REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Mai avea puțin și căuta loc de parcare, cu mașina, în Pavilionul Expozițional... Video

Mai avea puțin și căuta loc de parcare, cu mașina, în Pavilionul Expozițional... Video

Andreea VLAICU 24 iulie 2024 | 00:00 316

Obiceiul leneșilor de a parca fix în „buza” instituțiilor unde au treabă ne este foarte cunoscut. Din păcate sunt peste tot, la restaurante, la școli și... la Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor, din cadrul Pavilionului Expozițional Constanța. Un șofer din Ilfov și-a parcat mașina fix la intrarea în instituție, cu toate că în parcare mai erau locuri disponibile.

Mai avea putin si cauta loc de parcare, cu masina, in Pavilionul Expozitional... Video

De ce să parchezi regulamentar în parcare, fiind nevoit să faci mișcare și să mergi câțiva pași când poți să-ți parchezi mașina chiar la intrare? Așa gândesc, din păcate, mulți constănțeni, care sunt prea comozi sau mai bine zis prea ignoranți, sfidează regulile de circulație și parchează pe unde și cum îi taie capul.

Este și cazul unui șofer cu mașina înmatriculată în Ilfov. Acesta și-a staționat autoturismul chiar în fața scărilor de la intrarea sediului Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatricularea Autovehiculelor, de la Pavilionul Expozițional Constanța. Este bine cunoscut faptul că instituția beneficiază de o parcare generoasă, cu multe locuri de parcare.

Totuși, șoferul nu a vrut să facă prea mult efort, mai ales că era și caniculă, așa că a ales varianta mult mai ușoară și mai comodă. În situația de față, clar nu este vorba despre o greșeală, ci o încălcarea conştientă a regulilor de circulație.

Mai avea putin si cauta loc de parcare, cu masina, in Pavilionul Expozitional... Video

Cât riscă șoferii care parchează neregulamentar?

În 2024, punctul de amendă este 165 de lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 330 de lei, iar cea maximă de 495 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, parcarea poate fi încadrată și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde. În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 990 de lei.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama mama ce stire, chiar așa a parcat?? Nu se poate asta trebuie băgat la pușcărie pe viață. Bv fata mea cu știrea asta i-ai dat gata pe toți și dacă o tii tot așa ai șanse să te duci la șefa la CNN pe Europa
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699