul dezvoltării accelerate, dar și a planurilor de viitor, alături de echipa extraordinară cu care am ridicat firma MAGNUM GAMES, și folosesc acest prilej pentru a le mulțumi pentru profesionalism și implicare, am cooptat și alți colaboratori extrem de valoroși și îi menționez aici pe Ionescu Marius- Sebastian, fostul președinte al ONJN și ulterior șeful Direcției Generale de Informatizare și Monitorizare Jocuri de Noroc din ONJN, Ana-Maria Mărculescu, fost director de cabinet, pentru o perioadă de 2 ani, al președintelui ONJN, iar timp de 15 ani director operațional în cadrul unei companii multinaționale, dar și foarte mulți alți specialiști redutabili recrutați de MAGNUMBET pentru Divizia online (despre care vom detalia într-un articol ulterior).”, a mai precizat Olea.

MAGNUMBET cere daune 10 milioane euro pentru prejudiciul de imagine adus firmei
Olea Alexandru ne-a mai dezvăluit câteva detalii din proiectele aflate în derulare, dar sub promisiunea confidențialității, așa că nu le putem face încă publice. Dar, cu certitudine, firma MAGNUM GAMES nu este în stare de faliment. Olea a demontat și posibila implicare a omului de afaceri Virgil Lixandru în lansarea știrilor false, confirmând că ”sunt în relație de amiciție și orice problemă financiară ar fi fost rezolvată, prin dialog”. A subliniat faptul că o simplă verificare a informațiilor ar fi condus la aflarea adevărului și nu ar mai fi permis lansarea unor știri false. Acest fake news a afectat extrem de grav imaginea brandurilor MAGNUM și MAGNUMBET, sens pentru care este decis să acționeze, pe toate căile legale, pentru că astfel de publicații media să nu-și mai permită să lanseze date și informații neverificate, care pot produce prejudicii unei firme”. În încheiere, Olea a declarat că  va activa toate măsurile legale împotriva celor care i-au motivat/utilizat în generarea acestui fake news și va cere daune de 10.000.000 euro pentru prejudiciile de imagine aduse firmei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436